Χρησιμοποιώντας δωρεάν πρόσθετα για τη μετονομασία σελιδοδεικτών στο Microsoft Word

Οι σελιδοδείκτες καθιστούν πολύ εύκολη την πλοήγηση στο έγγραφο του Word. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τους σελιδοδείκτες για να αποκτήσετε πρόσβαση σε διάφορα μέρη του εγγράφου σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Ενώ το Microsoft Word σάς επιτρέπει να προσθέτετε και να καταργείτε σελιδοδείκτες, τι γίνεται με τη μετονομασία τους; Εδώ είναι πώς μπορείτε να γλιστρήσετε πέρα ​​από αυτό το ελάττωμα του Microsoft Word και να αλλάξετε τα ονόματα των σελιδοδεικτών σας.

Τα βασικά των προσθετικών

Ενώ το Microsoft Office Word 2013 είναι ήδη γεμάτο από μεγάλα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διευκολύνετε τη ζωή σας, έχει επίσης τη δυνατότητα να ενσωματώσει πολλά άλλα "πρόσθετα" και εφαρμογές, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την παραγωγικότητα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε εξηγώντας τι είναι ένα πρόσθετο. Πρόκειται για μικρά προγράμματα που εγκαθίστανται σε μεγαλύτερα προγράμματα και χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν κάποια νέα μορφή λειτουργικότητας σε αυτό το πρόγραμμα.

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες εφαρμογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε . Είναι σημαντικό, ωστόσο, να θυμάστε το μειονέκτημα της εγκατάστασης πρόσθετων. Όταν εγκαθιστάτε πρόσθετα, ο χρόνος εκκίνησης θα αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανοίξετε το πρόγραμμα. Αν έχετε έναν υπολογιστή με μεγάλη μνήμη RAM, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

Ξεκινώντας

Ας υποθέσουμε ότι οι σελιδοδείκτες σας φέρνουν το όνομα Bookmark1, Bookmark2 και ούτω καθεξής. Τώρα θέλετε να τα μετονομάσετε με ένα πιο λεπτομερές όνομα. Με το Bookmark Tool, ένα δωρεάν πρόσθετο, μπορείτε να μετονομάσετε τους σελιδοδείκτες σας και πολλά άλλα! Πρώτον, πρέπει να κατεβάσετε το εργαλείο σελιδοδεικτών και να το εξάγετε. Το εξαγόμενο αρχείο είναι απλά ένα έγγραφο του Word με μακροεντολές που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα σελιδοδεικτών.

Σημείωση: Τα εξαγόμενα αρχεία είναι σε μορφή Word 2003 και παλαιότερα, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν στο Word 2007 και επάνω.

Καρτέλα προγραμματιστή

Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την καρτέλα "Προγραμματιστής" στην κορδέλα και κάντε κλικ στο κουμπί. Στη συνέχεια, μεταβείτε στα "Πρόσθετα" και, στη συνέχεια, στο "Πρόσθετα του Word". Στο μενού "Πρότυπα και πρόσθετα", μεταβείτε στην καρτέλα "Πρότυπα" και πατήστε "Προσθήκη." Το πλαίσιο "Προσθήκη προτύπων" για το φάκελο με τα εξαγόμενα αρχεία (θα ονομάζεται MyBookMarkAddin.dot.) Κάντε κλικ σε αυτό και πατήστε "OK".

Τώρα, αυτό το εξαγόμενο αρχείο θα είναι στη λίστα "Παγκόσμια πρότυπα και πρόσθετα". Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί και πατήστε "OK" για να κλείσετε το μενού "Πρότυπα και πρόσθετα".

Σημείωση: Για να απενεργοποιήσετε προσωρινά ένα πρόσθετο, καταργήστε την επιλογή του πρόσθετου από το μενού πριν χτυπήσετε "OK".

Το Microsoft Word απενεργοποιεί τις μακροεντολές από προεπιλογή αφού πολλές μακροεντολές περιέχουν επιβλαβές κακόβουλο λογισμικό. Θα ειδοποιηθείτε με ένα πλαίσιο μηνύματος προειδοποίησης ασφαλείας εάν το Microsoft Office εντοπίσει μια μακροεντολή. Γνωρίζουμε για ένα γεγονός ότι αυτά τα εξαγόμενα αρχεία προτύπων με τα οποία εργαζόμαστε είναι ασφαλή, ώστε να μπορείτε να πατήσετε "Ενεργοποίηση περιεχομένου" για να εκτελέσετε το αρχείο.

Καρτέλα πρόσθετων στοιχείων

Η καρτέλα "Πρόσθετα" θα πρέπει να προστεθεί στην κορδέλα σας. Κάντε κλικ σε αυτό και μεταβείτε στις "Προσαρμοσμένες γραμμές εργαλείων" και στο "Άνοιγμα σελιδοδεικτών". Αυτό θα ανοίξει το μενού Εργαλείο σελιδοδεικτών, το οποίο εμφανίζει όλους τους σελιδοδείκτες στο ανοιχτό σας έγγραφο. Επιλέξτε το σελιδοδείκτη που θέλετε να μετονομάσετε και επιλέξτε την επιλογή "Μετονομασία επιλεγμένου σελιδοδείκτη".

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε σελιδοδείκτες, αν αυτό που θέλετε δεν εμφανίζεται.

Τώρα, τοποθετήστε το νέο όνομα σελιδοδείκτη στο πλαίσιο επεξεργασίας και πατήστε "Μετονομασία". Συνεχίστε τη μέθοδο αυτή εάν θέλετε να μετονομάσετε και άλλους σελιδοδείκτες. Μόλις τελειώσετε, απλώς πατήστε "Κλείσιμο" στο μενού Εργαλείο σελιδοδεικτών.

Ένας άλλος τρόπος πρόσβασης στους σελιδοδείκτες σας είναι η μετάβαση στο "Insert" → "Links" → "Bookmark" για να ανοίξετε το πλαίσιο μενού Bookmark. Εδώ θα δείτε όλους τους σελιδοδείκτες σας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μόλις μετονομάσατε. Παρόλο που μπορείτε να μεταβείτε σε διαφορετικούς σελιδοδείκτες, δεν μπορείτε να εκτελέσετε τις εργασίες που σας επιτρέπει να κάνετε το μενού του μενού Bookmark Tool.

Ενώ το πλαίσιο μενού Σελιδοδείκτης είναι ανοιχτό, μπορείτε να επισημάνετε ένα σελιδοδείκτη και να προσθέσετε νέες στο έγγραφο. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τα ονόματα των σελιδοδεικτών σας. Χρησιμοποιώντας την επιλογή Προσθήκη / μετονομασία σελιδοδείκτη, μπορείτε να τροποποιήσετε υπάρχοντες σελιδοδείκτες ή να δημιουργήσετε νέες. Το περιστρεφόμενο βέλος σας επιτρέπει να μετακινήσετε τους σελιδοδείκτες γύρω και να διαγράψετε σελιδοδείκτες χωρίς να επηρεάσετε το εύρος κειμένου. Χάρη στο πρόσθετο εργαλείο σελιδοδεικτών, έχετε στη διάθεσή σας νέες λειτουργίες.