Το 11 καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που θα αγοράσει το 2018

Είτε είστε επαγγελματίας συντάκτης βίντεο είτε ερασιτέχνης, το βίντεο είναι ένας καθολικός τρόπος να απολαμβάνετε, να μοιράζεστε και να δημιουργείτε αναμνήσεις που μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Ανεξάρτητα από το αν καταγράφετε τις καλύτερες (και τις χειρότερες) στιγμές της ζωής σας μέσω ενός smartphone, DSLR ή ακόμα και μιας κάμερας point-and-shoot, η επεξεργασία βίντεο θα σας επιτρέψει να επισημάνετε και να μοιραστείτε το βίντεο με τον κόσμο. Ποιο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο χρησιμοποιείτε για την αποστολή του τελικού προϊόντος σας καθορίζεται καλύτερα από την περίπτωση χρήσης σας, τον τύπο υπολογιστή που διαθέτετε και, φυσικά, τον προϋπολογισμό σας. Με αυτές τις επιλογές στο μυαλό, εδώ είναι η λήψη μας σχετικά με τους καλύτερους επεξεργαστές βίντεο διαθέσιμους σήμερα.

Ο παππούς της επεξεργασίας βίντεο, το Adobe Premiere Pro είναι ο cross-platform, uber-δημοφιλής επεξεργαστής βίντεο με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει μακρά ρυθμίσει το πρότυπο για το λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Με δυνατότητα αντιμετώπισης σχεδόν κάθε μορφής βίντεο, το λογισμικό της Adobe είναι έτοιμο να παράγει βίντεο για κάθε τύπο επαγγελματικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του Παγκόσμιου Ιστού. Το Premiere Pro προσφέρει αρκετή ιπποδύναμη για να διαχειριστεί βίντεο εικονικής πραγματικότητας 360 μοιρών σε 8Κ πλάνα, όλα σε εγγενή μορφή. Μπορεί ακόμη και να εισαγάγει και να εξαγάγει βίντεο από ανταγωνιστικό λογισμικό όπως το Final Cut Pro.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του επαγγελματικού λογισμικού μπορεί να χειριστεί επεξεργασίες πολλαπλών cam, το Premiere Pro προχωράει ένα βήμα πιο πέρα, χειρίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές με όσο το δυνατόν περισσότερες γωνίες. Η συμπερίληψη του συνδυασμένου πίνακα χρωμάτων Lumetri επιτρέπει την εύκολη διαχείριση των προχωρημένων προσαρμογών χρώματος. Επιπλέον, η ενσωμάτωση της Adobe με τα After Effects και το Photoshop προσθέτει ακόμη περισσότερους λόγους στους επαγγελματίες συντάκτες να επιλέξουν το Premiere Pro.

Συχνά θεωρείται μια παρατεταμένη έκδοση του Premiere Pro της Adobe, το Premiere Elements 15 εξακολουθεί να είναι εξαιρετικός επεξεργαστής βίντεο. Χάρη στη φιλικότητα προς το χρήστη, το cross-platform (Mac και Windows 10) Premiere Elements 15 είναι γεμάτο από δυνατότητες και επιλογές που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι ερασιτέχνες όσο και οι επαγγελματίες. Αφού εισαγάγετε μέσα ενημέρωσης, η ροή εργασιών είναι βασική προϋπόθεση για την οργάνωση κλιπ βίντεο σε μια χρονολογική σειρά, την εφαρμογή οποιωνδήποτε μεταγενέστερων αποτελεσμάτων και στη συνέχεια την προεπισκόπηση / δημοσίευση του τελικού προϊόντος. Βασικές προσθήκες όπως η δημιουργία κολάζ βίντεο, η ενίσχυση του ήχου, τα καταπληκτικά τοπία και η σταθεροποίηση του βίντεο είναι όλα παρόντα για να βοηθήσουν στη δημιουργία του καλύτερου δυνατού προϊόντος. Η Adobe προσθέτει ακόμη και κάποιες έξυπνες λειτουργίες, όπως στρέβλωση ανάποδα ανάποδα ή προσθήκη θόλωσης κίνησης για τη δημιουργία μιας δραματικής ματιά σε σπορ ή σκηνές δράσης. Ο ενσωματωμένος διοργανωτής σύντροφος θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα προηγούμενα στοιχεία ταξινομημένα και οργανωμένα για γρήγορο εντοπισμό μετά τη μεταφόρτωση, οπότε είναι εύκολο να ανακαλύψετε πάλι προϊόντα που έχουν τελειώσει και έχουν σχεδιαστεί.

Το λογισμικό Final Cut Pro X της Apple πέφτει σε αυτό που ονομάζουμε κατηγορία "prosumer" επειδή κινείται η γραμμή μεταξύ ενός προϊόντος για τους καταναλωτές που θέλουν να ανοίξουν το παιχνίδι επεξεργασίας βίντεο και ένα για επαγγελματίες που χρειάζονται ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας. Δεν διαθέτει μια παραδοσιακή διασύνδεση γραμμής-χρόνου, η οποία είναι αρκετή για να τρομάξει μερικούς χρήστες μακριά, αλλά το λογισμικό είναι διαισθητικό και ισχυρό παρ 'όλα αυτά. Έχει εξαιρετικά οργανωτικά εργαλεία όπως βιβλιοθήκες, βαθμολογίες, ετικέτες, αυτόματη ανίχνευση προσώπων και σκηνών και αυτόματη χρωματική κωδικοποίηση για κλιπ ειδικά για το κομμάτι, χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου και εισαγωγή μέσων μεταφοράς και απόθεσης παρέχουν στα Premiere Elements της Adobe χρήματα. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να ανοίξετε άμεσα έργα από το Final Cut Pro 7 ή νωρίτερα, αλλά υπάρχουν πολλές προσθήκες τρίτων που θα σας βοηθήσουν εκεί έξω.

Οι χρήστες των Windows έχουν ένα προσιτό και ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο στο Cyberlink PowerDirector 15 Ultimate. Αυτό το εύχρηστο εργαλείο παρέχει ένα διαισθητικό περιβάλλον που οι νέοι χρήστες μπορούν να πάρουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών βίντεο. Το προϊόν όμως διακρίνεται πραγματικά από τον ανταγωνισμό με μια σειρά χαρακτηριστικών υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας βίντεο 360 μοιρών από άκρο σε άκρο, η οποία σας προσφέρει απαράμιλλο έλεγχο σε κάθε λεπτομέρεια της σκηνής. Πολλές λειτουργίες όπως το Extreme Toolkit για σπορ, καθώς και τα γαμήλια και ταξιδιωτικά πακέτα, καθιστούν αυτό ένα ευέλικτο εργαλείο κατάλληλο για έναν αριθμό διευθυντών. Το TrueTheater προσθέτει εντυπωσιακό βάθος, ρυθμίζοντας δυναμικά τον κορεσμό χρωμάτων ώστε να μοιάζει με πραγματικό βίντεο HDR. Τέλος, η μοναδική κατακόρυφη λειτουργία βίντεο συνδυάζει όλες τις τεχνολογίες της CyberLink με τη μορφή 9:16 που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες τοποθεσίες ροής μέσων, εξαλείφοντας κάθε πονοκέφαλο που μεταφέρει το περιεχόμενό σας στη μεγάλη οθόνη.

Για ένα κομμάτι λογισμικού καταναλωτών, το Pinnacle Studio 21 έχει έναν εντυπωσιακό αριθμό χαρακτηριστικών. Μπορείτε να εισαγάγετε βίντεο από μια ευρεία γκάμα πηγών και υποστηρίζει ακόμη και τη λήψη βίντεο λήξης από οποιαδήποτε συνδεδεμένη κάμερα, επεξεργασία 3D, 360 βίντεο και επεξεργασία πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών. Μπορείτε να απολαύσετε τη μεγάλη ποικιλία φίλτρων και μεταβάσεων που βοηθούν στη διαδικασία αφήγησης. Οι προηγούμενοι χρήστες του Pinnacle που δεν ήταν ικανοποιημένοι από τη διασύνδεση θα είναι ευτυχείς που γνωρίζουν ότι έχει πάρει μια αναβάθμιση και είναι πλέον ένας από τους πιο έξυπνους και πιο έξυπνους συντάκτες των Windows εκεί έξω, παρέχοντάς σας γρήγορη πρόσβαση στα αγαπημένα σας εργαλεία. Έχει επίσης πάρει μια μεγάλη ώθηση όταν πρόκειται για αξιοπιστία, και οι χρήστες δεν αναφέρουν πλέον buggy συντριβές.

Το VideoStudio του Corel μόνο για Windows προσφέρει ένα εξίσου ισχυρό σύνολο λειτουργιών συγκριτικά με τη γραμμή προϊόντων της Adobe ή της CyberLink. Ακριβώς απέναντι από το ρόπαλο, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το VideoStudio είναι μια εξαιρετική επιλογή: Προσφέρει υποστήριξη για 4Κ, VR 360 μοιρών, επεξεργασία πολλαπλών cam, καθώς και μια μεγάλη βιβλιοθήκη μουσικής χωρίς δικαιώματα. Οι αρχάριοι θα μάθουν γρήγορα να εκτιμούν χαρακτηριστικά όπως "checkmarks", τα οποία μπορούν είτε να σας ενημερώσουν ποια κλιπ έχετε ήδη χρησιμοποιήσει ή να εφαρμόσετε εφέ σε όλα τα κλιπ που βρίσκονται στο χρονοδιάγραμμά σας ταυτόχρονα. Επιπλέον, η ανίχνευση φωνής σάς βοηθά να αντιστοιχίσετε τους υπότιτλους σε ομιλία στα βιντεοκλίπ σας.

Η αγορά της πλήρους έκδοσης του VideoStudio Ultimate X10 προσθέτει ένα πλήρες επιπλέον σύνολο επιλογών που οι αρχάριοι θα λατρέψουν γρήγορα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης πολλαπλών οθονών, της ευκολότερης δημιουργίας τίτλων και ακόμη και της κίνησης κίνησης stop-motion. Το Corel υποστηρίζει σχεδόν κάθε μορφή παραγωγής που μπορεί να φανταστεί κανείς, γι 'αυτό είναι ιδανικό για κοινή χρήση ή για φιλοξενία σε απευθείας σύνδεση για να δει ο κόσμος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό για τους αρχαρίους είναι η συμπερίληψη του mode storyboard, το οποίο θα βοηθήσει στη σχεδίαση του ακριβούς οράματος που έχουν στο μυαλό τους για ένα τελικό προϊόν χωρίς να χάνονται ώρες και μέρες σε επεξεργασίες που μπορεί να μην δουν ποτέ το φως της ημέρας.

Όταν πρόκειται για επεξεργασία βίντεο για το YouTube, σχεδόν κάθε εφαρμογή το κάνει καλά, αλλά το Corel VideoStudio Pro X10 το κάνει καλύτερα. Με σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά και το εργαλείο που χρειάζεστε (συμπεριλαμβανομένων των μεταβάσεων, των εφέ, των τίτλων, των προτύπων και άλλα), το Pro X10 προσφέρει μια εξαιρετική σειρά τιμών για το επίπεδο παραγωγής.

Η υποστήριξη για VR, 4K, Ultra HD και 3D μέσα 360 μοιρών βοηθά στην εξάσκηση των δυνατοτήτων εξαγωγής που διατίθενται με το Pro X10 και, παρόλο που ίσως να μην υποστηρίζονται από το YouTube τώρα, είναι καλό να γνωρίζετε ότι έχετε τη δυνατότητα όταν βρίσκεστε. Το περιβάλλον εργασίας χρήστη δεν είναι για αρχάριους, αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είστε πλοίαρχος στη συλλογή, επεξεργασία και κοινή χρήση.

Οι πρόσθετες λειτουργίες όπως η απομάκρυνση του χρόνου για την επιβράδυνση της κίνησης, τα εφέ μεγάλης ταχύτητας ή η δράση κατάψυξης συμπληρώνονται με την εύκολη ομαδοποίηση ή την ομαδοποίηση κλιπ σε ένα χρονοδιάγραμμα για επεξεργασία χύδην ή μία κάθε φορά. Με πάνω από 1.500 προσαρμόσιμα εφέ, μεταβάσεις και τίτλους, υπάρχει κάτι για όλους. Ακόμη και όταν το ίδιο το βίντεο είναι το επίκεντρο, η προσαρμοσμένη εφαρμογή του έργου σας με μια ηχητική λωρίδα χειρίζεται καλά με προσαρμοσμένο ήχο που επιτρέπει στις ταινίες σας να φαίνονται και να ακούγονται καλά.

Το Premiere Clip είναι η σύνδεσή σας iOS / Android με τα πιο δυνατά προγράμματα επεξεργασίας της Adobe: Premiere Pro και Premiere Elements. Είναι μέρος του οικοσυστήματος Creative Cloud, το οποίο σημαίνει ότι θα χρειαστείτε ένα αναγνωριστικό Adobe για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, αλλά και η εφαρμογή και ο λογαριασμός είναι δωρεάν για όλους.

Το Premiere Clip είναι ιδανικό για δημιουργικά, τα βίντεο των οποίων προορίζονται για κανάλια κοινωνικών μέσων όπως το YouTube και το Instagram. Μπορείτε να εισαγάγετε βίντεο κλιπ εύκολα από μέρη όπως το τηλέφωνό σας, το Lightroom, το Creative Cloud και το Dropbox και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον επεξεργαστή Freeform της εφαρμογής για να κόψετε ή να διαχωρίσετε κλιπ, να ρυθμίσετε την έκθεση και να τονίσετε, να προσθέσετε ήχο και πολλά άλλα. Και, φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα, τα οποία παρέχονται στη σημερινή σφαίρα κοινωνικών μέσων.

Ο Magix είναι ένα κομμάτι ενός υπνοδωματίου όσον αφορά τους συντάκτες ταινιών και, ειλικρινά, υπολείπεται σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά υψηλότερου επιπέδου που θα βρείτε στα μεγάλα σκυλιά όπως το Final Cut και το Adobe Premiere. Αλλά ας ξεκινήσουμε με τα βασικά στοιχεία του τι κάνει το καλύτερο για έναν αρχάριο, και αυτό είναι το γεγονός ότι, καλά, χειρίζεται τα βασικά πραγματικά καλά. Πρώτα απ 'όλα, θα τρέξει στις πιο σύγχρονες μηχανές των Windows, μέχρι τα Windows 10, το οποίο είναι ιδανικό για αρχάριους, επειδή αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα έχουν τον προϋπολογισμό ή την επιθυμία να πληρώσουν έξω για ένα Mac. Έτσι είναι λογισμικό που θα λειτουργήσει από το κουτί για την προσιτή μηχανή των Windows σας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το λογισμικό έχει γίνει ισχυρό για 15 χρόνια, προσφέροντας πάνω από 93 τοις εκατό ικανοποίηση του πελάτη στις επαναλήψεις του.

Ξεκινά με το απλούστερο χαρακτηριστικό του: μια λειτουργία storyboard που σας επιτρέπει να διατυπώσετε την αφήγησή σας σε μια απλούστερη οθόνη με μια ματιά. Με αυτόν τον τρόπο, αν δεν θέλετε να αναλύσετε τις λεπτομέρειες, δεν χρειάζεται να παρασυρθείτε με κάθε είδους επιπλέον ελέγχους ιδιοκτησίας. Αλλά αν θέλετε να κάνετε μια λεπτομερέστερη προσέγγιση, μπορείτε να το κάνετε με τη λειτουργία Λεπτομέρειες που σας επιτρέπει να αναμειγνύετε σε 200 κομμάτια πολυμέσων, δίνοντάς σας φαινομενικά ατελείωτες δυνατότητες για το έργο σας.

Υπάρχουν τόνοι των επιπτώσεων στο πρόγραμμα, όπως οι μεταβάσεις, οι τίτλοι, οι πιστώσεις, οι λεζάντες και ακόμη και τα ηχογραφημένα αποτελέσματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παραμείνετε συγκρατημένοι σε κανένα βήμα της διαδικασίας επεξεργασίας. Υπάρχουν δυνατότητες μετατόπισης και μετατόπισης, ζουμ μετα-επεξεργασίας υψηλής ποιότητας, καθώς και πληθώρα φίλτρων φιλτραρίσματος χρωμάτων για να σας δώσουμε την εμφάνιση που θα χρειαστείτε, ακόμα και αν το υλικό δεν είναι ακριβώς εκεί. Θα έχετε τη δυνατότητα να εξάγετε ταινίες σε ανάλυση έως και 4K και το λογισμικό υποστηρίζει ακόμη και έργα βίντεο 360 μοιρών. Είναι μια μεγάλη δύναμη για αρχάριους.

Εάν θέλετε κάτι που απευθύνεται περισσότερο στον επαγγελματία από την άποψη του μάρκετινγκ, δεν θα μπορούσε να βλάψει να εξετάσει τη γραμμή Vegas Pro. Στην 15η επανάληψη, το Vegas εισήγαγε έναν τόνο νέων δυνατοτήτων, από την επιτάχυνση υλικού που χρησιμοποιεί το Intel QSV σε ένα plug-in OFX σε εικόνα-σε-εικόνα, σε όλη τη διαδρομή σε μια εξαιρετικά διαισθητική νέα δυνατότητα στιγμιαίας κατάψυξης για αναφορές λήψεων χωρίς διακοπή ροής εργασίας . Εάν επιλέξετε το premium, το αναβαθμισμένο πακέτο (το οποίο δεν τρέχει φτηνό), θα έχετε ακόμη και ένα εξαντλητικό πακέτο filiters της NewBlueFX για να χρωματίσετε τα έργα σας σαν μια πραγματική κίνηση του Χόλιγουντ. Τι είναι ενδιαφέρον για το Vegas και αυτό που πιστεύουμε ότι παραβλέπεται είναι ότι έχουν προσπαθήσει να σας δώσουν ένα διαισθητικό σύνολο ελέγχων που θα πάρει το καλύτερο από το Final Cut, την Premiere και άλλους και θα τα συνδυάσει σε ένα. Σίγουρα, μπορεί να μην έχει τη βελτιωμένη φιλικότητα του Adobe Premiere, ούτε είναι συμβατή με Mac, αλλά είναι εντάξει. Η ροή εργασίας σε αυτό μπορεί να δώσει απλώς σε ορισμένους χρήστες που δεν μπορούν να δουλεύουν αρκετά με τους άλλους τύπους, για να λάμψουν πραγματικά.

Το Pinnacle Studio 21 Ultimate της Corel σάς προσφέρει όλα όσα θα έχετε με το τυπικό αντίγραφο του Pinnacle Studio 21, καθώς και μια σειρά αναβαθμισμένων λειτουργιών. Κάνει ό, τι κάνει η χαμηλότερη έκδοση: δίνοντάς σας απρόσκοπτη επιφάνεια επεξεργασίας, την ικανότητα να δουλεύετε σε πλήρη HD, καθώς και ένα μεγάλο σύνολο χαρακτηριστικών για να σχεδιάσετε μια τέλεια ιστορία με βίντεο. Αλλά, θα σας προσφέρει επίσης μια σειρά από post effects που θέτουν αυτό το πράγμα μακριά από την κατηγορία τιμών του.

Για αρχάριους, έχουν προσθέσει σε μερικές τρελές μετατόπιες μορφές χωρίς ραφές για να σας βοηθήσουν να συνδυάσετε όλα τα μέρη της οπτικής σας ιστορίας. Έχουν πετάξει σε ένα όμορφο μοναδικό εφέ φίλτρου πινέλου που θα δουλέψει σε συνδυασμό με ήδη βιντεοσκοπημένο βίντεο, επιτρέποντάς σας να μετατρέψετε ακατέργαστα, ζωντανά λήμματα σε ζωντανά κινούμενα σχέδια. Όχι μόνο το Studio 21 Ultimate προσφέρει υποστήριξη για τη μεταφόρτωση βίντεο 360 μοιρών, αλλά έχουν συμπεριλάβει ένα εκπληκτικά διαισθητικό σύνολο λειτουργιών επεξεργασίας, επεξεργασίας και ελέγχου για βίντεο 360 που θα σας επιτρέψουν να διασφαλίσετε ότι ο θεατής σας θα αποκτήσει την ακριβή εμπειρία που θέλετε να απολαύσετε.

Τέλος, στρογγυλοποιώντας το σύνολο των εμβληματικών προσθηκών τους, σας δίνουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε ένα φίλτρο θόλωσης εικόνας που εντοπίζεται στην κίνηση πάνω από κάθε στοιχείο της οθόνης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προστατέψετε την ταυτότητα του προσώπου, την πινακίδα κυκλοφορίας ή οτιδήποτε άλλο αλλιώς προτιμάτε να μην βρίσκεστε στο τελικό προϊόν σας.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .