Πώς να παραμείνετε νόμιμοι όταν κάνετε κοινή χρήση αρχείων (προγράμματα P2P)

Το Dos και το Don'ts της Peer-To-Peer Κοινή χρήση αρχείων

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα λογισμικού bittorrent για να κάνετε λήψη μουσικής, βίντεο, προγραμμάτων κ.λπ., τότε γίνεται παράνομη δραστηριότητα μόνο εάν τα δεδομένα που μεταφορτώνετε (και τελικά μοιράζονται) προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα. Είναι αυτή η παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (και άλλων νομικών ζητημάτων) που οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου παραβιάζουν - πολύ συχνά μέσω της έλλειψης γνώσεων και όχι κατάχρησης του νόμου με πρόθεση. Οι νόμοι ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά οι περισσότεροι έχουν νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων που πρέπει να σέβεστε, ώστε να μην διατρέχετε τον κίνδυνο να εναχθείτε (στις δισκογραφικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών κανονικά περνούν μέσω του RIAA (Recording Industry Association of America)).

Τα καλά νέα είναι ότι με τη χρήση ενός ορισμένου αριθμού κοινής λογικής, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο, θα πάτε πολύ μακριά για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ χρησιμοποιείτε δίκτυα κοινής χρήσης αρχείων στο Internet.

Η κοινή χρήση αρχείων αλληλογραφίας Peer-To-Peer

Δυστυχώς, πολλά αρχεία που είναι διαθέσιμα σε ιστότοπους Bittorrent μοιράζονται παράνομα από τους χρήστες, αλλά ακολουθώντας αυτά τα απλά σύνολα κανόνων, θα παραμείνετε στη δεξιά πλευρά του νόμου.

Η κοινή χρήση αρχείων μεταξύ Peer-To-Peer

Μπορεί να προκαλεί σύγχυση προσπαθώντας να βγάλουμε ό, τι είναι νόμιμο ή παράνομο όταν χρησιμοποιούμε δίκτυα BitTorrent. Αυτό το μέρος του οδηγού επισημαίνει σαφείς NOT's όταν πρόκειται για κοινή χρήση αρχείων στο Internet.