Νέα στερεοφωνικά προϊόντα από το Rocky Mountain Audio Fest

01 από 10

Ομιλητές ακουστικής Sadurni

Brent Butterworth

Πέρασα το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένας ενθουσιώδης ήχος θα μπορούσε: με την παρουσία του στο Rocky Mountain Audio Fest στο Ντένβερ. Το RMAF φέτος περιλάμβανε περισσότερα από 170 δωμάτια demo, όλα με διάφορα προϊόντα ήχου υψηλής ποιότητας (και όχι τόσο υψηλών προδιαγραφών) και λειτουργούν για την απόλαυση σας. Ενσωμάτωσε επίσης την εκπομπή των ακουστικών CanJam, την οποία ανέφερα πριν από λίγες ημέρες.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο cool home stereo προϊόντα που είδα στην εκπομπή ....

Το RMAF είναι τόσο μεγάλο που πρέπει να παραλείψω πολλά demo δωμάτια, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα με μια εικόνα ενός πραγματικά τραχύ ομιλητή μπροστά. Έτσι έλαβα το demo Sadurni Acoustics. Αυτός ο κόρνος μπάσων μετράει 90 εκατοστά και κάθε ένα από τα τετράγωνα MDF έχει πάχος τοίχου περίπου 3 ίντσες. Τοποθετημένο πάνω από το κέρατο είναι ένα κέρατο μεσαίου μεγέθους MDF και ένα tweeter με κέρατο ορείχαλκου. Μια τράπεζα τεσσάρων σωληνωτών υποβραχιόνων παρέχει το βαθύ μπάσο. Το σύστημα κοστίζει $ 25.000 έως $ 40.000, ανάλογα με τη διαμόρφωση και το τέλος.

Ειλικρινά, ο λόγος που πηγαίνω συνήθως στα δωμάτια των τρελών ομιλητών είναι επειδή ο ήχος είναι συχνά περίεργος παράξενος, αλλά τα πράγματα Sadurni ακούγονται υπέροχα. Η ηχητική ισορροπία ήταν φυσική και ο ήχος ήταν πολύ πιο συνεκτικός από όσο περίμενα από μια τέτοια εξωτική ποικιλία οδηγών. Η ισχύς προέρχεται από έναν ενισχυτή σωλήνων 2 watt. Αυτό δεν είναι τυπογραφικό - ήταν πραγματικά 2 Watt! Αλλά όταν το ηχείο σας προσφέρει μια ονομαστική ευαισθησία 110 dB από μόλις 1 watt, δεν χρειάζεστε μεγάλη ισχύ.

02 από 10

Ενισχυτής AHB2 THX συγκριτικής αξιολόγησης

Brent Butterworth

Ο AHB2 είναι ο πρώτος ενισχυτής που χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία ενισχυτή υψηλής απόδοσης της THX. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν εξαιρετικά συμπαγή μετατροπέα DC-to-DC και ένα τροφοδοτικό παρακολούθησης που παρέχει μόνο τη δύναμη που απαιτείται από τη μουσική, οπότε δεν χρειάζεται να καίει την υπερβολική ισχύ όπως είναι η θερμότητα με τον τρόπο που κάνουν οι περισσότεροι ενισχυτές. Ο σχεδιασμός του "ενισχυτή προώθησης σφαλμάτων" του ενισχυτή λέγεται ότι παρέχει εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο και παραμόρφωση.

Παρόλο που ο ενισχυτής μετρά μόλις 3 με 11 με 8 ίντσες, παράγει ένα ονομαστικό 100 watts σε 8 ohms. Κατά τη διάρκεια του demo του Benchmark, με τα ηχεία AHB2 οδήγησης Studio Electric, έβαλα το χέρι μου επάνω στον ενισχυτή και ήταν απλά αισθητά ζεστό, σαν την πλευρά ενός φλιτζανιού μαύρου καφέ Starbucks μετά από περίπου 10 λεπτά. Η τιμή δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά είναι περίπου 2.500 δολάρια.

03 από 10

Bluesound ασύρματα προϊόντα ήχου

Brent Butterworth

Από τους ηχοπαραγωγούς στο NAD και το PSB έρχεται η Bluesound, μια εναλλακτική λύση υψηλής τεχνολογίας για τα ασύρματα ακουστικά προϊόντα της Sonos και άλλων. Όπως και το Sonos, το Bluesound χρησιμοποιεί το δικό του ασύρματο δίκτυο για τη μετάδοση ήχου ενώ στηρίζεται στο οικιακό WiFi δίκτυο για πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming του Διαδικτύου και μουσική που αποθηκεύονται στους υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους σας.

Στο αριστερό μέρος είναι το Pulse $ 699, ένα πλήρες ασύρματο ηχείο που χρησιμοποιεί την ενισχυμένη Direct Digital NAD και το ακουστικό σχεδιασμό που έχει συντονιστεί από τον ιδρυτή του PSB Paul Barton. Άλλα στοιχεία του συστήματος περιλαμβάνουν τον κόμβο $ 449, ο οποίος έχει εξόδους γραμμικού επιπέδου για σύνδεση με οποιονδήποτε ενισχυτή. το $ 699 PowerNode, το οποίο είναι βασικά ο κόμβος με ενσωματωμένο ενισχυτή 50 watt ανά κανάλι. και το θόρυβο $ 999, ένας διακομιστής πολυμέσων με μονάδα δίσκου αποθήκευσης 1-terabyte συνδεδεμένο στο δίκτυο (NAS) και ενσωματωμένο CD ripper.

04 από 10

Ενσωματωμένος ενισχυτής Sony TA-A1ES

Brent Butterworth

Σταματήστε εκεί, ακοίφιλοι, ξέρω τι σκέφτεσαι. Σκέφτεστε ότι η Sony μόλις τραβούσε το κύκλωμα για το νέο TA-A1ES από ένα γενικό δέκτη, χτύπησε μια ασημένια πρόσοψη πάνω της, σήμανε την τιμή και την κάλεσε μια μέρα. Οχι. Το $ 1.999 TA-A1ES, ο πρώτος νέος ενσωματωμένος ενισχυτής της Sony σε 14 χρόνια, χρησιμοποιεί μια ριζικά πρωτοποριακή τεχνολογία ενίσχυσης που συνδυάζει ακουστικό ήχο με υψηλή ακρίβεια. Στην παραπάνω φωτογραφία, είναι το κατώτερο στοιχείο στο rack, ακριβώς κάτω από το HAP-Z1ES ήχου υψηλής ανάλυσης.

Βασικά, το TA-A1ES 80 watt ανά κανάλι χρησιμοποιεί κύκλωμα ενίσχυσης κατηγορίας Α συνδεδεμένο σε μια τροφοδοσία παρακολούθησης που παρέχει μόνο τη δύναμη που χρειάζεται, έτσι σχεδόν κανένας δεν σπαταλιέται ως θερμότητα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και στους άλλους ενισχυτές κατηγορίας Α, τα τρανζίστορ διεξάγουν σήμα ανά πάσα στιγμή, οπότε δεν υπάρχει καμιά παραμόρφωση διασταύρωσης που προκαλείται όταν τα τρανζίστορ σε ένα συμβατικό ενισχυτή κλάσης ΑΒ απενεργοποιηθούν.

05 από 10

Audio powered A2 + Ηχεία

Brent Butterworth

Το Audioengine δεν άλλαξε τα ηχεία A2 με ισχύ για έξι χρόνια. Και γιατί πρέπει, όταν συνεχίζει να παίρνει ραβδώσεις από γνωστούς ομιλητές; Το νέο $ 249 A2 + προσκρούει στην τιμή κατά $ 50, αλλά προσθέτει έναν ενσωματωμένο μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό USB, ο οποίος πιθανότατα θα αποδώσει καλύτερη ποιότητα ήχου από τον ενσωματωμένο DAC στον υπολογιστή σας. Υπάρχει επίσης μια νέα έξοδος μεταβλητού επιπέδου που μπορεί να συνδεθεί με ασύρματο πομπό (για πολυκάναλο ήχο) ή υπογούφερ.

Ενώ ο ακουστικός σχεδιασμός δεν άλλαξε (και δεν χρειαζόταν), η τροφοδοσία ρεύματος έχει αναβαθμιστεί, οπότε ίσως ο ενισχυτής θα παραδώσει λίγο περισσότερο χώρο. Το A2 + θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο ή άσπρο, ενώ τα περίπτερα κοστίζουν 29 δολάρια επιπλέον.

06 από 10

Thorens TD 209 Πικάπ

Brent Butterworth

Το οπτικά εκπληκτικό TD 209 είναι μια έκδοση με μειωμένο κόστος του TD 309. κοστίζει $ 1.499 έναντι του αρχικού $ 1.999. Οι διαφορές, ωστόσο, είναι αρκετά λεπτές. Ο μηχανισμός κίνησης είναι ο ίδιος και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ακρυλικό δίσκο με υποπλασία αλουμινίου. Η μεγάλη διαφορά φαίνεται να είναι ότι το TD 209 διαθέτει ένα νέο TP-90 ακουστικό. Ο Thorens, ο Αμερικανός εκπρόσωπος Norm Norman Steinke, αναφέρει λεπτομερέστερες περαιτέρω διαφορές για μένα, αλλά ήταν τόσο δευτερεύουσες που δεν τις βρίσκω στο σημειωματάριό μου.

Αν το τριγωνικό πέλμα του TD 209 είναι πολύ έξω-εκεί για σας, το κατά τα άλλα πανομοιότυπο TD 206 διαθέτει παραδοσιακό ορθογώνιο πλίνθο.

07 από 10

Μουσική αίθουσα Mooo Mat

Brent Butterworth

Στο Μουσικό Hall $ 50 Mooo Mat, ένα φυσικό προϊόν γίνεται μια τεχνική ορχήστρα. Ναι, αυτό είναι πραγματικά αγελάδα στην κορυφή. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα πέλμα από φελλό 1,5 χιλιοστών. Το στρώμα διπλής στρώσης λέγεται ότι απορροφά τους κραδασμούς και παρουσιάζει φυσικές ιδιότητες στατικής εξουδετέρωσης. Και φυσικά, κάθε στρώμα είναι μοναδικό.

Αν είστε περίεργοι, αυτό είναι το νέο πικάπ Ikura Music Hall που υποστηρίζει το Mooo Mat.

08 από 10

Dynaudio Excite Speakers

Brent Butterworth

Με βάση αυτά που άκουσα, οι εκδόσεις δεύτερης γενιάς της γραμμής Excite του Dynaudio ζουν μέχρι το όνομά τους με ηχητικό τρόπο, αν όχι οπτικά. Η γραμμή - η οποία περιλαμβάνει μοντέλα που κυμαίνονται από το ομιλητή ραφιών 1500 € / ζεύγος X14 έως το ηχείο 4500 / ζεύγος X38 που εμφανίζεται στο πίσω μέρος - λίγο πολύ κολλά στο playbook Dynaudio, με λεπτή, μινιμαλιστική σχεδίαση και πανέμορφα τελειώματα από ξύλο. Πλεονεκτήματα έναντι των προηγούμενων μοντέλων; Νέοι οδηγοί, νέοι crossovers, και σύμφωνα με τον Mike Manousselis του Dynaudio, "ένας πιο ανοιχτός ήχος με περισσότερη γροθιά στο μπάσο". Ο Μανουσέλλης δήλωσε ότι είναι επίσης ευκολότερο να οδηγήσει, και επομένως καλύτερα για χρήση με δέκτες οικιακού κινηματογράφου.

09 από 10

Ηχεία Volti Audio Vittoria

Brent Butterworth

Αυτά τα κλασικά ηχεία δεν είναι καινούργια, αλλά το RMAF 2013 ήταν η πρώτη φορά που τα άκουσα. Ίσως να τις αγνόησα τελείως, αλλά από την εκμάθηση στο vintage audio megastore του Vancouver Innovative Audio, έχω αναπτύξει μια μεγαλύτερη εκτίμηση για μερικά από αυτά τα σχέδια. Το $ 17,500 / ζευγάρι Vittoria προφανώς σχεδιάστηκε με βάση τα κλασικά Klipschorns. πολλοί ομιλητές αρέσουν σε αυτό τον vintage ήχο, εν μέρει επειδή τα ηχεία είναι τόσο αποδοτικά, μπορούν να οδηγηθούν σε δυνατά επίπεδα με ενισχυτές σωλήνων πολύ χαμηλής ισχύος, όπως τα μοντέλα περιπολίας στα σύνορα που βλέπετε στα κάτω αριστερά.

Τα ηχεία έχουν σχεδιαστεί για χρήση στις γωνίες, αλλά ακόμα και με αυτά που απλώνονται σε όλη την αίθουσα, πήρα μια εικόνα με κέντρο το κέντρο. Μπορεί να είναι κλασικά, αλλά σίγουρα δεν ακούγονται παλιά.

10 από 10

DeVore Fidelity Orangutan O / 96 ηχείο και LM Audio Gold Series 518IA amp

Brent Butterworth

Τεχνικά, ούτε το ηχείο DeVore Fidelity Orangutan O / 96 που βλέπετε στο προσκήνιο ούτε το O / 93 που βλέπετε στο παρασκήνιο είναι καινούργια. αυτό που ήταν καινούργιο στην αίθουσα ήταν ο ενσωματωμένος ενισχυτής Line Magnetic 518IA. Αλλά ήθελα να συμπεριλάβω αυτό το δωμάτιο στο RMAF μου, επειδή ο ιδρυτής της DeVore Fidelity και ο Chris και ο Dale Shepherd από το Eugene Hi-Fi έβαλαν μέρος σε αυτό που θα μπορούσε να ήταν το καλύτερο στερεοφωνικό demo που έχω ακούσει ποτέ.

Η μουσική με την οποία ξεκίνησε - ο Viscera LP του τραγουδιστή Jenny Hval, που παίζαμε σε ένα πικάπ Versalex από το Well Tempered Lab - με χτύπησε με την ομορφιά του. Η φωνή του Hval ακουγόταν όχι μόνο φυσική, αλλά τέλεια "μεγέθους στο στόμα". μερικά ηχεία υψηλού επιπέδου τείνουν να κάνουν τους τραγουδιστές να ακούγονται υπερβολικά. Τα αραιά όργανα απλώνονται απέναντι από το δωμάτιο και βαθιά πέρα ​​από τον τοίχο πίσω από τα ηχεία, με κάθε όργανο να ορίζεται καλά στο ηχητικό σκηνικό αλλά να μην έχει ποτέ την ψευδή, ακριβή απεικόνιση τόσο συνηθισμένη στα συστήματα hi-fi.

Το "Do not Give Up" από το Peter Gabriel's So LP ήταν ακόμα καλύτερο. Όχι ότι η ηχογράφηση ήταν καλύτερη - εξακολουθούσε να έχει κάπως τσαλακωμένο, υπερβολικό χαρακτήρα της δεκαετίας του '80 - αλλά το σύστημα έδωσε τόσο μεγάλη ανάλυση που με ενέπνευσε εντελώς, περιμένοντας ανυπόμονα να ακούσω ποιες νέες λεπτομέρειες και αποχρώσεις κάθε φωνητικό γραμμή θα αποκαλύψει. Συνολικά, ο ήχος συνδυάζει τον χαρακτήρα των vintage εξαρτημάτων με την ακρίβεια του τελευταίου ηχητικού εξοπλισμού και κανένα από τα μειονεκτήματα των δύο.

Το Orangutan O / 96 είναι χτισμένο στο χέρι στο εργοστάσιο της DeVore στο παλιό ναυπηγείο του Μπρούκλιν και κοστίζει $ 12,000 / ζεύγος. Ο ενισχυτής LM 518IA των 4,450 δολαρίων παρέχει 22 βατ ανά κανάλι από δύο σωλήνες 845. Ακριβά, ναι - αλλά σε μια επίδειξη όπου τα συστατικά που κοστίζουν $ 10.000 έως $ 50.000 είναι συνηθισμένα, αυτό το σύστημα φαινόταν υποτιμημένο.