Ανασκόπηση: Bowers & Wilkins B & W P7 Ακουστικά υπεράνω

Γιατί τα ακουστικά υπερφόρτωσης P7 αξίζουν το επιπλέον κόστος

B & W - Bowers & Wilkins, αν προτιμάτε - εδώ και δεκαετίες υπήρξε μία από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρίες ήχου στον κόσμο. Οι ηχοληψίες και οι ηχογράφοι αγαπούν τα γραφικά ηχεία 800 της σειράς B & W με τους κίτρινους οδηγούς Kevlar. Παρόλο που η εταιρεία είχε τελικά μετατοπίσει την εστίαση σε σχετικά φθηνά, iPhone προϊόντα εποχής, όπως ακουστικά και ασύρματα ηχεία , η φήμη έχει παραμείνει ανέπαφη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εισαγωγή των πρώτων ακουστικών υπερήχων της εταιρείας - του P7 - έλαβε τόση προσοχή όταν ανακοινώθηκε.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι δύσκολο να βρούμε ευσεβείς καταναλωτές οι οποίοι κυλούν σαν κολλητά αγάπη-λιμοκτονία κάθε φορά που ένα προϊόν B & W έρχεται γύρω. Παρόλο που μας άρεσαν τα περισσότερα προϊόντα B & W που δοκιμάσαμε, η εταιρεία είχε μερικές σφάλματα. Έτσι στην σημερινή υπερ-ανταγωνιστική αγορά ακουστικών, μπορεί ένα παλιό σχολείο όπως το B & W να ανταγωνιστεί το branding των Beats ή Skullcandy ή την ποιότητα ήχου του PSB ή του Master & Dynamic ;

Χαρακτηριστικά

• Οδηγών 40 χιλ
• Καλώδιο 4,2 ft / 1,3 m με ενσωματωμένο μικρόφωνο και κουμπί αναπαραγωγής / παύσης / απάντησης
• Πρότυπο καλώδιο 4,2 ft / 1,3 m
• Περιλαμβάνεται δερμάτινη θήκη μεταφοράς
• Βάρος: 9,2 oz / 260 g

Εργονομία

Παρόλο που η P7 είναι αρκετά μεγάλη και μπορεί να είναι ιδανική για οικιακή χρήση, δεν είναι κάτι παραπάνω από μερικά μεγάλα ακουστικά ταξιδίου, όπως το M4U της PSB 2. Για να πάρετε μια ιδέα για την άνεση και την αξιοπιστία του P7, ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής στο λεωφορείο Orange της LA, αφού πρώτα έδωσε στα ακουστικά λίγες ώρες εισόδου με μουσική.

Είναι αρκετά μεγάλα ακουστικά, αλλά τα ακουστικά διπλώνονται, καθιστώντας εύκολη την ολίσθηση του P7 σε τσάντα αγγελιοφόρου ή σφεντόνα μεγέθους για δισκία και αξεσουάρ. Επίσης, η B & W προμηθεύει δερμάτινη θήκη μεταφοράς για τα ακουστικά. είναι λίγο παχύ για να ταιριάζει στις περισσότερες τσάντες για φορητούς υπολογιστές, αλλά τελείως ωραία για μια μικρή βαλίτσα ή φέτα.

Αυτοί με μεγάλα λοβωτάκια μπορεί να γνωρίζουν την αίσθηση του να τους έχουν πλυθεί από ακουστικά για ακουστικά. Το B & W P7 λειτουργεί καλά για την άνεση των ακουστικών πάνω από το μέσο όρο , μόνο ελαφρώς κτυπώντας τους λοβούς προς το τέλος μιας διάρκειας δύο ωρών με το λεωφορείο. Εκτός αυτού, το P7 παραμένει άνετα στο κεφάλι χωρίς μεγάλη ανάγκη προσαρμογής. Μερικοί, ωστόσο, θα βρουν κάποια δυσκολία στο να έχουν τα ακουστικά να διατηρούν μια καλή σφράγιση ενάντια στο πρόσωπο - η κεφαλή μπορεί να μην έχει αρκετό ελατήριο σε αυτό για εκείνους με κεφαλή μικρότερου μεγέθους.

Ήμασταν εντυπωσιασμένοι από την ηχομόνωση των ακουστικών P7. Θα μπορούσαμε να ακούσουμε τους εξωτερικούς ήχους ή τους περισσότερους θορύβους που παράγει το λεωφορείο Orange Line. Όταν έπαιζαν το ήρεμο, ακουστικό άνοιγμα της ζωντανής εκδοχής του " The Shower the People" του James Taylor από το Live στο Beacon Theatre , η φωνή των ελαστικών και του κινητήρα του λεωφορείου δεν έπνιξε τις λεπτομέρειες στην κιθάρα του Taylor. Βρήκαμε επίσης ότι δεν έπρεπε να γυρίσουμε το P7 τόσο δυνατά όσο και με τα περισσότερα ακουστικά.

Εκτέλεση

Για δοκιμές χρησιμοποιήσαμε ένα Apple iPod Touch, ένα smartphone της Samsung Galaxy S III και ένα φορητό media player HiFiMan HM-601, φορτωμένο με όλα τα αγαπημένα μας δοκιμαστικά κομμάτια και μετά μερικά.

Από τις πρώτες σημειώσεις της μπάντας K-Pop "Haru Haru" του Big Bang, ήμασταν γνωστοί ότι θα ήμασταν τα ακουστικά P7. Ο μεγάλος, αντήχιος συνδυασμός αυτής της μουσικής εξερράγη πρακτικά από το P7. Ο ήχος είναι τεράστιος , όμως η τοποθέτηση των οργάνων και των φωνών μέσα στην στερεοφωνική ηχητική σκηνή είναι εξαιρετικά ακριβής - ένας ήχος παρόμοιος με αυτό που έχουμε ακούσει όταν κάθεται σε ένα μείγμα μίξης σε ένα στούντιο ηχογράφησης με επαγγελματικά ηχεία παρακολούθησης στούντιο τοποθετημένα μόλις ένα ζευγάρι των ποδιών σε κάθε πλευρά των κεφαλών μας. Ο πυκνός συνδυασμός υπερβολικά ψηλών φωνών ακούγεται απίστευτα καθαρός. μπορούμε να ακούσουμε περισσότερο "σε" το μείγμα από ό, τι έχουμε ακούσει ποτέ πριν.

Κοιτάζοντας από τις τρελές σημειώσεις που έγιναν στο ταξίδι της Orange Line, η λέξη "λεπτομέρεια" εμφανίστηκε ξανά και ξανά. Μην φοβάστε, όμως. Συχνά, με μεγάλη λεπτομέρεια έρχεται μεγάλη φωτεινότητα και, τελικά, μεγάλη κόπωση ακρόασης. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τα ακουστικά P7. Έχει σίγουρα κάποια έμφαση στο πρίμα - μερικά high-pitch όργανα (όπως τα κύμπελ) μερικές φορές ακούγονται λίγο και η φωνή του Ρόμπερτ Φρανς στις "Χορευτικές Ημέρες" του Led Zeppelin ακούγεται λίγο λιπαρή - αλλά με κάποιο τρόπο το P7 δεν συναντά τόσο τρομερά φωτεινό ούτε κουρασμένος στα αυτιά.

Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι φανταστικό στα πρίμα, αλλά και στα μεσαία. Παρατηρήσαμε αυτό νωρίς, ειδικά σε ηχογραφήσεις που παρουσιάζουν ακουστικό πιάνο, όπως το "Aja" του Steely Dan και η ζωντανή εκδοχή του τραγουδιστή Σαξόφωνου "Sweet Georgia Bright" του Charles Lloyd "από το Rabo de Nube . Και στις δύο αυτές σκηνές, το πιάνο ακούγεται ασυνήθιστα ξεκάθαρο - ειδικά στο "Sweet Georgia Bright", όπου εκτείνεται πολυτελώς σε ολόκληρη τη στερεοφωνική ηχητική σκηνή. Σε ορισμένα εκπαιδευμένα αυτιά, αυτός ο ίδιος χαρακτήρας μπορεί να αντιληφθεί ως "λίγο μέσος-βαρύς" αλλά εξακολουθεί να κερδίζει άξια επαίνους συνολικά. Μια ικανοποιητική τόνων ισορροπία και ο καλός χαμηλός-μπάσο ορισμός είναι σίγουρα τα ισχυρότερα σημεία των ακουστικών P7.

Τι να μην αρέσει στο P7; Αυτό εξαρτάται από το τι προτιμά. Μας ακούγεται όπως το μπάσο έχει μια συντονισμένη κορυφή γύρω στα 50 Hz ή κάτι τέτοιο. Αυτό το δίνει ένα εξαιρετικά πικρό ήχο, αλλά όχι πολύ ορισμό στο μέσο μπάσο. Έτσι το ισχυρό κατώτατο άκρο του "Haru Haru" ακούγεται φοβερό μέσω του P7, αλλά οι λεπτομέρειες του ακουστικού μπάσου στο "Sweet Georgia Bright" καταλήγουν να χάνονται και ακόμη και μερικές από τις αυλακώσεις στο "Wild Flower" της The Cult αποτυγχάνουν γλιτώνω.

Έτσι, αν σας αρέσει το μπάσο επίπεδη και με ακρίβεια την απόδοση, ίσως έχετε μεγαλύτερη εκτίμηση για τα ακουστικά PSB M4U 1. Αν σας αρέσει το μπάσο σας γροθιά και συναρπαστικό - αλλά ποτέ δεν είναι ανυπόφορη - το P7 είναι σίγουρα ένα για να ευχαριστήσει.

Παρεμπιπτόντως, εάν υπάρχει η απόφαση να ληφθεί απόφαση ανάμεσα στα μοντέλα ακουστικών P7 και στο αυτί P5, σας συνιστούμε να ξοδέψετε τα επιπλέον χρήματα για το P7. Ο συνολικός ήχος είναι πολύ πληρέστερος και καλύτερα ισορροπημένος από τον κάπως τελετουργικό P5. Επιπλέον, το P7 είναι ένα δισεκατομμύριο, μερικές φορές πιο άνετα από τη σύγκριση.

Τελική λήψη

Τα ακουστικά υπερήχων B & W P7 της Bowers & Wilkins κατατάσσονται εύκολα ανάμεσα στα αγαπημένα παθητικά ακουστικά στην κατηγορία τιμών τους, ακριβώς εκεί με το PSB M4U 1 και το Sennheiser Momentum. Ποιο θα προτιμούσε κάποιος; Είναι δύσκολο να πω. Αν ζητήσετε τον πιο επίπεδη, πιο ουδέτερο ήχο, προτείνουμε το PSB. Αν θέλετε λίγο περισσότερο μπάσο (και για να αποθηκεύσετε μερικά δολάρια, επίσης), πάρτε το Sennheiser Momentum. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε πιο δυναμικό, λεπτομερή και συναρπαστικό ήχο, το B & W P7 είναι κορυφαία επιλογή.

Ενώ τα ακουστικά P7 είναι μια ακριβότερη επιλογή, προτιμούμε έντονα την άνεση, τη μορφή και το στυλ σε οποιοδήποτε από τα άλλα ακουστικά που αναφέρονται. Αλλά όταν έχετε τόσα πολλά καλά προϊόντα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, όλα βράζουν προς την προσωπική προτίμηση. Και για όσους εκτιμούν την ασύρματη ελευθερία, η Bowers & Wilkins διαθέτει ασύρματη έκδοση Bluetooth των ακουστικών υπεράχων P7 .