Ανασκόπηση και μετρήσεις: Ακουστικά Bose QC25

Αυτά τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου είναι κορυφαία της κατηγορίας του

Το Bose QuietComfort 15 ήταν από καιρό το πρότυπο για τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου, επειδή η ακύρωση του θορύβου ήταν πολύ καλύτερη από ό, τι σε οποιονδήποτε άλλο, και ακούγεται καλό. Η Bose την αντικατέστησε με το Quiet Comfort 25 το 2014, ένα ακουστικό που το κοστίζει το ίδιο και προσφέρει ένα νέο χαρακτηριστικό: Το QC25 λειτουργεί σε παθητική κατάσταση όταν οι μπαταρίες του πέφτουν κάτω, κάτι το οποίο δεν το έκανε το QC15.

01 από 09

Νέα έκδοση ενός βιομηχανικού προτύπου

Brent Butterworth

Ο Bose ισχυρίζεται ότι ο QC25 ακούγεται καλύτερα, είναι πιο άνετος και είναι κατασκευασμένος από υλικά υψηλότερης ποιότητας με καλύτερο τελείωμα από τους προκατόχους του. Το QC25 έρχεται με μια θήκη που είναι ακόμη πιο συμπαγής από αυτή που παρέχεται με το QC15. Έχει ένα νέο αποσπώμενο καλώδιο που διανέμει την άκαμπτη μπαγιονέτ στο QC15.

02 του 09

Bose QC25: Χαρακτηριστικά και εργονομία

Brent Butterworth

Τα χαρακτηριστικά Bose QC25 περιλαμβάνουν:

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τη φωτογραφία, το QC25 στα αριστερά μοιάζει πολύ με το QC15 στα δεξιά.

Το βασικό χαρακτηριστικό εδώ είναι ότι το QC25 εξακολουθεί να λειτουργεί όταν η μπαταρία πέσει κάτω. Επίσης, η θήκη της είναι μικρότερη, πιο ορθογώνια και πιο εύκολη στην τσάντα του υπολογιστή.

Η αίσθηση και η άνεση των δύο ακουστικών είναι περίπου τα ίδια, και αυτό είναι καλό, επειδή αυτά τα ακουστικά είναι και πιο άνετα από οποιονδήποτε από τους ανταγωνιστές τους. Όσο για τον ήχο, είναι δύσκολο να νικήσει. Η αντιστοίχιση της ακύρωσης του θορύβου της Bose είναι δύσκολη για τους ανταγωνιστές επειδή η εταιρεία κατέχει αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη διαδικασία.

03 του 09

Bose QC25: Απόδοση

Brent Butterworth

Τα QC25 και QC15 είναι πολύ πιο ομοειδή από ότι είναι διαφορετικά. Η μεγάλη διαφορά είναι στο μπάσο. Το QC25 φαίνεται να έχει μια ισχυρότερη ακουστική κορυφή στο χαμηλό μπάσο, ίσως περίπου 40 hertz και κάτω, το οποίο δίνει το τύμπανο κλωτσιά και τις χαμηλότερες νότες της μπάσο κιθάρας περισσότερη δυναμική και γροθιά. Αυτό κάνει τον ήχο QC25 λίγο περισσότερο σαν κάτι που θα κάνει η Beats.

Η ήπια ενίσχυση μπάσων του QC25 φαίνεται να επηρεάζει ελαφρώς το κατώτερο μεσαίο τμήμα, γεγονός που μπορεί να κάνει τις φωνές να φαίνονται λίγο βαρύ. Υπάρχει μια εμφανής ώθηση στην έξοδο στα χαμηλότερα πρίμα, κάπου γύρω στα 2 ή 3 kHz.

Τα ακουστικά της Bose δεν είχαν ποτέ ένα στέλεχος για να ακούγονται εξαιρετικά λεπτομερείς ή ιδιαίτερα καλοί με ευαίσθητες ηχογραφήσεις. Το πιο ισχυρό και αντηχητικό μπάσο του QC25 έκανε τον ήχο να φαίνεται λίγο ωραίο.

Η παθητική λειτουργία QC25 με απενεργοποίηση θορύβου έμοιαζε άψυχη και κάπως φουσκωμένη, χωρίς πολλές λεπτομέρειες ή βάθος, αλλά ακούγεται πολύ καλύτερα από τα ακουστικά που παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Σε μια πτήση, το QC25 κάνει σπουδαία δουλειά στην εξάλειψη της κατάρρευσης των κινητήρων αεριωθουμένων και μια λογική δουλειά για τη μείωση του θορύβου του συστήματος εξαερισμού και των συνομιλιών των άλλων επιβατών.

04 του 09

Μετρήσεις: Απόκριση συχνότητας

Brent Butterworth

Το διάγραμμα δείχνει την απόκριση συχνότητας του QC25 στα αριστερά και δεξιά κανάλια, με ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της ακύρωσης θορύβου. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στην απάντηση με την ακύρωση θορύβου. Είναι μια αρκετά "από το βιβλίο" απάντηση ακουστικών που δεν θα πρέπει να έχουν σοβαρούς χρωματισμούς. Προφανώς, ο ήχος είναι πολύ διαφορετικός με την ακύρωση του θορύβου. έχει λιγότερα βαθιά μπάσα, περισσότερο midbass και άνω μπάσα και από -5 έως -10 dB λιγότερο απόκριση πρίμων.

05 του 09

Μετρήσεις: ενεργή λειτουργία NC και παθητική λειτουργία έναντι QC15

Brent Butterworth

Αυτό το διάγραμμα συγκρίνει την απόκριση του QC25 με το NC on και το NC off στην απάντηση του QC15 με το NC on. (Το QC15 δεν λειτουργεί με το NC εκτός λειτουργίας). Οι μετρήσεις NC-on αναφέρονται σε 94 dB στα 500 Hz. Προφανώς, το QC25 μοιράζεται πολλά ακουστικά χαρακτηριστικά με το QC15. Το νέο μοντέλο έχει πιο χαμηλά μπάσα, λίγο λιγότερη ενέργεια μεσαίας τάσης γύρω στο 1 kHz, και δύο dB περισσότερη πρίμα ενέργεια πάνω από 2 kHz. Είναι ξεκάθαρο ότι η λειτουργία QC25 σε παθητική (NC-off) ακούγεται πολύ διαφορετική από τη λειτουργία ακουστικών σε ενεργή (NC-on) λειτουργία.

06 του 09

Μετρήσεις: Απομόνωση

Brent Butterworth

Αυτό το διάγραμμα δείχνει την απομόνωση του δεξιού καναλιού QC25 με το NC off (πράσινο ίχνος) και το NC on (πορφυρό ίχνος), σε σύγκριση με το QC15 (πορτοκαλί ίχνος). Τα επίπεδα κάτω από 75 dB δείχνουν εξασθένηση του εξωτερικού θορύβου - για παράδειγμα, 65 dB στο γράφημα σημαίνει μείωση των εξωτερικών ήχων κατά 10 dB σε αυτή τη συχνότητα ήχου. Όσο χαμηλότερη είναι η γραμμή στο διάγραμμα, τόσο το καλύτερο.

Και τα δύο ακουστικά παρέχουν εξαιρετική ακύρωση θορύβου. Ωστόσο, το QC25 δεν φαίνεται, τουλάχιστον σε αυτή τη μέτρηση, να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του QC15. Φαίνεται ότι έχει ελαφρώς καλύτερη απόδοση από το QC15 μεταξύ 200 και 600 Hz.

07 του 09

Μετρήσεις: Φασματική αποσύνθεση

Brent Butterworth

Αυτό το διάγραμμα δείχνει μια γραφική παράσταση φασματικής αποσύνθεσης (ή καταρράκτη) του QC25 με το NC on. Οι μακριές μπλε γραμμές δείχνουν σημαντικούς συντονισμούς. Αυτό δείχνει μέτρια απήχηση στα μπάσα, αλλά ισχυρή απήχηση γύρω στα 1,35 kHz.

08 από 09

Μετρήσεις: Παραμόρφωση και περισσότερα

Brent Butterworth

Αυτό το γράφημα δείχνει τη συνολική αρμονική παραμόρφωση του QC25 που μετράται στα 90 και 100 dBA. Αυτά είναι πολύ υψηλά επίπεδα ακρόασης - δεν θα το ακούσετε σε αυτόν τον τόμο. Η παραμόρφωση είναι λίγο υψηλή, αν και κυρίως σε χαμηλές συχνότητες. Η καμπύλη των 90 dBA είναι αρκετά χαρακτηριστική, με σχεδόν καμία παραμόρφωση στις μέσες και τις πρίμες και περίπου 4% THD στα 20 Hz. Στα 100 dBA, υπάρχει μια ακτίνα παραμόρφωσης μεταξύ 2 και 3 kHz, και μια μικρή παραμόρφωση των μπάσων (3% στα 60 Hz και κάτω, ανεβαίνοντας στο 6% στα 20 Hz). Θα μπορούσατε να το ακούσετε; Πιθανώς όχι. Το κατώτατο όριο για ακουστική παραμόρφωση στις δοκιμές υπογούφερ θεωρείται συχνά περίπου το 10%.

Η απόκριση συχνότητας άλλαξε ελαφρώς με μια πηγή σήματος δοκιμής υψηλής αντίστασης (75 ohms), η οποία προσομοιώνει αυτό που θα ακούσετε όταν χρησιμοποιείτε ενισχυτή ακουστικών χαμηλής ποιότητας όπως αυτοί που είναι ενσωματωμένοι στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές. Τα μπάσα μειώθηκαν κατά περίπου -4 dB στα 20 Hz και τα πρίμα κατά περίπου -1 dB πάνω από 4 kHz. Σαφώς, ο Μποσέ κάνει κάτι διαφορετικό εδώ.

Με την ευαισθησία στα 32 ohm, μετρήθηκε με ένα σήμα 1 mW μεταξύ 300 Hz και 3 kHz με αντίσταση 32 ohms, είναι 97,2 dB σε κατάσταση παθητικής (NC-off) και 101,3 dB σε κατάσταση ενεργού (NC-on). Αυτό αρκεί για να δώσετε άφθονο όγκο από οποιαδήποτε πηγή με το NC και αρκετά από όλες εκτός από τις πιο αδύναμες πηγές με το NC off.

09 του 09

Bose QC25: Τελική λήψη

Brent Butterworth

Το QC25 είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του με τρεις τρόπους: Φαίνεται πιο δροσερό, η θήκη του είναι μικρότερη και παράγει ήχο ακόμα και όταν η μπαταρία πέσει κάτω. Από απόψεως απόδοσης, φαίνεται να είναι μόνο μια μικρή αναδιάταξη των χαρακτηριστικών του QC15.