Μιλώντας σε έφηβους Σχετικά με το Sexting

Ο κορυφαίος blogger μοιράζεται τις συμβουλές για να μιλήσετε στους έφηβους σχετικά με τις εικόνες sexting

Καθώς η χρήση κινητού τηλεφώνου και φορητών συσκευών αυξάνεται μεταξύ των μαθητών γυμναστικής και γυμνασίου, το ζήτημα του teen sexting έχει αυξηθεί το κεφάλι του στις κοινότητές μας. Από τις έφηβες συνομιλίες - όπου οι sexting φωτογραφίες συχνά θεωρούνται «ιδιωτικές» ακόμη και όταν οι όροι «Kik sexting» και «Snapchat sexting» παίρνουν σταθερή ρίζα στον κόσμο μας - σε online αρπακτικά παιδιά που κυνηγούν κυριολεκτικά και εκφοβίζουν τους έφηβους και τα tweens στην αποστολή προκλητικών φωτογραφιών, οι νέοι παίρνουν γυμνές φωτογραφίες και διανέμονται μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου.

Όχι μόνο οι γονείς πρέπει να ασχοληθούν με τις συνέπειες των εφήβων που στέλνουν εικόνες και κείμενα κινητών τηλεφώνων, αλλά οι εκπαιδευτικοί και οι αστυνομικοί έχουν προσχωρήσει στην κατάρρευση ως επιδημία νέων υποθέσεων - και το πέρασμα ισχυρότερων νόμων περί sexting - ενδιαφερόμενα μέρη.

Όπως πολλοί άλλοι έφηβοι, οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων του μαθητή τους και να ανοίξουν τις γραμμές επικοινωνίας για την εφηβική sexting, λέει ο Lori Cunningham, του WellConnectedMom.com, ένα blog που επικεντρώνεται στις μητέρες και την τεχνολογία.

"Έχετε μια σεξουαλική συζήτηση με το παιδί σας, πρέπει να έχετε μια συνομιλία με το παιδί σας", δήλωσε ο Cunningham, σε τηλεφωνική συνέντευξη. "Η επιτυχία με το text sexting έχει πολλά να κάνει με την επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών."

Ενώ ένα κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιήθηκε κάποτε για την οικοδόμηση της κατάστασης, ο σημερινός έφηβος ασχολείται τώρα με την τεχνολογία παράλληλα με τις φυσικά ορμονικές μέρες του γυμνασίου και του γυμνασίου. Το τελικό αποτέλεσμα, λέει ο Cunningham, είναι η πιθανότητα να παρουσιαστεί το έμβλημα καθώς αρχίζει ο έφηβός σας μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, αντί να επικεντρωθεί μόνο στο teen sexting, ο Cunningham λέει ότι μια ειλικρινής ματιά στους εφήβους και τη χρονολόγηση μπορεί να προχωρήσει πολύ προς την αποτροπή συνεπειών από την ανταλλαγή σεξουαλικά σαφών φωτογραφιών και μηνυμάτων κειμένου με άλλους.

"Αν συνεντεύξεις τους εφήβους, η πλειοψηφία θα πει ότι το σέξτον είναι κακό", είπε. "Όμως, όταν βρίσκονται σε μια σχέση, η διαφορά είναι ότι η εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται - αισθάνονται [οι σημαντικοί άλλοι] έχουν τις πλάτες τους. Δυστυχώς, μόλις καταρρεύσουν, τότε αυτές οι εικόνες περνούν γύρω".

Ο Cunningham ενθαρρύνει τους γονείς να αγαπούν, αλλά σταθερά εξηγώντας ότι δεν αναπτύσσονται όλες οι σχέσεις και μερικές φορές οι έφηβοι δεν καταλήγουν καλά. Αν οι έφηβοι μοιράζονται αυτές τις εικόνες, θα είναι πιθανό να δουν, είπε.

Τέλος, οι γονείς δεν δικαιολογούνται από αυτή την ευθύνη μόνο και μόνο επειδή δεν καταλαβαίνετε την τεχνολογία.

"Αυτή είναι η ανακοίνωση της σημερινής γενιάς", δήλωσε ο Cunningham. «Η κατανόηση της σημερινής τεχνολογίας και η χρήση της με τους έφηβους θα συνδέσουν τους γονείς με τους εφήβους τους (επειδή χρησιμοποιούν το κύριο κανάλι επικοινωνίας του εφήβου) καθώς επίσης και προστατεύουν ενδεχομένως τους εφήβους τους από επικίνδυνες καταστάσεις».

Top 7 Συμβουλές για να μιλήσετε για το Sexting με Teens

Ως γονέας, η αποτροπή του sexting απαιτεί επικοινωνία και προετοιμασία. Ακολουθούν μερικές ξεχωριστές συμβουλές από τη συζήτησή μου με την κ. Cunningham:

Αξιολογήστε την ωριμότητα πριν κάνετε τα παιδιά ένα κινητό τηλέφωνο

Ο κ. Cunningham αναφέρει τον Dr. Charles Sophy, ιατρικό διευθυντή του Τμήματος Παιδικών Υπηρεσιών του County of Los Angeles, συμβουλεύοντας τους γονείς να εξετάσουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στην ηλικία των 12 ετών. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι δεν είναι έτοιμα όλα τα παιδιά.

Εξετάστε μια επαφή κινητού τηλεφώνου γονέα-έφηβος

Καθορίστε τις προσδοκίες και τις κατευθυντήριες γραμμές για τον έφηβο σας και τους γράψτε γραπτώς.

Αφήστε τους έφηβους να γνωρίζουν τα όριά τους

Εκτός από την επιλογή κατάλληλων ορίων δεδομένων και μηνυμάτων κειμένου, οι γονείς θα πρέπει επίσης να εξηγήσουν ότι ο έφηβος δεν είναι κύριος της κινητής τους συσκευής. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, συζητήστε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε μια εφαρμογή παρακολούθησης στο τηλέφωνο, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε πού είναι και τι κάνουν.

Ξέρτε ποιον μιλούν

Κρατήστε την επικοινωνία ανοιχτή και επανεξετάστε τις προσδοκίες αυτές σε τακτική βάση, ελέγχοντας την κινητή συσκευή τους για κόλλημα και άλλες προβληματικές δραστηριότητες. Απαγορεύστε στους εφήβους να επιτρέπουν τους κωδικούς πρόσβασης κινητού τηλεφώνου και να τις τιμωρούν σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν τη δραστηριότητά τους. Παρακολουθήστε με τον έφηβο σας για το ποιοι είναι φίλοι, τόσο online όσο και εκτός.

Συζητήστε τους νόμους, τις συνέπειες του Sexting

Έρευνες σε απευθείας σύνδεση σχετικά με τους νόμους sexting στη δικαιοδοσία σας, καθώς και τα αποτελέσματα από το sexting. Διαβάστε τις ιστορίες με τον έφηβο σχετικά με το πώς το sexting έχει επηρεάσει τους εφήβους, από το κολλέγιο και τις αναζητήσεις θέσεων εργασίας έως τη δίωξη και ακόμη και την αυτοκτονία.

Προειδοποίησή τους σχετικά με την απόσπαση, την αποστολή προσωπικών πληροφοριών

Ανεξάρτητα από το μέσο, ​​οι έφηβοι θα πρέπει να διδάσκονται να μην μοιράζονται ποτέ πληροφορίες ταυτοποίησης σχετικά με αυτές μέσω μηνυμάτων συνομιλίας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων κειμένου, συμπεριλαμβανομένου του σχολείου, του αριθμού τηλεφώνου ή της διεύθυνσης κατοικίας.

Όταν είναι σε αμφιβολία, Block Photo Messaging

Οι περισσότεροι μεταφορείς κινητής τηλεφωνίας μπορούν να εμποδίσουν τους χρήστες να στέλνουν ή να λαμβάνουν φωτο μηνύματα, αν δεν προσφέρουν ένα σχέδιο χωρίς αυτήν την υπηρεσία. Αν έχετε προβλήματα με το sexting ή ανησυχείτε ίσως, μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε το σχέδιο κινητού του έφηβου σας.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για να μιλάτε για το sexting; Το Cunningham προσφέρει ένα δωρεάν eBook "Teens and Cell Phones Primer" στην ιστοσελίδα της.