Εξερευνήστε τον συναρπαστικό κόσμο του Wii Homebrew

Υπάρχουν μερικά εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα hacked Wii

( Σημείωση: Εάν γνωρίζετε ήδη τι είναι το homebrew και απλά θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να το εγκαταστήσετε, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να εγκαταστήσετε το κανάλι Homebrew του Wii .)

Ίσως να διστάσετε να εξερευνήσετε τον μυστηριώδη κόσμο του Wii Homebrew, στον οποίο οι αφοσιωμένοι χάκερ έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα που επιτρέπει στους παίκτες να εγκαταστήσουν λογισμικό όπως κονσόλες εξομοιωτές και media players στα Wiis. Υπάρχουν κίνδυνοι. μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας ή ακόμα και να θέσει σε κίνδυνο την κονσόλα σας. Το Homebrew έχει επίσης τη δυνατότητα να συγχέει και να επιδεινώνει - αλλά μόλις πάρετε τη βουτιά, μπορείτε να το βρείτε ανοίγοντας έναν κόσμο νέων δυνατοτήτων του Wii.

Τι είναι στη Γη το Homebrew;

Το Homebrew αναφέρεται στη δυνατότητα να τρέχει λογισμικό στο Wii που δεν έχει άδεια ή κυρώσεις από τη Nintendo. Αυτό περιλαμβάνει σπιτικά παιχνίδια , μηχανές παιχνιδιών που μπορούν να τρέξουν παλιά παιχνίδια PC και εφαρμογές που κάνουν πράγματα όπως αναπαραγωγή DVD μέσω του Wii σας ή χρήση του πίνακα ισορροπίας ως κλίμακα. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων Wii και να αποθηκεύσετε παιχνίδια σε μια κάρτα SD, ώστε να μπορείτε να τα επαναφέρετε σε περίπτωση που το Wii σας πάει κακό. Αυτή η τελευταία τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών, γεγονός που είναι ένας λόγος για τον οποίο η Nintendo συνεχίζει να προσπαθεί να εξαλείψει το homebrew με ενημερώσεις του συστήματος.

Το λογισμικό για να κάνει όλα αυτά είναι δωρεάν, αν και κάποιοι σκιεροί χειριστές πακέτα και να πουλήσουν αυτά τα δωρεάν εργαλεία. Μην αγοράζετε τίποτα. απλά ανατρέξτε στο εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρεται στο επάνω μέρος της σελίδας και το κάνετε μόνοι σας.

Πώς είναι το Wii Hacked για το Homebrew

Οι χάκερ ψάχνουν για κρυφές δίοδοι στην καρδιά μιας μηχανής και η πρώτη μυστική πόρτα που βρέθηκε στο Wii ήταν το Twilight Hack, το οποίο χρησιμοποίησε μια περίεργη εμπειρία στο παιχνίδι The Legend of Zelda: Twilight Princess για να επιτρέψει στους χρήστες να εγκαταστήσουν λογισμικό homebrew.

Μία από τις περιοδικές ενημερώσεις του συστήματος της Nintendo έκλεισε τη μυστική πόρτα του Twilight Princess πριν να το ακούσω ποτέ. Αλλά αργότερα ένα νέο hack έφτασε αποκαλούμενο Bannerbomb. Σε αντίθεση με το Twilight Hack, το Bannerbomb δεν χρησιμοποιεί ένα παιχνίδι για να ανοίξει το Wii, αλλά χρησιμοποιεί το ίδιο το λειτουργικό σύστημα της κονσόλας. Το Bannerbomb ανοίγει ένα κρυφό απόσπασμα για ένα πρόγραμμα που ονομάζεται HackMii Installer που μπορεί να εγκαταστήσει το Homebrew Channel, μια διεπαφή μέσω της οποίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές Homebrew. Το HackMii εγκαθιστά επίσης το DVDx, το οποίο ξεκλειδώνει την ικανότητα του Wii να διαβάζει DVD (ένα από τα μυστήρια του Wii είναι γιατί η Nintendo δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργικότητα ακόμα κι αν είναι ενσωματωμένη στο hardware).

Βάλτε το Bannerbomb και το πρόγραμμα εγκατάστασης Hackmii σε μια κάρτα SD και σύντομα μπορείτε να έχετε το δικό σας Channel Homebrew. Αυτό εμφανίζεται στο κύριο μενού Wii σας όπως κάθε άλλο κανάλι, προσφέροντας μια πύλη στο λογισμικό homebrew.

Ρύθμιση εφαρμογής Wii Homebrew

Μετά την εγκατάσταση του Homebrew Channel, τοποθετώντας το Bannerbomb και το Hackmii Installer σε μια κάρτα SD, τοποθετώντας το σε ένα Wii και ακολουθώντας τις οδηγίες στην ιστοσελίδα Bannerbomb, κλείσαμε μια οθόνη που δείχνει φυσαλίδες που συνεχώς επιπλέουν προς τα πάνω. Περιττό να πω ότι ήταν μπερδεμένο.

Το Bannerbomb δεν εξηγεί αυτό, αλλά πρέπει επίσης να τοποθετήσετε εφαρμογές σε αυτή την κάρτα SD σε ένα φάκελο που ονομάζεται / apps. Πρώτα κατεβάστε το πρόγραμμα περιήγησης Homebrew (HBB), το οποίο σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε μια λίστα με παιχνίδια και λογισμικό homebrew και να τα κατεβάσετε απευθείας στο Wii από το Internet. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την HBB, προσπαθήστε να επανατοποθετήσετε το δίσκο SD. Το HBB θα πρέπει να λειτουργήσει μετά από αυτό, καθιστώντας την εγκατάσταση του νέου λογισμικού homebrew τόσο απλό όσο επιλέγοντάς το από μια λίστα και κάνοντας κλικ στο Download (Λήψη). Χωρίς HBB θα πρέπει να αντιγράψετε λογισμικό από τον υπολογιστή σας στην κάρτα SD σας για να το εγκαταστήσετε.

Στη συνέχεια εγκαταστήσαμε το SCUMMVM, το οποίο σας επιτρέπει να παίζετε τα παλιότερα παιχνίδια περιπέτειας point-and-click του LucasArts στο Wii. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αντιγράψετε τα αρχικά αρχεία παιχνιδιών στην κάρτα SD ή σε μια μονάδα USB, οπότε πρέπει να έχετε ήδη το ίδιο το παιχνίδι PC. Υπάρχουν μερικά παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα της SCUMMVM, συμπεριλαμβανομένου του Beneath a Steel Sky (από τους ανθρώπους που συνέχισαν να κάνουν τη σειρά Broken Sword) και την πτήση της Βασίλισσας του Αμαζονίου .

Υπάρχουν και άλλα παλιά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε, συμπεριλαμβανομένου του Doom και του Quake (για άλλη μια φορά χρειάζεστε τα πρωτότυπα παιχνίδια, αλλά μπορείτε επίσης να παίξετε τα πρωτότυπα freeware demos) και εξομοιωτές για Genesis, SNES, Playstation και άλλες κονσόλες.

Εκτός από τα παιχνίδια, υπάρχουν εφαρμογές Homebrew όπως ένας διακομιστής FTP, συσκευές αναπαραγωγής MP3, ένα μετρονόμο και, φυσικά, Linux και Unix shells (γιατί αν υπάρχει ένα πράγμα που όλοι οι χάκερ αγαπούν, είναι το Unix).

Η εφαρμογή που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη είναι η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων MPlayer CE. Αν συχνά κατεβάζετε βίντεο από το διαδίκτυο και παρακολουθείτε μέσω της τηλεόρασής σας μέσω του Playstation 3, ίσως ήδη γνωρίζετε ότι το PS3 δεν υποστηρίζει πολλές μορφές βίντεο. Μερικές φορές πρέπει να μετατρέψετε αρχεία πριν να τα παίξετε. Εάν αλλάξετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο με τα βίντεό σας από το PS3 στο Wii, ίσως ανακαλύψετε ότι μπορεί να παίξει ό, τι έχετε, κάνοντας το hacked Wii σας καλύτερη αναπαραγωγή πολυμέσων από το PS3 ή το Xbox 360 .

Το Homebrew δεν είναι για όλους, απαιτώντας υψηλότερο βαθμό άνεσης με την τεχνολογία από ό, τι πολλοί άνθρωποι. Αλλά εάν είστε έτοιμοι να το κάνετε και αν θέλετε να παίξετε δωρεάν παιχνίδια Wii και να κάνετε πράγματα στο Wii που η Nintendo δεν είχε ποτέ την πρόθεση να σας κάνει, το homebrew είναι μια συναρπαστική δυνατότητα.

Τι γίνεται με το Wii U Homebrew;

Τώρα που το Wii έχει αντικατασταθεί από το Wii U, ίσως να αναρωτηθείτε αν υπάρχει και homebrew για αυτό. Υπάρχει προφανώς, αν και μπορεί να έχετε ένα Wii U που είναι ενημερωμένο σε μια έκδοση που δεν μπορεί να πειραχτεί (αυτή τη στιγμή).

Το Wii U περιέχει την αρχιτεκτονική λογισμικού του αρχικού Wii, και ότι το homebrew μπορεί να εγκατασταθεί στο Wii του παιχνιδιού. Για να μάθετε πώς, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να εγκαταστήσετε το κανάλι Homebrew στο Wii U.