Μπορώ να παίξω τα παιχνίδια Nintendo 3DS στο Wii U;

Τα Wii U και 3DS είναι συμβατά με άλλα παιχνίδια αλλά όχι το ένα με το άλλο

Αν ελπίζετε να εξοικονομήσετε χρήματα παίζοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια Nintendo 3DS στο Wii U, θα είστε απογοητευμένοι. Δεν μπορείτε να παίξετε παιχνίδια Nintendo 3DS στο Wii U. Ωστόσο, τα δύο συστήματα μοιράζονται κάποια κοινότητα μεταξύ τους και υπάρχει ένας τρόπος να παίξετε αυτά τα παιχνίδια 3DS στον υπολογιστή σας.

Συμβατότητα 3DS και Wii U

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο αναγνωριστικό Miiverse και Nintendo Network στο Wii U και στο Nintendo 3DS και η ισορροπία των σημείων Nintendo μπορεί να μοιραστεί μεταξύ τους.

Τόσο το Wii U όσο και το Nintendo 3DS είναι ικανά να παίζουν παιχνίδια από άλλα συστήματα - απλά δεν είναι τα παιχνίδια του άλλου. Το Wii U μπορεί να παίξει δίσκους Wii καθώς και παιχνίδια από διάφορα ρετρό συστήματα μέσω της Wii U Virtual Console.

Το Nintendo 3DS μπορεί να παίξει παιχνίδια Nintendo DS και είναι σε θέση να κατεβάσει Game Boy και παιχνίδια NES μέσω της Nintendo 3DS Virtual Console. Το 3DS μπορεί επίσης να παίξει τεχνικά παιχνίδια Game Boy Advance, αλλά αυτά τα παιχνίδια δεν είναι ευρέως διαθέσιμα.

Πώς να εξομοιώσετε παιχνίδια 3DS στον υπολογιστή σας

Παρόλο που το Wii U δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια 3DS, ο υπολογιστής σας μπορεί με τη βοήθεια ενός εξομοιωτή. Δεν είναι διαθέσιμα όλα τα παιχνίδια 3DS σε μορφή που μπορεί να ανοίξει ένας εξομοιωτής, αλλά πολλοί είναι.

Το δωρεάν πρόγραμμα Citra είναι ένας εξομοιωτής ανοιχτού κώδικα για το Nintendo 3DS που λειτουργεί σε υπολογιστές Windows, Linux και macOS. Το πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει εκτελέσιμα αρχεία 3DS όπως αρχεία 3DS, 3DSX, ELF, AXF, CCI, CXI και APP. Το TronDS είναι μια άλλη επιλογή για την αναπαραγωγή παιχνιδιών 3DS στον υπολογιστή σας.