Αντιγραφή μουσικής από CD χρησιμοποιώντας Real Player 10

Ένα βήμα προς βήμα εκμάθησης

Ο Real Player 10, όπως το Microsoft Windows Media Player 10 , είναι η τελευταία έκδοση ενός από τα πιο δημοφιλή προγράμματα διαχείρισης μουσικής εκεί έξω. Αυτό το πρόγραμμα της RealNetworks έχει, ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, τη δυνατότητα να αντιγράφετε ("rip") μουσική απευθείας από τα CD σας και να τα αποθηκεύετε στο σκληρό σας δίσκο. Από εκεί, μπορείτε να τα οργανώσετε ανάλογα με το είδος, τον καλλιτέχνη και τον τίτλο, καθώς και να παίξετε τη μουσική στον υπολογιστή σας ή να τα μεταφέρετε σε ένα MP3 player. Ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα που θα σας βοηθήσουν να το ολοκληρώσετε.

Δυσκολία:

Εύκολος

Χρόνος που απαιτείται:

5 έως 15 λεπτά

Εδώ:

  1. Τοποθετήστε το μουσικό CD στη μονάδα CD του υπολογιστή σας. Εάν εμφανιστεί ένα παράθυρο με τίτλο "Audio CD", επιλέξτε "Να μην γίνει ενέργεια" και κάντε κλικ στο OK.
  2. Ξεκινήστε το Real Player από το μενού Έναρξης εντοπίζοντας το εικονίδιο και κάνοντας κλικ πάνω του.
  3. Με το παράθυρο με τίτλο "Music & My Library" που εμφανίζεται στην οθόνη, στο "Προβολή" στα αριστερά κάντε κλικ στο "CD / DVD".
  4. Το Real Player θα διαβάσει τον αριθμό των τραγουδιών στο CD και θα τα εμφανίσει ως ανώνυμα κομμάτια. Μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε κάθε μεμονωμένη λίστα και να το ονομάσετε με το χέρι, επιτρέποντας στον Real Player να πραγματοποιεί αυτόματη λήψη των απαραίτητων πληροφοριών εάν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο ή επιλέξτε "Λήψη πληροφοριών CD" στο "Πληροφορίες CD" εάν πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση τραγουδιών" κάτω από τις Εργασίες στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  6. Ένα πλαίσιο θα εμφανιστεί με την ένδειξη "Αποθήκευση τραγουδιών". Ελέγξτε ότι έχετε επιλέξει όλα τα κομμάτια που θέλετε να αποθηκεύσετε. Αν όχι, ή αν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε όλα αυτά, ελέγξτε τα απαραίτητα πλαίσια δίπλα από το καθένα.
  7. Στην ενότητα "Αποθήκευση τραγουδιών", με τίτλο "Αποθήκευση σε", μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα όπως είναι ή κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή ρυθμίσεων". Αν αλλάξετε τις ρυθμίσεις, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να κάνετε στο παράθυρο "Προτιμήσεις" που ανοίγει. Τα επόμενα τρία βήματα περιγράφουν λεπτομερώς αυτές τις επιλογές και τι πρέπει να λάβετε υπόψη εάν πρόκειται να τα αλλάξετε.
  1. (α) Μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή αρχείου μουσικής που θέλετε να αποθηκεύσετε τα κομμάτια ως (το MP3 είναι το πιο κοινό και υποστηρίζεται γενικά από φορητές συσκευές αναπαραγωγής ήχου).
  2. (β) Μπορείτε να αλλάξετε το bitrate (αυτή είναι η ποιότητα ήχου που αποθηκεύετε τη μουσική ως - όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερο είναι ο ήχος αλλά και το μεγαλύτερο είναι κάθε αρχείο).
  3. Μπορείτε να αλλάξετε τη θέση όπου θέλετε να αποθηκεύσετε τα αρχεία (για να αλλάξετε, επιλέξτε "Γενικά" στο ανοιχτό παράθυρο.) Στο "Θέσεις αρχείων", πληκτρολογήστε με το χέρι ένα όνομα φακέλου ή επιλέξτε "Αναζήτηση" για να βρείτε μια συγκεκριμένη τοποθεσία με πλοήγηση Για να ορίσετε μια συγκεκριμένη σειρά με την οποία οργανώνεται όλη η μουσική σας - για παράδειγμα, Genre \ Artist \ Album - επιλέξτε "Η βιβλιοθήκη μου" και στη συνέχεια "Σύνθετη βιβλιοθήκη μου." Αυτό θα σας δώσει μια προεπισκόπηση της τυπικής αποθήκευσης στο φάκελο θα μοιάζει, καθώς θα σας επιτρέψει να το αλλάξετε αν χρειαστεί.)
  4. Εάν έχετε κάνει αλλαγές στο παράθυρο "Προτιμήσεις", κάντε κλικ στο "Ok" για να τις αποδεχτείτε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, επιστρέφετε στην οθόνη "Αποθήκευση τραγουδιών". Πριν κάνετε κλικ στο κουμπί "Ok" για να ξεκινήσετε, μπορείτε είτε να επιλέξετε είτε να ακυρώσετε την επιλογή "Play CD while Saving" αν θέλετε να ακούσετε τη μουσική, όπως το αντιγράφει ο Real Player. Αν επιλέξετε να ακούσετε, η μουσική που παίζει μπορεί να ακούγεται ελαφρώς ασταθής ως πολλαπλές εργασίες του υπολογιστή σας.
  1. Αφού κάνετε κλικ στο "Ok" για να ξεκινήσει η αντιγραφή, στην οθόνη εμφανίζονται τα ονόματα κομματιών σας και δύο άλλες στήλες. Το ένα που ονομάζεται "Κατάσταση" είναι αυτό που θα παρακολουθήσετε. Τα μη κοπιασμένα τραγούδια θα εμφανίζονται ως "Σε εκκρεμότητα". Καθώς έρχεται η σειρά τους, εμφανίζεται μια γραμμή προόδου που δείχνει ότι αντιγράφονται. Αφού αντιγραφεί, το "Σε εκκρεμότητα" αλλάζει σε "Αποθηκευμένο".
  2. Όταν έχουν αντιγραφεί όλα τα τραγούδια, μπορείτε να αφαιρέσετε το CD και να το βγάλετε μακριά.
  3. Συγχαρητήρια - Έχετε αντιγράψει επιτυχώς τη μουσική από ένα CD στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Real Player 10!

Ο, τι χρειάζεσαι: