Η συμμαχία Ultra HD

Τι είναι και γιατί έχει σημασία

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι η άφιξη της ανάλυσης Ultra HD / 4K και του υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) στον κόσμο της τηλεόρασης θα έχει θετικό αποτέλεσμα στην ποιότητα της εικόνας τα επόμενα χρόνια. Σχεδόν όλοι συμφωνούν επίσης ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες που συνδέονται με την απόκτηση περιεχομένου 4Κ και ιδιαίτερα HDR στο σπίτι διατρέχουν τον κίνδυνο να φοβούνται οι τεχνοφόροι καταναλωτές να κολλήσουν με τις παλιές τηλεοράσεις HD που ήδη γνωρίζουν και αγαπούν.

Ευτυχώς, για μια φορά η βιομηχανία AV επιχείρησε να ξεπεράσει αυτό το πιθανό πρόβλημα. Πως? Με τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας Ultra HD Alliance (UHDA) που αποτελείται από πολλές εταιρείες από όλες τις πλευρές της βιομηχανίας AV με έμφαση στην εξασφάλιση ότι όλοι εργάζονται για έναν κοινό στόχο. Ή για να το θέσουμε απλούστερα, η βιομηχανία AV έχει καθιερώσει η ίδια την UHDA για να προσπαθήσει να σταματήσει το HDR να μετατραπεί σε AV ισοδύναμο της Άγριας Δύσης.

A Who's από το UHDA

Το UHDA διαθέτει 35 μέλη τη στιγμή της συγγραφής, καλύπτοντας τις πτυχές της δημιουργίας περιεχομένου, της πλοήγησης, της διανομής και της αναπαραγωγής της βιομηχανίας AV. Τα μέλη αυτά είναι: Amazon, ARRI, DirecTV, Dolby, Dreamworks, DTS, Fraunhofer, Hisense, Hisilicon, Intel, LG, MStar Semiconductor, Nanosys, Netflix, Samsung, Sharp, Sky, Sony, TCL, Technicolor, THX, Toshiba, TPVision, Fox 20th Century, Universal, Disney και Warner Bros.

Οι αναφερόμενοι στόχοι της UHDA κάνουν ενδιαφέρουσα ανάγνωση και αξίζει να αναπαραχθούν πλήρως εδώ:

  1. Ορίστε μια εμπειρία επόμενης γενιάς οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας
  2. Προώθηση της ευρείας υιοθέτησης της βιομηχανίας
  3. Προώθηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών
  4. Επίτευξη συναίνεσης σχετικά με τα κριτήρια ποιότητας και ένα καθεστώς ποιότητας, που διασφαλίζεται από τη Συμμαχία UHD, σε όλο το οικοσύστημα περιεχομένου, συσκευών και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας
  5. Ενεργοποιήστε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην πρωτοποριακή UHD αξιοποιώντας τις προσπάθειες συνεργασίας σε ολόκληρο το οικοσύστημα από άκρο σε άκρο

Αν και οι στόχοι αυτοί είναι αναμφισβήτητα άξιοι, είναι δίκαιο να πούμε ότι έχει πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από ό, τι ελπίζαμε ότι το UHDA θα καταλήξει στην τέταρτη θέση για την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με τα ποιοτικά κριτήρια. Ευτυχώς, ωστόσο, ανακοίνωσε τελικά στο 2016 Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας ότι επιτεύχθηκε τελικά μια συναίνεση - των ειδών - με τη μορφή του προτύπου Ultra HD Premium.

Τέλος, κάποιες διευκρινίσεις για τους καταναλωτές να προσκολληθούν

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Ultra HD Premium στο ξεχωριστό άρθρο μου , αλλά ουσιαστικά παρουσιάζει στους καταναλωτές έναν εύκολο τρόπο να δει με μια ματιά αν μια τηλεόραση ή ένα κομμάτι περιεχομένου έχει τις προδιαγραφές που είναι απαραίτητες για να αποδώσει δικαιοσύνη στην επόμενη γενιά Ultra HD / 4K και HDR βίντεο.

Με το πρότυπο Ultra HD Premium (στην πραγματικότητα είναι περισσότερο ένα σύνολο συστάσεων απ 'ό, τι ένα πραγματικό πρότυπο) που ισχύουν τώρα, γιατί προηγήθηκα την έννοια ότι αντιπροσωπεύει μια συναίνεση μεταξύ των μελών του UHDA; Δύο λόγοι.

Πρώτα απ 'όλα, παρά τις μάρκες του καταλόγου UHDA που υποτίθεται ότι συνεργάζονται για να φτάσουν στις πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές / συστάσεις του Ultra HD Premium, άκουσα αρκετά κατά τη διάρκεια της δικής μου επίσκεψης στο C16 του 2016 για να ξέρω ότι δεν κάθε εμπορικό σήμα συμφωνεί με όλα τα Ultra HD Premium συστάσεις, με ένα ακόμη να μου προτείνει ότι το τμήμα του spec Ultra HD Premium που φιλοξενεί ουσιαστικά την τεχνολογία OLED ήταν ένα λάθος.

Δεύτερον, δεν είναι όλες οι μάρκες του UHDA έτοιμες, πρόθυμες ή ικανοί να υιοθετήσουν το spec Ultra HD Premium του οργανισμού. Ειδικότερα, η Sony δεν χρησιμοποιεί το σήμα Ultra HD Premium στην περιοχή τηλεόρασης 2016 παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του UHDA.

Παρόλα αυτά, παρόλο που κανένας οργανισμός που περιλαμβάνει τόσο πολλές ανταγωνιστικές μάρκες ήταν πιθανό να λειτουργήσει τέλεια, χωρίς αμφιβολία και γρήγορα, όπως ίσως να μας αρέσει, το UHDA εξακολουθεί να αισθάνεται σαν μια ανακουφιστική και επικεντρωμένη παρουσία σε μια εποχή που οι καταναλωτές μπορούν να μπερδεύονται από όλες τις νέες επιλογές σε αυτούς έχει αναμφισβήτητα ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη.