Πώς να χρησιμοποιήσετε το Opera Mini για iPad, iPhone και iPod Touch

01 από 03

Opera Mini για iOS: Επισκόπηση

Scott Orgera

Αυτό το σεμινάριο ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 28 Οκτωβρίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Opera Mini σε συσκευές iPad, iPhone ή iPod touch .

Το Opera Mini για iOS περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχουμε περιμένουν από τα προγράμματα περιήγησης για κινητά σε αυτό το σημείο, κάποια από τα οποία είναι προσαρμοσμένα ώστε να μιμούνται την εμπειρία της επιφάνεια εργασίας του Opera. Είναι στα μοναδικά συστατικά μέρη, πολλοί εστιάζουν σε πιο αργά δίκτυα ή περιορισμένα σχέδια δεδομένων, όπου αυτό το φορητό πρόγραμμα περιήγησης πραγματικά λάμπει.

Ενεργοποιημένο με πολλαπλές λειτουργίες συμπίεσης που στοχεύουν στην επιτάχυνση της φόρτωσης της σελίδας σας και στην ελαχιστοποίηση της χρήσης των δεδομένων σας, το Opera Mini διευκολύνει τον έλεγχο της ταχύτητας εμφάνισης των ιστοσελίδων καθώς και την άμεση επίδραση στο πλάνο δεδομένων σας.

Η Opera ισχυρίζεται ότι, με την πιο περιοριστική λειτουργία συμπίεσης, το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να αποθηκεύσει τη χρήση δεδομένων περιήγησης έως και κατά 90%.

Συνοδεύοντας αυτές τις εύκολες τεχνικές είναι μια λειτουργία συμπίεσης βίντεο, η οποία πραγματοποιείται στο σύννεφο καθώς το κλιπ αποδίδεται στο iPad, το iPhone ή το iPod touch. Αυτό βοηθά στη μείωση του buffering και άλλων λόγχες αναπαραγωγής, μειώνοντας ξανά την ποσότητα των απαιτούμενων δεδομένων.

Ένα άλλο πρακτικό στοιχείο του Opera Mini είναι η νυχτερινή λειτουργία, η οποία μειώνει την οθόνη της συσκευής σας και είναι ιδανική για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο στο σκοτάδι, ειδικά αργά τη νύχτα περιήγηση στο κρεβάτι, όπου το μπλε φως μειώνεται σε μια προσπάθεια να μειωθεί η καταπόνηση των ματιών και να βοηθήσει το μυαλό και το σώμα σας προετοιμάζονται για ύπνο.

Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία, το Opera Mini προσθέτει πολλά στην εμπειρία περιήγησης iOS μέσω λειτουργιών όπως Discover, Speed ​​Dial και ιδιωτικές καρτέλες. Αυτό το σεμινάριο σας περιγράφει μέσα και έξω από το πρόγραμμα περιήγησης για χρήστες iPad, iPhone και iPod touch.

Εάν δεν το έχετε εγκαταστήσει ακόμα, το Opera Mini διατίθεται δωρεάν μέσω του App Store. Μόλις είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, ξεκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης πιέζοντας το εικονίδιο αρχικής οθόνης.

02 του 03

Εξοικονόμηση δεδομένων

Scott Orgera

Αυτό το σεμινάριο ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 28 Οκτωβρίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Opera Mini σε συσκευές iPad, iPhone ή iPod touch.

Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο βήμα αυτού του σεμιναρίου, το Opera Mini χρησιμοποιεί τεχνολογία συμπίεσης από την πλευρά του διακομιστή για να βελτιώσει τους χρόνους φόρτωσης και, ίσως το σημαντικότερο, να σώσει τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται κατά την περιήγηση στο Web. Είτε είστε σε ένα σχέδιο που σας αναγκάζει να μετρήσετε bits και bytes ή απλά να βρεθείτε συνδεδεμένοι σε ένα αργό δίκτυο, αυτές οι λιτές μέθοδοι παροχής δεδομένων μπορεί να αποδειχθούν ανεκτίμητες.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ενεργοποιημένη

Από προεπιλογή, το Opera Mini έχει ρυθμιστεί ώστε να διαφυλάσσει τα δεδομένα όπως περιγράφεται παραπάνω. Για να δείτε την ποσότητα των δεδομένων που έχετε αποθηκεύσει, πρέπει να πατήσετε το κουμπί του μενού Opera, το οποίο αντιπροσωπεύεται από το κόκκινο εικονίδιο 'O' και βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Το αναδυόμενο μενού του Opera Mini θα εμφανιστεί τώρα, εμφανίζοντας τις ακόλουθες πληροφορίες στην κορυφαία του ενότητα.

Αλλαγή λειτουργίας εξοικονόμησης δεδομένων

Υπάρχουν τρεις ξεχωριστές λειτουργίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν, κάθε μία από τις οποίες είναι σημαντικά διαφορετική όσον αφορά τη συμπίεση δεδομένων και άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με την ταχύτητα και την εξοικονόμηση. Για να μεταβείτε σε μια διαφορετική λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων, πατήστε πρώτα την ενότητα Enabled Savings . Η οθόνη που εμφανίζεται στο παραπάνω παράδειγμα πρέπει να είναι πλέον ορατή, προσφέροντας τις παρακάτω λειτουργίες.

Επαναφορά στατιστικών στοιχείων αποταμίευσης δεδομένων

Για να επαναφέρετε τις μετρήσεις συσσωρευμένης εξοικονόμησης δεδομένων που παρέχονται στην προηγούμενη οθόνη ανά πάσα στιγμή, όπως στην αρχή ενός νέου μήνα για το πρόγραμμά σας δεδομένων, επιλέξτε αυτήν την επιλογή.

Προηγμένες ρυθμίσεις

Οι προχωρημένες ρυθμίσεις που έχετε στη διάθεσή σας ποικίλλουν ανάλογα με την τρέχουσα λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων. Είναι ως εξής.

03 του 03

Συγχρονισμός, Γενικές και Προηγμένες ρυθμίσεις

Scott Orgera

Αυτό το σεμινάριο ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 28 Οκτωβρίου 2015 και προορίζεται μόνο για χρήστες που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Opera Mini σε συσκευές iPad, iPhone ή iPod touch.

Η διασύνδεση ρυθμίσεων του Opera Mini σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τη συμπεριφορά του προγράμματος περιήγησης με διάφορους τρόπους. Για να μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων, πατήστε το πλήκτρο μενού του Opera Mini, το οποίο απεικονίζεται με το κόκκινο εικονίδιο 'O' και βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Ρυθμίσεις .

Συγχρονισμός

Εάν χρησιμοποιείτε επίσης το Opera σε άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός Mac ή ενός υπολογιστή, τότε αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε τους σελιδοδείκτες σας σε κάθε εμφάνιση του προγράμματος περιήγησης, εξασφαλίζοντας ότι οι αγαπημένες σας ιστοσελίδες είναι απλώς ένα πάτημα του δακτύλου.

Για να πραγματοποιηθεί ο συγχρονισμός σελιδοδεικτών, πρέπει να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας Opera Sync. Εάν δεν έχετε ακόμα ένα, πατήστε την επιλογή Δημιουργία λογαριασμού .

Γενικές Ρυθμίσεις

Οι γενικές ρυθμίσεις του Opera Mini περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

Προηγμένες ρυθμίσεις

Οι ρυθμίσεις " Προηγμένες λειτουργίες" του Opera Mini περιλαμβάνουν τα εξής: