Πώς να σαρώσετε έγγραφα στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας

Σάρωση, πραγματοποίηση και αποστολή εγγράφων PDF απευθείας από το Android ή το iPhone σας

Οι ενημερωμένες λειτουργίες του iOS 11 και του Google Drive σας επιτρέπουν να σαρώσετε τα έγγραφα δωρεάν με το τηλέφωνο ή το tablet σας πιο εύκολο από ποτέ. Αν προτιμάτε μια εφαρμογή, το Adobe Scan είναι μια δωρεάν εφαρμογή σάρωσης που λειτουργεί τόσο για το iPhone όσο και για το Android .

Σάρωση εγγράφων με χρήση του Smartphone σας

Όταν χρειάζεται να σαρώσετε ένα έγγραφο, μπορείτε να παραλείψετε την αναζήτηση φίλου ή επιχείρησης με σαρωτή, επειδή μπορείτε να σαρώσετε έγγραφα δωρεάν χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σας . Πώς λειτουργεί; Ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας εκτελεί τη σάρωση χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή σας και σε πολλές περιπτώσεις τη μετατρέπει αυτόματα σε PDF αυτόματα για εσάς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το tablet σας για να σαρώσετε έγγραφα, ωστόσο όταν βρίσκεστε εν κινήσει, η σάρωση τηλεφώνου είναι συχνά η πιο γρήγορη και πιο βολική επιλογή.

Μια γρήγορη σημείωση σχετικά με την οπτική αναγνώριση χαρακτήρων

Οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) είναι μια διαδικασία που κάνει το κείμενο μέσα σε ένα PDF αναγνωρίσιμο και ευανάγνωστο από άλλους τύπους προγραμμάτων ή εφαρμογών. Το OCR (μερικές φορές αναφέρεται και ως αναγνώριση κειμένου) καθιστά το κείμενο μέσα σε ένα PDF εγγράψιμο. Πολλές εφαρμογές σαρωτή, όπως το Adobe Scan, εφαρμόζουν αυτόματα OCR σε σαρωμένα έγγραφα PDF ή επιλέγοντας αυτή την επιλογή σε προτιμήσεις. Από την έκδοση iOS 11, η λειτουργία σάρωσης στις Σημειώσεις για το iPhone δεν εφαρμόζει OCR στα σαρωμένα έγγραφα. Η επιλογή σάρωσης στο Google Drive χρησιμοποιώντας συσκευές Android επίσης δεν εφαρμόζει αυτόματα OCR στα σαρωμένα αρχεία PDF. Υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να εφαρμόσουν OCR στα σαρωμένα έγγραφα, αλλά μπορεί να χρονομετρηθούν όταν χρειάζεται να σαρώσετε γρήγορα ένα έγγραφο και να το αποστείλετε. Εάν γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε λειτουργίες OCR, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα "Σάρωση Adobe" αυτού του άρθρου.

Πώς να σαρώσετε και να στείλετε έγγραφα με το iPhone

Η έκδοση του iOS 11 πρόσθεσε μια νέα λειτουργία σάρωσης στις σημειώσεις, οπότε για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, βεβαιωθείτε πρώτα ότι το iPhone σας έχει ενημερωθεί στο iOS 11. Δεν υπάρχει χώρος για ενημέρωση; Απελευθερώστε χώρο για να κάνετε χώρο για αυτήν την ενημερωμένη έκδοση ή για να δείτε την επιλογή σάρωσης Adobe αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθούν τα βήματα για τη σάρωση ενός εγγράφου στο iPhone χρησιμοποιώντας τη λειτουργία σάρωσης στις σημειώσεις:

  1. Άνοιγμα σημειώσεων .
  2. Πατήστε το εικονίδιο ενός τετραγώνου με ένα μολύβι σε αυτό για να δημιουργήσετε μια νέα σημείωση .
  3. Πατήστε τον κύκλο με το σύμβολο + στο.
  4. Εμφανίζεται πάνω από το πληκτρολόγιό σας ένα μενού. Σε αυτό το μενού, πατήστε πάλι τον κύκλο με το + στο.
  5. Επιλέξτε Σάρωση εγγράφων .
  6. Τοποθετήστε την κάμερα του τηλεφώνου σας πάνω στο έγγραφο που θα σαρωθεί. Οι σημειώσεις θα εστιάσουν αυτόματα και θα τραβήξουν μια εικόνα του εγγράφου σας ή μπορείτε να τις ελέγξετε με το χέρι αγγίζοντας το κουμπί κλείστρου μόνοι σας.
  7. Αφού σαρώσετε μια σελίδα, οι Σημειώσεις θα σας δείξουν μια προεπισκόπηση και θα δώσετε τις επιλογές είτε στη Διατήρηση Σάρωσης είτε στην Επαναφορά .
  8. Όταν ολοκληρώσετε τη σάρωση όλων των σελίδων, μπορείτε να ελέγξετε μια λίστα των σαρωμένων εγγράφων σας στο Σημειώσεις. Αν χρειάζεται να κάνετε διορθώσεις, όπως περικοπή της εικόνας ή περιστροφή της εικόνας, πατήστε απλώς την εικόνα της σελίδας που θέλετε να διορθώσετε και θα ανοίξει αυτή η σελίδα με τις επιλογές επεξεργασίας που εμφανίζονται.
  9. Όταν τελειώσετε με οποιεσδήποτε διορθώσεις, πατήστε Τέλος στην επάνω αριστερή γωνία για να αποθηκεύσετε αυτόματα την προσαρμοσμένη σάρωση.
  10. Όταν είστε έτοιμοι να κλειδώσετε τη σάρωση ως PDF, πατήστε το εικονίδιο Upload . Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα PDF , να αντιγράψετε σε άλλο πρόγραμμα κ.ο.κ.
  11. Πατήστε Δημιουργία PDF . Το PDF του σαρωμένου εγγράφου σας θα ανοίξει στα Notes.
  12. Πατήστε Τέλος .
  13. Οι σημειώσεις θα εμφανίσουν την επιλογή Αποθήκευση αρχείου σε . Επιλέξτε το σημείο στο οποίο θέλετε να αποθηκευτεί το αρχείο PDF και, στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη . Το PDF σας αποθηκεύεται τώρα στη θέση που έχετε επιλέξει και είναι έτοιμη για να επισυνάψετε και να στείλετε.

Αποστολή σαρωμένου εγγράφου από το iPhone
Μόλις σαρώσετε το έγγραφό σας και το έχετε αποθηκεύσει στην προτιμώμενη τοποθεσία σας, είστε έτοιμοι να το επισυνάψετε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να το στείλετε μαζί όπως οποιοδήποτε συνηθισμένο συνημμένο.

  1. Από το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ξεκινήστε να συνθέτετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από αυτό το μήνυμα, επιλέξτε την επιλογή για να προσθέσετε ένα συνημμένο (συχνά ένα εικονίδιο κλιπ ).
  2. Πλοηγηθείτε στη θέση που επιλέξατε για να αποθηκεύσετε το αρχείο PDF σας, όπως το iCloud , το Google Drive ή τη συσκευή σας.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στον εντοπισμό του σαρωμένου εγγράφου, ελέγξτε το φάκελο Αρχεία . Ο φάκελος "Αρχεία" είναι μια λειτουργία που κυκλοφόρησε στην ενημερωμένη έκδοση του iOS 11. Εάν έχετε πολλά έγγραφα στο φάκελο "Αρχεία", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή " Αναζήτηση " για να εντοπίσετε ταχύτερα το επιθυμητό αρχείο κατά όνομα αρχείου. Επιλέξτε το έγγραφο που θέλετε να επισυνάψετε και είναι έτοιμο για αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς να σαρώσετε και να στείλετε έγγραφα με το Android

Για να σαρώσετε με το Android, θα χρειαστεί να έχετε εγκαταστήσει το Google Drive . Αν δεν έχετε ήδη το Google Drive, είναι δωρεάν λήψη στο Google Play Store.

Ακολουθούν τα βήματα για να σαρώσετε ένα έγγραφο στο τηλέφωνό σας Android χρησιμοποιώντας το Google Drive:

  1. Ανοίξτε το Google Drive .
  2. Αγγίξτε τον κύκλο με το εσωτερικό μέσα του.
  3. Πατήστε Σάρωση (η ετικέτα βρίσκεται κάτω από το εικονίδιο της κάμερας).
  4. Τοποθετήστε την κάμερα του τηλεφώνου σας πάνω από το έγγραφο που πρόκειται να σαρωθεί και πατήστε το μπλε κουμπί του κλείστρου όταν είστε έτοιμοι να τραβήξετε τη σάρωση.
  5. Η μονάδα δίσκου θα ανοίξει αυτόματα ένα αντίγραφο της σάρωσης. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη σάρωση χρησιμοποιώντας τις επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να περικόψετε , να περιστρέψετε , να μετονομάσετε και να προσαρμόσετε το χρώμα . Όταν τελειώσετε με τις ρυθμίσεις σας, πατήστε το σημάδι επιλογής .
  6. Το Drive θα παρουσιάσει μια προεπισκόπηση του προσαρμοσμένου εγγράφου σας. Αν φαίνεται καλό, αγγίξτε πάλι το σημάδι επιλογής και το PDF της σάρωσης σας θα μεταφορτωθεί αυτόματα στο Google Drive για εσάς.

Αποστολή σαρωμένου εγγράφου από το Android
Η αποστολή σαρωμένου εγγράφου από το Android απαιτεί μόνο μερικά γρήγορα βήματα.

  1. Από το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (υποθέτοντας το Gmail ), πατήστε Σύνταξη για να ξεκινήσετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  2. Πατήστε το συνδετήρα για να προσθέσετε ένα συνημμένο και επιλέξτε την επιλογή προσθήκης συνημμένου από το Google Drive .
  3. Εντοπίστε το σαρωμένο PDF σας και επιλέξτε το για να το επισυνάψετε στο email σας.
  4. Τελειώστε και στείλτε το email σας ανά συνηθισμένο για να στείλετε το σαρωμένο έγγραφο σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε ένα αντίγραφο του σαρωμένου εγγράφου στη συσκευή σας. Εάν συνδέετε ένα έγγραφο που έχετε κατεβάσει στη συσκευή σας, στις περισσότερες συσκευές Android, τα αρχεία PDF που έχουν ληφθεί αποθηκεύονται συνήθως στις λήψεις.

Πώς να σαρώσετε και να στείλετε έγγραφα με το Adobe Scan

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή σαρωτή για να σαρώσετε και να δημιουργήσετε αρχεία PDF εγγράφων, το Adobe Scan διατίθεται δωρεάν τόσο για Android όσο και για iOS.

Σημείωση : Αυτή η εφαρμογή προσφέρει μια αγορά συνδρομής εντός εφαρμογής για πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες και επιλογές. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών των περισσότερων χρηστών.

Ενώ υπάρχουν αρκετές εφαρμογές σαρωτή , όπως το Tiny Scanner, το Genius Scan , το TurboScan, το Microsoft Office Lens και το CamScanner για να αναφέρουμε μόνο μερικούς, το Adobe Scan έχει όλα τα βασικά που καλύπτει η δωρεάν έκδοση και είναι εύκολο στην πλοήγηση και χρήση χωρίς μεγάλη καμπύλη μάθησης. Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί για ένα αναγνωριστικό της Adobe (είναι δωρεάν), θα χρειαστεί να ορίσετε ένα για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή.

Ακολουθεί ο τρόπος σάρωσης εγγράφων με το Adobe Scan (στο iPhone για αυτό το παράδειγμα, σημειώθηκαν διαφορές Android, όπου ισχύει):

  1. Ανοίξτε το Adobe Scan . Ενδέχεται να χρειαστεί να συνδεθείτε με το αναγνωριστικό Adobe όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για πρώτη φορά.
  2. Το Adobe Scan ανοίγει αυτόματα στη λειτουργία σάρωσης χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, εάν για κάποιο λόγο αυτό δεν συμβεί, αγγίξτε το εικονίδιο κάμερας στην κάτω δεξιά γωνία όταν είστε έτοιμοι να σαρώσετε ένα έγγραφο.
  3. Τοποθετήστε την κάμερα πάνω από το έγγραφο που θα σαρωθεί. Ο σαρωτής θα εστιάσει και θα συλλάβει αυτόματα τη σελίδα.
  4. Μπορείτε να σαρώσετε πολλές σελίδες απλά απενεργοποιώντας τη σελίδα και το πρόγραμμα θα συλλάβει αυτόματα τις σελίδες μέχρι να πατήσετε την εικόνα μικρογραφίας στην κάτω δεξιά γωνία.
  5. Η σάρωση θα ανοίξει σε μια οθόνη προεπισκόπησης που σας επιτρέπει να κάνετε διορθώσεις όπως περικοπή και περιστροφή. Πατήστε Αποθήκευση PDF στην επάνω δεξιά γωνία και το PDF της σάρωσης θα μεταφορτωθεί αυτόματα στο Adobe Document Cloud.

Σημείωση : Εάν προτιμάτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία PDF στη συσκευή σας, μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής για να αποθηκεύσετε τις σαρώσεις στη συσκευή σας κάτω από Φωτογραφίες (iPhone) ή Gallery (Android). Η εφαρμογή παρέχει επίσης επιλογές για κοινή χρήση των σαρωμένων αρχείων σας στο Google Drive, iCloud ή απευθείας στο Gmail.

Αποστολή σαρωμένου εγγράφου από το Adobe Scan
Ο πιο απλός τρόπος για να στείλετε ένα σαρωμένο έγγραφο από το Adobe Scan είναι να το μοιραστείτε με την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε χορηγήσει το δικαίωμα της Adobe Scan να χρησιμοποιεί την εφαρμογή email σας. Θα χρησιμοποιήσουμε το Gmail ως παράδειγμα στα παρακάτω βήματα.

  1. Ανοίξτε το Adobe Scan .
  2. Το Adobe Scan ανοίγει αυτόματα στη λειτουργία σάρωσης. Για έξοδο από τη λειτουργία σάρωσης, πατήστε το X στην επάνω αριστερή γωνία.
  3. Βρείτε το έγγραφο που θέλετε να στείλετε. Στην εικόνα μικρογραφίας του εγγράφου δίπλα στην ώρα και την ημερομηνία της σάρωσης, πατήστε τις τρεις τελείες για να ανοίξετε τις επιλογές για το συγκεκριμένο έγγραφο (iPhone) ή πατήστε Κοινή χρήση (Android).
  4. Για το iPhone, επιλέξτε Κοινή χρήση αρχείου > Gmail . Ένα νέο μήνυμα Gmail θα ανοίξει με το έγγραφό σας συνδεδεμένο και έτοιμο. Απλώς συνθέστε το μήνυμά σας, προσθέστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη και στείλτε την.
  5. Για το Android, αφού πατήσετε Κοινή χρήση στο παραπάνω βήμα, η εφαρμογή θα σας δώσει επιλογές για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε , Κοινή χρήση αρχείου ή Κοινή χρήση συνδέσμου . Επιλέξτε Email στο > Gmail . Θα ανοίξει ένα νέο μήνυμα Gmail με το έγγραφό σας συνδεδεμένο και έτοιμο για αποστολή.
Περισσότερο "