Είναι κατάλληλα για εσάς οι ηχεία In-Wall;

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης In-Wall και In-Ceiling ομιλητές

Οι γιγαντιαίοι ομιλητές που αγαπάμε τους ήχους, όπως συνήθως, δεν θα περάσουν συγκεντρωμένοι με εκείνους που ενδιαφέρονται περισσότερο για το πώς φαίνεται ένα δωμάτιο από το πόσο θαυμάσιος είναι ο ήχος. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση: τα ηχεία στο τοίχο και στην οροφή, τα οποία τοποθετούνται σε επίπεδο τοίχου ή οροφής και έτσι δεν καταλαμβάνουν κανένα χώρο δαπέδου. Μπορείτε να ζωγραφίσετε ακόμη και ταπετσαρία πάνω από τα ηχεία, για να τα κάνετε να φαίνονται σαν μέρος του δωματίου.

Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, οι εσωτερικοί τοίχοι και τα ηχεία στην οροφή δεν είναι πάντα τόσο απλή λύση. Η τοποθέτησή τους σημαίνει κοπή τρύπων στους τοίχους ή στην οροφή, που απαιτούν είτε έναν ιδιοκτήτη σπιτιού ειδικευμένο σε έργα DIY είτε τις υπηρεσίες ενός δαπανηρού έθιμου εγκαταστάτη. Υπάρχει επίσης η επιπλοκή της λειτουργίας των συρμάτων μέσω των τοίχων και, συνήθως, πολλή σκόνη γυψοσανίδας. Φυσικά, δεν μπορείτε να πάτε να κόβετε τρύπες στους τοίχους εκτός αν είστε ιδιοκτήτης του σπιτιού. Και τέλος, πολλοί λάτρεις του ήχου αισθάνονται, σωστά ή λάθος, ότι οι τοίχοι και τα ηχεία στο ταβάνι δεν είναι σε θέση να παράγουν ήχο υψηλής ποιότητας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε εάν οι τοίχοι ή τα ηχεία στο ταβάνι είναι η σωστή επιλογή για εσάς. θα σας δώσουμε κάποια ιδέα για το τι είναι εμπλεκόμενο στην εγκατάσταση, καθώς και μερικές συμβουλές για την εύρεση του σωστού ατόμου για να κάνετε την εγκατάσταση για εσάς, αν αυτός είναι ο τρόπος που επιλέγετε να πάτε.

Ακριβώς για να αποκτήσετε μια ιδέα για το πώς λειτουργούν οι τοίχοι και για το πώς ακούγονται, ανατρέξτε στις αναθεωρήσεις των ομιλητών μας.

Μήπως ακούγονται αρκετά;

Ας πάρουμε έξω το θέμα της ποιότητας του ήχου αυτή τη στιγμή. Πάντα αναρωτιόμασταν πόσοι από τους ομιλητές που παραβιάζουν τους τοίχους έχουν ακούσει πραγματικά ένα καλό ζευγάρι. Έχουμε δοκιμάσει αρκετές δωδεκάδες από αυτούς, και πολλοί ήταν εξαιρετικοί. Εάν τα εγκαταστήσετε σωστά (θα το φτάσουμε σε αυτό) και θα επιλέξετε έναν καλό ηχείο, το μόνο πράγμα που θα θυσιάσετε σε μια στερεοφωνική εγκατάσταση είναι ότι ο ήχος μπορεί να μην είναι αρκετά ευρύχωρος.

Τα ηχεία εντός οροφής, ωστόσο, είναι σίγουρα ένας ηχητικός συμβιβασμός. Ο ήχος έρχεται από πάνω από το κεφάλι σου, που δεν φαίνεται φυσικό. Παρόλο που υπάρχουν μερικά μεγάλα ηχεία οροφής, τα περισσότερα ηχητικά μάλλον τραχύ και lo-fi.

Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε; Και θα έπρεπε;

Η τοποθέτηση σε τοίχους δεν είναι για τους αμυδρά. Δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν που δεν έχει κάνει αρκετά καλή βελτίωση στο σπίτι. Θα χρειαστεί να κόψετε τρύπες στον τοίχο με γυψοσανίδα ή Roto-Zip, βεβαιώνοντας πρώτα ότι δεν υπάρχουν καρφιά ή σωλήνες όπου σχεδιάσατε να τοποθετήσετε το ηχείο.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκτελέσετε τα καλώδια μέσα από τον τοίχο, ενδεχομένως να χρειαστεί να πετάξετε μέσα από την πυροσβέστη (το στύλο που τρέχει οριζόντια στο μέσο του τοίχου). Στη συνέχεια, θα πρέπει να τρυπήσετε τα καρφιά στο πάτωμα ή στην οροφή. Στη συνέχεια, τρέχετε το καλώδιο από τη σοφίτα ή το υπόγειο και το φέρετε στον τοίχο κοντά στο ράφι του εξοπλισμού σας. Και θα πρέπει να ολοκληρώσετε τη σύνδεση με ένα κιβώτιο τοίχου και ένα πλαίσιο σύνδεσης ηχείων.

Τα ηχεία στην οροφή είναι λίγο πιο εύκολα επειδή πρέπει να τρέξετε το καλώδιο μόνο μέσω ενός τοίχου. Παρακάτω θα βρείτε μερικές πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης των καλωδίων μέσω των τοίχων.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τον ήχο των ηχείων στο ταβάνι, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσετε καλύτερα στους τοίχους. Κάνετε ό, τι μπορείτε για να ενισχύσετε το γυψοσανίδας πάνω και κάτω από το ηχείο. η δονητική γυψοσανίδα τείνει να δώσει στους τοίχους έναν φουσκωτό, φουσκωμένο ήχο. Μας αρέσει να κόψουμε δυο κομμάτια 6-ίντσας 2x4 και να τα βάζουμε στον τοίχο πίσω από το γυψοσανίδα, με λίγο κόλλα ή ξύλινη κόλλα στις άκρες για να τα κρατήσουμε στη θέση τους. Επίσης, γεμίζει τον τοίχο με μόνωση σοφίτας, που θα απορροφήσει τον ήχο που έρχεται από το πίσω μέρος του ηχείου και θα βοηθήσει να ελαχιστοποιηθεί η μετάδοση ήχου στο δωμάτιο στην άλλη πλευρά του τοίχου.

Ήχος σκληρός; Είναι, αλλά θα προτιμούσα να εγκαταστήσω σε τοίχους από ό, τι κάνει τις περισσότερες εργασίες υδραυλικών στο σπίτι.

Λήψη ειδικής βοήθειας

Αν νομίζετε ότι αυτή η δουλειά μπορεί να είναι πολύ δύσκολη για σας, πιθανώς είναι. Επομένως, πρέπει να επικοινωνήσετε με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εγκατάστασης ήχου / βίντεο. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να βρούμε έναν αξιόπιστο ανάδοχο. Ο Σύνδεσμος Προσαρμοσμένης Ηλεκτρονικής Σχεδίασης και Εγκατάστασης προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία παραπομπής που θα απαριθμεί τους εγκαταστάτες στην περιοχή σας και θα σας δείξει τα προσόντα τους. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τους γείτονές σας εάν έχουν κάποιον καλό που μπορούν να σας προτείνουν.

Οι σοβαροί λάτρεις του ήχου πρέπει σχεδόν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ενός εγκαταστάτη. Τα περισσότερα από τα πολύ καλά ηχεία στο τοίχο και στην οροφή είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω προσαρμοσμένων εγκαταστάσεων. Φυσικά, σχεδόν σίγουρα θα πληρώσετε περισσότερα για τους ομιλητές από ό, τι θα κάνατε αν τα πήρατε σε ένα κατάστημα βελτίωσης στο σπίτι ή τα αγόρασα online.

Θα πληρώσετε επίσης για την εγκατάσταση. Τα έξοδα μπορεί να είναι σε όλο τον χάρτη ανάλογα με τον εγκαταστάτη, την κατασκευή του σπιτιού σας, τα ηχεία που επιλέγετε και όπου ζείτε. Ωστόσο, για να σας δώσω μια ιδέα, χρειάζονται συνήθως περίπου τρεις ώρες κατά μέσο όρο για να εγκαταστήσετε ένα ζευγάρι εντοιχισμένων τοίχων και ίσως δύο ώρες για να κάνετε ένα ζευγάρι οροφής. Έχουμε ένα ράντσο σπίτι, όμως, και τα σπίτια ranch είναι το πιο εύκολο να εργαστεί για επειδή είναι μόνο μια ιστορία και όλα τα καλώδια τρέχουν από τη σοφίτα. Τα καλώδια που τρέχουν στο ισόγειο μιας κατοικίας διώροφης πλάκας διαρκούν περισσότερο.

Τι πρέπει να αγοράσετε;

Εάν κάνετε τη δική σας εγκατάσταση, μπορείτε να βρείτε μια αρκετά καλή επιλογή ονομάτων μάρκας στοίβας και οροφής στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες όπως το Crutchfield.com και το BestBuy.com. Μπορείτε επίσης να βρείτε μερικές από τις καλύτερες προσφορές από περισσότερους πωλητές με προσανατολισμό του προϋπολογισμού, όπως το OutdoorSpeakerDepot.com.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε και αρκετό καλώδιο ηχείων με CL3. Μην χρησιμοποιείτε το τυποποιημένο καλώδιο ηχείων. Το καλώδιο με CL3 χρησιμοποιεί ένα μη εύφλεκτο περίβλημα. Με το συνηθισμένο καλώδιο ηχείων, αν το σακάκι είναι εύφλεκτο και έχετε πυρκαγιά στο σπίτι, το καλώδιο των ηχείων λειτουργεί σαν ασφάλεια, μεταφέροντας τη φωτιά σε όλο το σπίτι σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεν έχει σημασία τι σκέφτεστε για τους τοίχους, έχουν ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα που πρέπει να θυμάστε: Δεν θα χρειαστεί να ακούτε παράπονα σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης των ομιλητών σας.

Έχετε ηχεία στο τοίχο ή στην οροφή; Σου αρέσουν? Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα "Σχόλια".