Κάνοντας την Ορολογία της Τηλεόρασης εύκολη στην κατανόηση

Κατάλογος Όρων και Ορισμών

Αυτό συμβαίνει σε μένα όταν κοιτάζω την ηλεκτρονική - οι τεχνικές πληροφορίες είναι συντριπτικές και εμποδίζουν την ικανότητά μου να αγοράζω με σύνεση. Δεδομένου ότι μια έξυπνη αγορά μιας οθόνης πλάσματος είναι μια ωραία σκέψη λαμβάνοντας υπόψη το κόστος τους, βάζω μαζί έναν κατάλογο όρων που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της ορολογίας που θα διαβάσετε κατά την εξέταση των προϊόντων.

Τυπική ανάλυση (SDTV)

Ένας τύπος ψηφιακής τηλεόρασης που παράγει μια εικόνα αποτελούμενη από 480 γραμμές μεταφρασμένης σάρωσης. Ο ενισχυμένος ορισμός αναφέρεται επίσης ως 480i.

Ενισχυμένη ευκρίνεια (EDTV)

Ένας τύπος ψηφιακής τηλεόρασης που παράγει μια εικόνα που αποτελείται από 480 γραμμές προοδευτικής σάρωσης. Ο ενισχυμένος ορισμός αναφέρεται επίσης ως 480p.

Υψηλή ευκρίνεια (HDTV)

Ένας τύπος ψηφιακής τηλεόρασης που παράγει σειρές προοδευτικής σάρωσης 720 ή 1080 ή 1080 μεταφρασμένες σαρωμένες γραμμές. Η υψηλή ευκρίνεια (HDTV) αναφέρεται επίσης ως 720p, 1080i ή 1080p.

16: 9 ή ευρεία οθόνη

Μία αναλογία εικόνας που είναι μικρότερη σε μια οθόνη κινηματογραφικής αίθουσας. Η ευρεία οθόνη είναι η πλατφόρμα για υψηλή ευκρίνεια, και όλες οι τηλεοράσεις πλάσματος θα είναι 16: 9 ή μια στενή παραλλαγή. Η ευρεία οθόνη είναι επίσης γνωστή ως γραμματοκιβώτιο.

Αγοράζοντας συμβουλές

Αγοράστε μια τηλεόραση που μπορεί να υποστηρίξει τουλάχιστον βελτιωμένη ορισμό, επειδή ο βελτιωμένος ορισμός έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής HD προγραμματισμού με μειωμένη ανάλυση.

ED-Ready ή HD-Ready

Μια μονάδα πλάσματος που είναι σε θέση να εμφανίζει ενισχυμένα σήματα ή σήματα υψηλής ευκρίνειας με τη βοήθεια ενός εξωτερικού δέκτη.

Εξωτερικός δέκτης

Ένας τύπος κουτιού που σας έχει δοθεί είτε από μια εταιρεία καλωδιακής ή δορυφορικής που σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε ψηφιακή τηλεόραση. Μερικοί άνθρωποι διαθέτουν εξωτερικό δέκτη. Ένας εξωτερικός δέκτης είναι επίσης γνωστός ως αποκωδικοποιητής.

Ενσωματωμένος δέκτης

Ένας δέκτης που είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό της μονάδας απεικόνισης, ο οποίος εξαλείφει την ανάγκη για έναν εξωτερικό δέκτη ή αποκωδικοποιητή για να δέχεται προγραμματισμό HD από σταθμούς που βρίσκονται πάνω από τον αέρα. Μια τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη σχετίζεται κυρίως με υψηλής ευκρίνειας και έχει ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι μιας τηλεόρασης χωρίς ενσωματωμένο δέκτη.

Αγοράζοντας συμβουλές

Η ανάγκη για ενσωματωμένο δέκτη είναι αμφισβητήσιμη με εταιρείες καλωδιακής και δορυφορικής που παρέχουν εξωτερικό δέκτη. Το πραγματικό πλεονέκτημα ενός ενσωματωμένου δέκτη είναι η λήψη σημάτων HD από τους τοπικούς συνεργάτες σας χωρίς την ανάγκη εξωτερικού δέκτη HD.

CableCard έτοιμο

Ένας τύπος τηλεόρασης που διαθέτει υποδοχή στο πλάι ή στο πίσω μέρος, που επιτρέπει στον χρήστη να εξαλείψει τελείως την ανάγκη για έναν εξωτερικό δέκτη να λαμβάνει προγραμματισμό καλωδίων . Βασικά, αντικαθιστάτε το κουτί καλωδίων σας με μια κάρτα λίγο μεγαλύτερη από μια πιστωτική κάρτα. Μεταφέρεται στην υποδοχή CableCard και λειτουργεί ως αποκωδικοποιητής. Οι υποδοχές CableCard είχαν τα πλεονεκτήματά τους αλλά και πολλά μειονεκτήματα έναντι των εξωτερικών δεκτών - ένα από τα οποία είναι η έλλειψη λειτουργιών μενού στην οθόνη. Οι δορυφορικές εταιρείες δεν προσφέρουν ένα είδος CableCard.

Αγοράζοντας συμβουλές

Δεν είμαι οπαδός των CableCards, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω τις δυνατότητές τους. Ενώ η τεχνολογία μπορεί να μην είναι καλή αυτή τη στιγμή, είναι μια ωραία επιλογή να έχεις σε μια τηλεόραση που θα γίνει ποτέ καλός.

Βάθος

Το πάχος της τηλεόρασης. Το βάθος μιας τηλεόρασης δεν σημαίνει ότι η τηλεόραση θα είναι αυτή η απόσταση από τον τοίχο αν τοποθέτηση σε τοίχο.

Μέγεθος οθόνης

Μια διαγώνια μέτρηση της οθόνης από τη μια γωνία στην άλλη.

Τοποθέτηση σε τοίχο

Μια βάση τοίχου αποτελείται από ένα βραχίονα που είναι στερεωμένο στον τοίχο και συγκρατεί τη μονάδα απεικόνισης. Εξαλείφει την ανάγκη για ένα κέντρο διασκέδασης ή μια βάση τηλεόρασης.

Επιτραπέζια βάση

Η εναλλακτική λύση στην τοποθέτηση σε τοίχο οθόνης πλάσματος. Η οθόνη είναι τοποθετημένη σε μια βάση, σαν μια οθόνη υπολογιστή , και μπορεί να καθίσει πάνω σε τραπέζι ή βάση τηλεόρασης.

Αγοράζοντας συμβουλές

Νομίζω ότι το μέγεθος της οθόνης, το βάθος και η τεχνική τοποθέτησης είναι προσωπική επιλογή. Ωστόσο, εξετάστε το μέγεθος της αίθουσας, το σημείο όπου πηγαίνει το σετ και ποια εξαρτήματα συνδέονται με την τηλεόραση πριν αποφασίσετε αν θα τοποθετηθεί τοίχου ή όχι.

Προοδευτική σάρωση

Πώς μια τηλεόραση αποκωδικοποιεί την εικόνα στην οθόνη. Η προοδευτική σάρωση αποκωδικοποιεί μια εικόνα δύο φορές πιο γρήγορα από μια αλληλεπικαλυπτόμενη σάρωση, διπλασιάζοντας έτσι την εικόνα και παρέχοντας μια πιο ευκρινή, πιο ευκρινή εικόνα. Η προοδευτική σάρωση επισημαίνεται μετά τις γραμμές ανάλυσης σε μια περιγραφή τηλεόρασης, όπως 480p για βελτιωμένο ορισμό.

Interlaced Scan

Το ίδιο με το προοδευτικό, αλλά ½ την ταχύτητα. Σημειώνεται μετά από τις γραμμές ή την ανάλυση, όπως 480i για τυπικό ορισμό.

Αγοράζοντας συμβουλές

Δεν έχουν πολλά να πω εδώ εκτός από την προοδευτική σάρωση θα πρέπει να περιλαμβάνονται κάπου στην περιγραφή του προϊόντος. Εάν είναι συμβατό με HD ή ED, τότε θα πρέπει να γίνει κατανοητή η προοδευτική σάρωση.

Είσοδοι βίντεο συνιστωσών: Είσοδοι βίντεο που χρησιμοποιούνται για λήψη προγραμμάτων HD ή σήματα από συσκευή αναπαραγωγής DVD. Παρέχουν στο κόκκινο, μπλε και πράσινο χρώμα μια μοναδική διαδρομή προς την τηλεόραση για αποκωδικοποίηση. Η ποιότητα της εικόνας είναι το ανώτερο όλων των αναλογικών συνδέσεων.

Είσοδοι σύνθετου βίντεο: Μια είσοδος βίντεο που χαρακτηρίζεται από μια κίτρινη υποδοχή RCA που φέρει ένα σήμα βίντεο από την πηγή στην πηγή. Ένα σύνθετο είναι μόνο βίντεο, επομένως απαιτεί ξεχωριστή σύνδεση ήχου για να ακούγεται ήχος.

S-Video: Μια είσοδος βίντεο που είναι ελαφρώς καλύτερη σε ποιότητα από σύνθετο. Απαιτεί ξεχωριστή σύνδεση ήχου για να ακούγεται ήχος.

Στερεοφωνικός ήχος: Είσοδοι και έξοδοι που επιτρέπουν τη σύνδεση με ένα κόκκινο και λευκό στερεοφωνικό καλώδιο RCA. Οι στερεοφωνικές συνδέσεις συνδέονται με σύνθετα, DVI και S-Video.

DVI: Ένας τύπος ψηφιακής σύνδεσης μεταξύ της τηλεόρασής σας και άλλης πηγής. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τη σύνδεση ενός υπολογιστή με μια οθόνη με DVI. Οι συνδέσεις DVI είναι μόνο βίντεο και απαιτούν ξεχωριστή σύνδεση ήχου.

HDMI: Μια ψηφιακή σύνδεση που ξεπερνά σημαντικά το DVI σε όλες τις περιοχές. Το HDMI μεταφέρει το σήμα ήχου, επομένως απαιτείται μόνο ένα καλώδιο για λήψη βίντεο και ήχου.

Αγορά συμβουλών: Πάρτε όσες συνδέσεις σε μια τηλεόραση όσο το δυνατόν. Οι μπροστινές και / ή πλευρικές εισόδους είναι μια θαυμάσια ευκολία που θα είστε ευγνώμονες για την κατοχή. Το στοιχείο και το DVI ή / και το HDMI είναι λίγο πολύ απαραίτητο.

HDCP: Τεχνολογία προστασίας αντιγραφής που σχετίζεται με DVI και HDMI. Εξαλείφει την μη εξουσιοδοτημένη αναπαραγωγή προγραμμάτων κρυπτογραφημένων με HDCP και παραμορφώνει το σήμα σε τηλεοράσεις χωρίς αυτό. Ενώ η τύχη του HDCP είναι αβέβαιη αυτή τη στιγμή, συνιστάται να αγοράσετε ένα πλάσμα με αυτό σε περίπτωση που γίνει πρότυπο για όλες τις εκπομπές.

Αγοράζοντας συμβουλές: Πιστεύω ότι το HDCP είναι μια επικίνδυνη τεχνολογία. Οτιδήποτε μπορεί να απαγορεύσει την ικανότητά σας να καταγράφετε ή να παρακολουθείτε ένα πρόγραμμα ξεπερνά κάθε καλή πίστη που υπάρχει στην παρακολούθηση της τηλεόρασης. Αλλά, θα μπορούσε να γίνει πρότυπο τα επόμενα χρόνια, οπότε είναι καλή ιδέα να έχουμε αυτή την επιλογή σε μια τηλεόραση για κάθε περίπτωση.

Λόγος αντίθεσης: Μέτρηση μεταξύ του ελαφρύτερου και του μαύρου μαύρου μαύρου χρώματος. Αυτό είναι όπου οι τηλεοράσεις κερδίζουν την ποιότητα της εικόνας τους εμφανίζοντας αληθινά μαύρα και πιο έντονα χρώματα. Σε σύγκριση, ο λόγος αντίθεσης 1200: 1 θα ήταν καλύτερος από 200: 1.

Comb Filter: Ένας άλλος τρόπος που οι τηλεοράσεις εμφανίζουν καλύτερες φωτογραφίες και το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι ότι βοηθά στη βελτίωση της συνολικής ανάλυσης. Σε περίπτωση που θέλετε μια επίσημη λέξη από ένα ηλεκτρονικό superstore - το Best Buy.com λέει: "Τα φίλτρα χτενίσματος έρχονται σε πέντε γεύσεις (σε αύξουσα σειρά ποιότητας): κανονική (γυαλί), CCD (2-γραμμή) 3-γραμμών φίλτρα χλοοτάπητα ψηφιακά και 3D Y / C. (Οι κατασκευαστές που επιλέγουν έναν από τους τελευταίους τύπους σηματοδοτούν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο σύνολο). "

Αγοράζοντας συμβουλές: Ενώ δεν μπορείτε να αγνοήσετε τους αριθμούς, προσπαθήστε να παρακολουθήσετε την τηλεόραση και να λάβετε μια απόφαση με βάση τα όσα βλέπουν τα μάτια σας και μόνο στις προδιαγραφές. Με την προσθήκη πολλών πρόσθετων τεχνολογιών κάτω από την επιφάνεια, οι τηλεοράσεις είναι σχεδόν σαν τα αυτοκίνητα όσον αφορά την απόδοση.

Burn In: Όταν μια στατική εικόνα αφήνει ένα σημάδι στην οθόνη, όπως το λογότυπο του σταθμού στο κάτω μέρος της οθόνης που παραμένει στην οθόνη όταν δεν βρίσκεται σε αυτό το κανάλι. Το Burn in παίρνει κάποια στιγμή για να εισέλθει, αλλά επηρεάζει οθόνες πλάσματος.

Ghosting: Ένας τύπος ελαττώματος εικόνας που σχετίζεται με κίνηση. Η οθόνη εμφανίζεται σαν να κινείται σκιασμένη μια κινούμενη εικόνα από μόνο του. Το φάντασμα μπορεί επίσης να εμφανιστεί όπως το έγκαυμα, όπου μια εικόνα παραμένει στην οθόνη προσωρινά μετά την αλλαγή του καναλιού.

Αγοράζοντας συμβουλές: Δεν μπορείτε να αγνοήσετε το έγκαυμα, αλλά είναι ένα τόσο μεγάλο ελάττωμα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν ποτέ πρόβλημα με αυτό. Όσο για τα φάντασμα, η οθόνη θα πρέπει να ανανεώνεται με την πάροδο του χρόνου (μέσα σε λίγα λεπτά), αν αφήσει ποτέ ένα σημάδι στην οθόνη.

Energy Star: Αξιολόγηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να γνωρίζετε ποιο σετ είναι αποτελεσματικό και ποιο είναι το κυνηγόσκυλο ενέργειας.

Αγορά συμβουλών: Δώστε προσοχή στις αξιολογήσεις Energy Star, επειδή η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου κόστους της ιδιοκτησίας μιας τηλεόρασης. Ενώ η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από μια τηλεόραση μπορεί να μην σας στείλει στο φτωχό σπίτι, μια σοφή αγορά θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για να βγείτε στην πόλη για μια νύχτα.