Τι είναι τα ηλεκτρονικά απόβλητα;

Ηλεκτρονικά απόβλητα και όλα αυτά περιλαμβάνουν

Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) αναφέρεται στα ηλεκτρονικά απόβλητα ως "ηλεκτρονικά προϊόντα που απορρίπτονται από τους καταναλωτές".

Αυτό είναι κάπως ασαφές, οπότε σκεφτείτε το E-Waste ως την ηλεκτρονική έκδοση αυτού που θα βρείτε στο κουτί απορριμμάτων κουζίνας. Μόνο είναι ένα τοξικό χάος.

Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρονικά απόβλητα και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται στις τηλεοράσεις. Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά απόβλητα ισχύουν και για τα παρακάτω είδη ηλεκτρονικών συσκευών σύμφωνα με την ΕΡΑ:

Τι είναι το ηλεκτρονικό απόβλητο;

Το ηλεκτρονικό απόβλητο είναι η διάθεση ηλεκτρονικών προϊόντων. Η ακατάλληλη διάθεση επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, επειδή πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν τοξικές ουσίες.

Η ακατάλληλη διάθεση θα μπορούσε να αποβάλει την παλιά αναλογική σας τηλεόραση σε έναν τομέα από το σπίτι σας, σε έναν χώρο υγειονομικής ταφής, χώρο στάθμευσης ή έναν κατασκευαστή ανακύκλωσης που το έστειλε παράνομα στο εξωτερικό. Το κλειδί που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η ακατάλληλη διάθεση θα μπορούσε να προκαλέσει επιβλαβείς επιπτώσεις που επηρεάζουν το κατώφλι σας.

Ο αντίκτυπος των ηλεκτρονικών αποβλήτων όσον αφορά τις τηλεοράσεις επιταχύνθηκε από την ψηφιακή μετάβαση λόγω των πολλών ατόμων και επιχειρήσεων που αντικατέστησαν αναλογικές τηλεοράσεις με ψηφιακά μοντέλα.

Επικίνδυνες χημικές ουσίες στις τηλεοράσεις

Οι τηλεοράσεις περιέχουν μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο και βρωμιούχα επιβραδυντικά φλόγας. Σύμφωνα με την EPA, "αυτές οι ουσίες περιλαμβάνονται στα προϊόντα για σημαντικά χαρακτηριστικά απόδοσης, αλλά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα εάν τα προϊόντα δεν έχουν σωστή διαχείριση στο τέλος της ζωής τους".

Ζητήματα υγείας των τηλεθεατών που διατίθενται

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων της Γεωργίας εξέδωσε δήλωση για την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης αναλογικών τηλεοράσεων λόγω της ψηφιακής μετάβασης.

Στη δήλωση, η Dr. Sandra Elizabeth Ford, τότε διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, δήλωσε: "Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να ανακυκλώνουν ή να επαναχρησιμοποιούν τις αναλογικές τους τηλεοράσεις, καθώς πολλές από αυτές τις συσκευές θα καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής και σωρούς παλιοπραγμάτων όπου μπορούν ενδεχομένως μολύνουν το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα. "

Αυτή η ανησυχία για την υγεία δεν περιορίζεται στη Γεωργία.

Σύμφωνα με τον συνασπισμό Electronics TakeBack, ένδεκα κράτη και η Νέα Υόρκη έχουν νόμους απαγόρευσης διάθεσης όσον αφορά τις τηλεοράσεις. Παρακάτω είναι μια λίστα αυτών των καταστάσεων μαζί με την ημερομηνία έναρξης ισχύος:

Λογοδοσία και νομική επιβολή

Το Γραφείο Λογονομίας της Κυβέρνησης (GAO) εξέτασε τις ανησυχίες ανακύκλωσης των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών σε έκθεση του Αυγούστου του 2008 με τίτλο "Η EPA χρειάζεται να βελτιώσει τον έλεγχο των επιβλαβών εξαγωγών των ΗΠΑ μέσω ισχυρότερης επιβολής και πιο περιεκτικής ρύθμισης".

Το GAO εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις αμερικανικές εταιρείες ανακύκλωσης που παραδίδουν παράνομα παλαιά ηλεκτρονικά είδη στις αναπτυσσόμενες χώρες, γεγονός που αποτελεί ζήτημα επειδή αυτές οι χώρες έχουν "ανασφαλείς πρακτικές ανακύκλωσης".

Ως αποτέλεσμα, η GAO συνέστησε να ξεκινήσει η EPA την επιβολή κανόνων και να αυξηθεί η «ρυθμιστική της εξουσία για την αντιμετώπιση των εξαγωγών άλλων δυνητικά επιβλαβών ηλεκτρονικών που χρησιμοποιούνται».

Πού να πάρετε την τηλεόρασή σας

Θα ήταν ωραίο αν κάθε επιχείρηση που υπόσχεται να ανακυκλώνει υπεύθυνα μια τηλεόραση τηρεί το νόμο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Μια έκθεση των 60 λεπτών, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2008, με τίτλο "Το ηλεκτρονικό σκουπίδια", εξέθεσε μια παράνομη μεταφορά οθονών CRT από το Ντένβερ στην Κίνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια πόλη όπου ο άνθρωπος και τα ζώα ζούσαν σε μια τοξική λάσπη. Βίντεο: Η Ηλεκτρονική Γειτονιά

Ίσως ο καλύτερος δικτυακός τόπος για την εύρεση αξιόπιστης οργάνωσης ανακύκλωσης είναι ο δικτυακός τόπος eCycling του EPA, ο οποίος απαριθμεί κατασκευαστικά και μη κερδοσκοπικά προγράμματα ανακύκλωσης που επηρεάζουν την καταναλωτική βιομηχανία.