Εκτέλεση καλωδίων Ethernet σε εξωτερικούς χώρους

Χρησιμοποιήστε αδιάβροχη καλωδίωση και προστατευτικά υπερτάσεων για εξωτερική δικτύωση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλώδια Ethernet Cat6 , Cat5 ή Cat5e σε εξωτερικούς χώρους για να συνδέσετε υπολογιστές μεταξύ κατοικιών ή άλλων κτιρίων. Μπορούν επίσης να τρέξουν έξω από ένα σπίτι ή σε μια στέγη για να φτάσουν σε άλλο δωμάτιο.

Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά καλώδια Cat6, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τα ακριβότερα καλώδια Cat6 που είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες.

Χρησιμοποιώντας κανονικά καλώδια Cat6

Με το λεπτό, πλαστικό περίβλημα τους, τα συνηθισμένα καλώδια Ethernet επιδεινώνονται γρήγορα όταν εκτίθενται στα στοιχεία. Για καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε κανονικά καλώδια Ethernet Cat6 σε εξωτερικούς χώρους, τοποθετήστε τα σε έναν αγωγό και στη συνέχεια θάψτε τον αγωγό κάτω από το έδαφος σε βάθος περίπου 6 έως 8 ίντσες και τουλάχιστον τόσο μακριά από τις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος ή άλλες πηγές ηλεκτρικής παρεμβολής.

PVC ή άλλοι τύποι πλαστικών σωλήνων, εγκατεστημένοι με στεγανοποίηση, μπορούν να λειτουργήσουν ως αγωγός. Ωστόσο, το συνηθισμένο καλώδιο CAT6 δεν έχει σχεδιαστεί για υπαίθριες χρήσεις. Οι ακραίες θερμοκρασίες και η υγρασία μειώνουν την ωφέλιμη διάρκεια ζωής ενός τέτοιου εξωτερικού δικτύου.

Χρησιμοποιώντας απευθείας εξωτερικά καλώδια καλωδίων Cat

Ειδικά εξωτερικά στεγανά καλώδια CAT6 για άμεση ταφή (τα μοντέλα VIVO είναι ένα παράδειγμα) πρέπει να χρησιμοποιούνται για υπαίθριες διαδρομές αντί για συνήθεις CAT6. Τα απευθείας καλώδια CAT6 κοστίζουν περισσότερο, αλλά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εξωτερική χρήση.

Τα καλώδια Ethernet εξωτερικής ποιότητας είναι αδιάβροχα και δεν χρειάζονται αγωγούς. Μπορούν να ταφούν απευθείας στο έδαφος, αλλά εάν δεν το θάβετε, επιλέξτε ένα αδιάβροχο καλώδιο Cat6 που διαθέτει προστατευτικό περίβλημα UV (όπως αυτό από τα Ultra Spec Cables) για να αποφευχθεί η ζημιά από την έκθεση στο ηλιακό φως. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν τρέχετε το καλώδιο στην πλευρά του σπιτιού ή στην οροφή.

Τόσο τα συνηθισμένα όσο και τα απ 'ευθείας καλώδια καλωδίων CAT6 προσελκύουν σε κάποιο βαθμό τις απεργίες φωτισμού και η ταφή του καλωδίου δεν μειώνει τη συγγένεια του για αστραπές. Τα συστήματα προστασίας από υπερτάσεις θα πρέπει να εγκαθίστανται ως μέρος ενός υπαίθριου δικτύου Ethernet για την προστασία από τις αστραπές και την αποφυγή βλάβης στον εσωτερικό σας εξοπλισμό.

Εύρος εξωτερικής καλωδίωσης δικτύου

Ένα ενιαίο καλώδιο Ethernet, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε απόσταση περίπου 328 ποδών (περίπου 100 μέτρα). Ωστόσο, ορισμένα δίκτυα λειτουργούν με επιτυχία με τα καλώδια Ethernet να τρέχουν δύο φορές την απόσταση.

Όταν το καλώδιο δικτύου εκτείνεται πέραν του συνιστώμενου ορίου των 328 ποδιών, η αξιοπιστία και η απόδοση μπορεί να υποφέρουν. Ενεργοί κόμβοι ή άλλες συσκευές επαναλήπτη μπορούν να εγκατασταθούν με μια σειρά CAT6 καλωδίων για να επεκτείνουν την εμβέλεια ενός υπαίθριου δικτύου Ethernet.

Τελικά, τα αποτελέσματα διαφέρουν από το ένα καλώδιο στο άλλο.

Σημείωση: Τα καλώδια Cat6 είναι συμβατά προς τα πίσω με τα καλώδια Cat5 και Cat5e.