Επαναλήπτη στη δικτύωση υπολογιστών

Ξεφορτωθείτε τα νεκρά σημεία Wi-Fi στο σπίτι σας με έναν επαναλήπτη

Οι αναμεταδότες δικτύου λαμβάνουν και αναμεταδίδουν εισερχόμενα ηλεκτρικά, ασύρματα ή οπτικά σήματα. Με φυσικά μέσα όπως το Ethernet ή το Wi-Fi , οι μεταδόσεις δεδομένων μπορούν να εκτελεστούν μόνο σε περιορισμένη απόσταση, πριν υποβαθμιστεί η ποιότητα του σήματος. Οι επαναλήπτες επιχειρούν να διατηρήσουν την ακεραιότητα του σήματος και να επεκτείνουν την απόσταση κατά την οποία τα δεδομένα μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Τυπικές χρήσεις για έναν επανάκλητο

Ένας τυπικός δρομολογητής είναι συνήθως αρκετά ισχυρός για να παρέχει ένα σήμα για να γεμίσει ένα μικρό σπίτι ή ένα διαμέρισμα με σήμα Wi-Fi , αλλά μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρό για να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα «νεκρά σημεία» στο σπίτι όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο σήμα. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την εγκατάσταση ενός επαναλήπτη:

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Repeater

Ένας επαναλήπτης (που ονομάζεται επίσης ενισχυτής σήματος ή εύρος επέκτασης) είναι μια μικρή συσκευή που συνδέεται απευθείας σε μια πρίζα. Η τοποθέτηση του επαναλήπτη στη σωστή θέση είναι σημαντική. Εντοπίστε τον αναμεταδότη όπου το σήμα Wi-Fi είναι ισχυρό. Μια θέση που βρίσκεται στο μισό μέρος μεταξύ του δρομολογητή και του πιο αδύναμου χώρου λήψης είναι ιδανική. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες που συνοδεύουν τον επαναλήπτη σας, συνδεθείτε στο επαναλήπτη Wi-Fi στον υπολογιστή σας και εισαγάγετε τις πληροφορίες σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi. Ο επαναλήπτης συνδέεται με το δίκτυο Wi-Fi και ενισχύει την ισχύ του σήματος από τη θέση του προς τα έξω.

Ορισμένες διατάξεις επέκτασης ενισχύουν το σήμα εξίσου προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά εάν ο αναμεταδότης σας διαθέτει κεραίες, μπορείτε να τις κατευθύνετε προς τις περιοχές με ασθενέστερη λήψη.

Συμβουλή: Πριν εγκαταστήσετε τον αναμεταδότη σας, χρησιμοποιήστε μια δοκιμή ταχύτητας online σε μια περιοχή χαμηλής λήψης. Στη συνέχεια επαναλάβετε τη δοκιμή μετά την εγκατάσταση του αναμεταδότη για να δείτε τη βελτίωση της ταχύτητας που σας δίνει ο επαναλήπτης.