Εφαρμογή Barnes & Noble Nook για το iPhone και το iPad Review

Η εφαρμογή "Nook" είναι μια σταθερή προσθήκη στα iOS ereaders

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη από τη χρήση του iPhone, του iPad ή του iPod touch ως πλατφόρμας για την ανάγνωση των ηλεκτρονικών βιβλίων είναι ότι δεν είστε κλειδωμένοι σε μια ενιαία εφαρμογή και αποθηκεύετε όπως εσείς με το υλικό Kindle and Nook . Ενώ η Apple μπορεί να προωθήσει την εφαρμογή iBooks της ως την καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης στο iOS, εάν προτιμάτε την εφαρμογή Kindle Amazon ή την εφαρμογή Nook Barnes & Noble ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα τρία, μπορείτε να το κάνετε. Εάν αγοράζετε ebooks από την Barnes & Noble, η εφαρμογή Nook κάνει την ανάγνωσή τους εύκολη. Η εφαρμογή Nook είναι μια συμπαγής εφαρμογή που αξίζει μια θέση στη συσκευή iOS οποιουδήποτε εραστή βιβλίων.

Το iOS Nook App με μια ματιά

Το καλό

Το κακό

Η τιμή

Τι χρειάζεστε

Ανάγνωση όπως το περιμένετε

Όταν πρόκειται για την ανάγνωση ebooks με την εφαρμογή Nook, Barnes & Noble δεν σπάζει κανένα νέο έδαφος-αν και αυτό είναι εντάξει. Η εφαρμογή Nook είναι αρκετά καλή για ανάγνωση.

Όπως πιθανότατα φτάσατε να περιμένετε αν έχετε χρησιμοποιήσει οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές ebook, η ανάγνωση μέσω της εφαρμογής Nook είναι αρκετά απλή. Το κείμενο εμφανίζεται στην οθόνη και καθώς ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτής της οθόνης, σύρετε για να μετακινηθείτε στο επόμενο. Ενώ στην αρχική εφαρμογή Nook δεν υπήρχε η κινούμενη σελίδα που στρέφεται σε σελίδες από το iBooks, οι αναβαθμίσεις στην εφαρμογή τους έχουν συμπεριληφθεί από τότε. Η βασική εμπειρία ανάγνωσης είναι καλή και σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στο κείμενο με την εξαίρεση των περισπασμών. Το κείμενο, βέβαια, φαίνεται εξαιρετικά εξαιρετικό στις οθόνες Retina υψηλής ανάλυσης που προσφέρονται από τα iPhones, iPads και το iPod touch .

Επιλογές προσαρμογής

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την προεπιλεγμένη εμφάνιση του βιβλίου σας, η εφαρμογή Nook προσφέρει επιλογές για την αλλαγή της. Αγγίξτε το κέντρο της οθόνης και ένα μενού με πολλά εικονίδια πέφτει κάτω για να επιτρέψετε την προσαρμογή. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς του βιβλίου, την αιτιολόγηση του κειμένου και το χρώμα φόντου στο οποίο διαβάζετε. Παρόλο που μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας θέματα - συνδυασμούς φόντου και χρώματος κειμένου, πρόσωπο και μέγεθος γραμματοσειράς, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από παρεχόμενα θέματα. Εάν προτιμάτε αυτό που έχετε δημιουργήσει, μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν την προσθήκη σελιδοδεικτών για τμήματα στα οποία θέλετε να επιστρέψετε, κάνοντας σχολιασμούς, κλείνοντας την περιστροφή της οθόνης και προσαρμόζοντας τη φωτεινότητα της οθόνης. Παρόλο που μπορείτε να ελέγξετε τη φωτεινότητα της οθόνης ως βασική ρύθμιση του iOS, αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα ωραία, καθώς ελέγχει τη φωτεινότητα της οθόνης μόνο όταν βρίσκεστε στην εφαρμογή Nook, όχι τη συνολική φωτεινότητα της οθόνης για όλες τις εφαρμογές, η οποία παραμένει αμετάβλητη.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα

Όλα τα πράγματα που εξετάζονται, η εφαρμογή Nook είναι μια σταθερή επιλογή για ανάγνωση. Όπου δεν είναι τόσο χρήσιμο, όμως, είναι όταν πρόκειται για την αγορά βιβλίων. Σε αντίθεση με τα iBooks, δεν υπάρχει σύνδεσμος στην εφαρμογή Nook στο κατάστημα ebook του Barnes & Noble, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να αγοράσετε βιβλία μέσα από την εφαρμογή. Αντ 'αυτού, πρέπει να το κάνετε αυτό στην ιστοσελίδα Barnes & Noble. Τα επιπλέον βήματα στη διαδικασία λήψης βιβλίων είναι ενοχλητικά.

Τούτου λεχθέντος, είναι μόνο εν μέρει το σφάλμα του Barnes & Noble ότι η εφαρμογή Nook δεν περιλαμβάνει τρόπο αγοράς βιβλίων. Σύμφωνα με τους κανόνες της Apple App Store, αν η εφαρμογή σας επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν πράγματα, οι χρήστες θεωρούνται ως αγορές εντός εφαρμογής , από τις οποίες η Apple λαμβάνει 30% μείωση. Η Barnes & Noble πιθανότατα παρέλειψε να αγοράσει ένα χαρακτηριστικό αγοράς στην εφαρμογή για να εμποδίσει την Apple να πάρει μέρος των πωλήσεών της και να αναγκάσει τις τιμές να αυξηθούν. Η Amazon έχει κάνει την ίδια απόφαση με την εφαρμογή Kindle . Η λογική πίσω από αυτές τις αποφάσεις έχει ασφαλώς νόημα, αλλά δεν είναι μια εμπειρία πλήρους τριβής των πελατών.

Όταν πρόκειται για την αγορά βιβλίων, όμως, η διαδικασία είναι εύκολη. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα Barnes & Noble, βρείτε το βιβλίο που θέλετε και αγοράστε το. Αφού το κάνετε αυτό, ξεκινώντας την εφαρμογή Nook αποκαλύπτει αυτό το βιβλίο στην αρχική οθόνη της εφαρμογής. Μια μόνο βρύση κατεβάζει το βιβλίο.

Η κατώτατη γραμμή

Η εφαρμογή Nook δεν είναι τέλεια. Ανεξάρτητα από την επιχειρηματική σοφία πίσω από την απόφαση, η εξαίρεση της δυνατότητας αγοράς βιβλίων μέσα από την εφαρμογή είναι ένα μειονέκτημα. Πέρα από αυτό, όμως, η εφαρμογή Nook προσφέρει σχεδόν τα πάντα που ένας εραστής του βιβλίου αναμένει από μια εφαρμογή ανάγνωσης ebook αυτές τις μέρες. Δεδομένου ότι το iOS σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές εφαρμογές ebook σε μία συσκευή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προσθέσετε το Nook στο iPhone, το iPad ή το iPod touch μαζί με το Kindle και το iBooks.