Τι σημαίνει το IP και πώς λειτουργεί

Τι σημαίνουν το πρωτόκολλο Internet και πώς λειτουργεί το IP;

Τα γράμματα "IP" αποτελούν το πρωτόκολλο Internet . Είναι το σύνολο κανόνων που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο τα πακέτα μεταδίδονται μέσω δικτύου. Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε το "IP" να χρησιμοποιείται σε λέξεις όπως IP διεύθυνση και VoIP .

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τίποτα για το τι σημαίνει IP για να χρησιμοποιήσετε συσκευές δικτύου. Για παράδειγμα, το φορητό υπολογιστή και το τηλέφωνό σας IP χρησιμοποιούν διευθύνσεις IP, αλλά δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με την τεχνική πλευρά για να τις λειτουργήσουν.

Ωστόσο, θα περάσουμε από την τεχνική πλευρά του για να καταλάβουμε τι σημαίνει IP πραγματικά και πώς και γιατί είναι ένα απαραίτητο συστατικό της επικοινωνίας δικτύου.

Το πρωτόκολλο

Το IP είναι ένα πρωτόκολλο. Απλά είπε, ένα πρωτόκολλο είναι ένα σύνολο κανόνων που διέπουν το πώς τα πράγματα λειτουργούν σε μια συγκεκριμένη τεχνολογία, έτσι ώστε να υπάρχει κάποιο είδος τυποποίησης. Όταν τοποθετείται σε περιβάλλον επικοινωνίας δικτύου, ένα πρωτόκολλο διαδικτύου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τα πακέτα δεδομένων μετακινούνται μέσω ενός δικτύου.

Όταν έχετε ένα πρωτόκολλο, είστε βέβαιοι ότι όλα τα μηχανήματα σε ένα δίκτυο (ή στον κόσμο, όταν πρόκειται για το Διαδίκτυο), όσο διαφορετικά μπορεί να είναι, μιλούν την ίδια "γλώσσα" και μπορούν να ενσωματωθούν σε ολόκληρο το πλαίσιο.

Το πρωτόκολλο IP τυποποιεί τον τρόπο προώθησης των μηχανών μέσω Internet ή οποιουδήποτε δικτύου IP ή τη δρομολόγηση των πακέτων τους με βάση τις διευθύνσεις IP τους.

IP δρομολόγησης

Μαζί με τη διεύθυνση, η δρομολόγηση είναι μία από τις κύριες λειτουργίες του πρωτοκόλλου IP. Η δρομολόγηση αποτελείται από την προώθηση IP πακέτων από την πηγή προς τις μηχανές προορισμού μέσω ενός δικτύου, με βάση τις διευθύνσεις IP τους.

TCP / IP

Όταν το πρωτόκολλο ελέγχου μετάδοσης (TCP) ζευγαρώνει με IP, παίρνετε τον ελεγκτή κυκλοφορίας διαδικτύου διαδικτύου. Το TCP και το IP συνεργάζονται για τη μετάδοση δεδομένων μέσω του διαδικτύου, αλλά σε διαφορετικά επίπεδα.

Δεδομένου ότι το IP δεν εγγυάται την αξιόπιστη παράδοση πακέτων μέσω δικτύου, το TCP αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει αξιόπιστη τη σύνδεση.

Το πρωτόκολλο TCP είναι το πρωτόκολλο που εξασφαλίζει αξιοπιστία σε μια μετάδοση, γεγονός που διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει απώλεια πακέτων, ότι τα πακέτα είναι στη σωστή σειρά, ότι η καθυστέρηση είναι σε αποδεκτό επίπεδο και ότι δεν υπάρχει αλληλεπικάλυψη των πακέτων. Όλα αυτά είναι για να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα που λαμβάνονται είναι συνεπή, ώστε να είναι πλήρη και ομαλά (έτσι ώστε να μην ακούτε σπασμένη ομιλία).

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης δεδομένων, το TCP λειτουργεί ακριβώς πριν από την περίοδο IP. Το TCP συνδέει τα δεδομένα σε πακέτα TCP πριν τα στείλει σε IP, γεγονός που με τη σειρά τους ενσωματώνει τα πακέτα IP.

Διευθύνσεις IP

Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον και μυστηριώδες μέρος της IP για τους περισσότερους χρήστες υπολογιστών. Μια διεύθυνση IP είναι μια μοναδική διεύθυνση που αναγνωρίζει ένα μηχάνημα (το οποίο μπορεί να είναι ένας υπολογιστής, ένας διακομιστής , μια ηλεκτρονική συσκευή, ένας δρομολογητής , ένα τηλέφωνο κ.λπ.) σε ένα δίκτυο, εξυπηρετώντας έτσι τη δρομολόγηση και την προώθηση των πακέτων IP από την πηγή στον προορισμό.

Έτσι, εν ολίγοις, το TCP είναι τα δεδομένα ενώ το IP είναι η θέση.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτά τα ψηφία και τις τελείες που αποτελούν μια διεύθυνση IP .

IP πακέτα

Ένα πακέτο IP είναι ένα πακέτο δεδομένων που μεταφέρει ένα φορτίο δεδομένων και μια κεφαλίδα IP. Οποιοδήποτε κομμάτι δεδομένων (πακέτα TCP, στην περίπτωση ενός δικτύου TCP / IP) χωρίζεται σε δυαδικά ψηφία και τοποθετείται σε αυτά τα πακέτα και μεταδίδεται μέσω του δικτύου.

Όταν τα πακέτα φτάσουν στον προορισμό τους, επανασυναρμολογούνται στα αρχικά δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη δομή ενός πακέτου IP εδώ .

Όταν η φωνή συναντά το IP

Το VoIP εκμεταλλεύεται αυτή την τεχνολογία φορητών φορέων για τη διάδοση πακέτων φωνητικών δεδομένων από και προς τα μηχανήματα.

IP είναι στην πραγματικότητα όπου VoIP αντλεί την εξουσία του από: τη δύναμη να κάνει τα πράγματα φθηνότερα και τόσο ευέλικτα? με τη βέλτιστη χρήση ενός ήδη υπάρχοντος φορέα δεδομένων.