Τι είναι ένα κουμπί πανικού;

Τα κουμπιά πανικού είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται γενικά από τους ηλικιωμένους για να καλέσουν βοήθεια όταν έχουν πέσει ή άλλως τραυματιστούν. Οι ηλικιωμένοι ενήλικες τις χρησιμοποιούν στο σπίτι ως εναλλακτική λύση για τη διαβίωση σε βοηθητικές εγκαταστάσεις φροντίδας. Όταν το άτομο χρειάζεται βοήθεια, απλά πατήστε το κουμπί πανικού που ειδοποιεί αμέσως έναν φροντιστή ή τον αγαπημένο που μπορεί να έρθει στη βοήθειά του.

Τα κουμπιά πανικού είναι ταχύτερα από τα κινητά τηλέφωνα

Τα κουμπιά πανικού πρέπει να είναι μικρά, ασύρματα και εύκολα προσβάσιμα για να είναι χρήσιμα σε όλους. Μπορούν να ενεργοποιήσουν έναν ηχητικό ή σιωπηλό συναγερμό μόλις εντοπιστεί ένας εισβολέας ή απειλή. Παρόλο που η κλήση του αριθμού έκτακτης ανάγκης είναι εύκολη σε ένα κινητό τηλέφωνο, χρειάζεται αρκετός χρόνος για να πραγματοποιηθεί η κλήση και μπορεί να ειδοποιηθεί ένας εισβολέας. Τα κουμπιά πανικού κρατούνται συχνά σε μια βολική τσέπη, σε έναν βρόχο ζώνης ή ακόμα και γύρω από το λαιμό και μια μόνο ώθηση ενεργοποιεί την κλήση για βοήθεια.

Κουμπιά πανικού αυτοματισμού οικιακής χρήσης

Παρόλο που οι περισσότερες συσκευές αυτοματισμού στο σπίτι δεν επισημαίνονται ως κουμπιά πανικού, οποιοσδήποτε ελεγκτής αυτοματισμού μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να ενεργεί όπως ένας. Ένας μικρός ασύρματος ελεγκτής, όπως μια αλυσίδα κλειδιού ή συσκευή fob θα πρέπει ιδανικά να χρησιμοποιηθεί. Εκτός του ότι είναι απλό στη χρήση, το κουμπί πανικού θα πρέπει να είναι διακριτικό ώστε να μπορείτε να το βρείτε με αίσθηση.

Τι μπορεί να κάνει ένα αυτοματοποιημένο κουμπί πανικού;

Οι δυνατότητες ενός κουμπιού πανικού εξαρτώνται από το είδος των συσκευών αυτοματισμού που είναι εγκατεστημένες στο σπίτι. Τα βασικά συστήματα μπορούν να ενεργοποιήσουν κάθε φως στο σπίτι ή να ακούσουν μια ηχηρή σειρήνα όταν ενεργοποιηθεί το κουμπί. Αν έχετε τηλεφωνητή, μπορείτε να προγραμματίσετε το κουμπί για να καλέσετε έναν αγαπημένο ή έναν αριθμό επείγουσας κλήσης. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να στείλει μηνύματα κειμένου μέσω υπολογιστή σε καθορισμένους αριθμούς που ζητούν πρόσθετη βοήθεια.

Τι τεχνολογίες υποστηρίζουν τα αυτόματα πλήκτρα πανικού;

Οι ελεγκτές κλειδιού υπάρχουν για κάθε σημαντικό τύπο τεχνολογίας οικιακού αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένων των X-10 , INSTEON , Z-Wave και ZigBee . Συχνά χαρακτηρισμένες ως ανοιγόμενες πόρτες γκαράζ ή ηλεκτρονικά κλειδιά θυρών, αυτές οι ίδιες συσκευές μπορούν να προγραμματιστούν για να λειτουργήσουν ως κουμπιά σε ένα σύστημα αυτοματισμού στο σπίτι.

Πιθανά προβλήματα με τα αυτοματοποιημένα πλήκτρα πανικού

Επειδή οι ασύρματες συσκευές τροφοδοτούνται με μπαταρία, δοκιμάστε το κουμπί πανικού περιοδικά για να βεβαιωθείτε ότι είναι επαρκώς φορτισμένο. Οι περισσότεροι ασύρματοι ελεγκτές έχουν εμβέλεια σήματος μέχρι περίπου 150 πόδια (50 μέτρα). αποφύγετε τα ασύρματα νεκρά σημεία εγκαθιστώντας πρόσθετα σημεία πρόσβασης εάν είναι απαραίτητο.