Τι είναι ο φορητός μετρητής ατόμων και πώς λειτουργεί;

Μια επισκόπηση του PPM του Arbitron για τη μέτρηση της ακρόασης του ραδιοφωνικού σταθμού

Ο φορητός μετρητής ατόμων - PPM για συντομία - είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιείται από την Arbitron, μια εταιρεία μάρκετινγκ μέσων μαζικής ενημέρωσης, που χρησιμοποιείται για τις καθιερωμένες συνήθειες ακρόασης για λογαριασμό ραδιοφωνικών σταθμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πώς λειτουργεί?

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Arbitron:

"Η τεχνολογία Arbitron Portable People Meter παρακολουθεί την έκθεση των καταναλωτών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένης της εκπομπής, της καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης, του επίγειου, δορυφορικού και διαδικτυακού ραδιοφώνου καθώς και της κινηματογραφικής διαφήμισης και πολλών τύπων ψηφιακών μέσων που βασίζονται σε τόπους.

Τα σήματα εκπομπής κωδικοποιούνται με ακουστά σήματα καθώς ζουν ή αναπαράγονται. Αυτοί οι κωδικοί ανιχνεύονται από το λογισμικό που μπορεί να μεταφορτωθεί σε συσκευή κινητού τηλεφώνου ή εφαρμογή υπολογιστή. Το λογισμικό PPM είναι εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα κίνησης, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα ελέγχου ποιότητας που είναι μοναδικό για το σύστημα, το οποίο επιτρέπει στο Arbitron να επιβεβαιώνει την συμμόρφωση των συμμετεχόντων στην έρευνα PPM κάθε μέρα ».

Το Arbitron έρχεται σε επαφή με άτομα (που ονομάζονται συγγραφείς) σε αγορές όπου πρόκειται να διεξαχθούν έρευνες ακροαματικότητας. Η εταιρεία κατασκευάζει ένα τυχαίο δείγμα συναρμολογώντας τους πάντες οι οποίοι τελικά γίνονται ένα «πάνελ» - μια ομάδα ανθρώπων που συμφώνησαν να μεταφέρουν το PPM. (Στην αρχική μέθοδο του ημερολογίου Arbitron, ο "πίνακας" ονομάστηκε "δείγμα".)

Οι περιόδους έρευνας PPM διαρκούν για 28 ημέρες.

Μετά την επεξεργασία των δεδομένων, η Arbitron αναφέρει τρεις εκτιμήσεις βασικού κοινού:

Πρόσωπα: ο εκτιμώμενος αριθμός ατόμων που ακούν
Βαθμολογία: το ποσοστό του πληθυσμού της περιοχής έρευνας ακούει έναν σταθμό
Μοιραστείτε: το ποσοστό όλων των ραδιοφωνικών ακροάσεων που συμβαίνουν σε συγκεκριμένο σταθμό.

Η τελευταία γενιά τεχνολογίας PPM είναι το PPM 360. Το Arbitron λέει:

Ο νέος σχεδιασμός της συσκευής μοιάζει με ένα απλό κινητό τηλέφωνο και είναι πιο κομψός και μικρότερος από τον τρέχοντα μετρητή. Η συμπερίληψη της κυψελοειδούς ασύρματης τεχνολογίας στο μετρητή εξαλείφει την ανάγκη για ένα σταθμό σύνδεσης στο σπίτι και έναν κόμβο επικοινωνίας, δημιουργώντας μια βελτιωμένη, εξορθολογισμένη εμπειρία για έναν συμμετέχοντα. "