Ξεκινώντας στο Animation - Από την άνεση του σπιτιού σας

Ενώ η κινούμενη εικόνα είναι μια πολύπλοκη τέχνη που μπορεί να απαιτήσει χρόνια εκπαίδευσης, για τον χομπίστα - και ακόμη και για ορισμένους αυτοδίδακτους επαγγελματίες - είναι εκπληκτικά εύκολο να ξεκινήσετε από την άνεση του σπιτιού σας και να αρχίσετε να δημιουργείτε κινούμενα σχέδια από μόνο του. μικρή μελέτη, σκληρή δουλειά και πρακτική. Δεν σχολεία κινούμενων σχεδίων? Δεν υπάρχουν σύνθετες ρυθμίσεις στούντιο. Ακριβώς εσείς, λίγα εργαλεία του εμπορίου και η πιτζάμες σας. Ερ. Καλά. Ελπίζουμε να φορέσετε τουλάχιστον πιτζάμες.

Πώς ξεκινάτε λοιπόν; Λοιπόν, πρώτα ...

Μάθετε τα Βασικά

Κατανόηση των βασικών αρχών, της ορολογίας, των τεχνικών - του ρυθμού καρέ, της σπουδαιότητας των πλαισίων κλειδιών , του τρόπου λειτουργίας των παραδοσιακών κινούμενων σχεδίων , των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων μεθόδων κινούμενων σχεδίων και του λόγου διαστάσεων . Κάνετε την έρευνά σας, μαθαίνετε το lingo και δημιουργείτε το ίδρυμά σας, μέχρι να κατανοήσετε τον σχεδιασμό του χαρακτήρα, να καταλάβετε πώς μια ακολουθία σχεδίων μπορεί να γίνει μια κινούμενη εικόνα και να καταλάβετε ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί μεγάλη υπομονή. Δοκιμάστε να σχεδιάσετε μερικούς κύκλους περιπάτου . Κάνε ένα βιβλίο. Σχεδιάστε μερικά φύλλα χαρακτήρων . Μάθετε για τις αρχές όπως το squash και το stretch . Μπορείτε να βρείτε πολλά μαθήματα online, αλλά υπάρχουν και εκατοντάδες βιβλία που μπορούν να είναι ανεκτίμητα όταν πρόκειται για την εκμάθηση των αρχών της κινούμενης εικόνας. Heck, απλά παρακολουθήστε κινούμενα σχέδια όσο μπορείτε. Πάρτε όσα έχετε μάθει από τη μελέτη και απλά παρατηρήστε, και δείτε πώς εφαρμόζεται. Δείτε αν μπορείτε να καταλάβετε πώς έγιναν διάφορα πράγματα.

Αποφασίστε ποια διαδρομή θέλετε να πάρετε

Θέλετε να είστε παραδοσιακός εμψυχωτής ή ψηφιακός εμψυχωτής; Ενδιαφέρεστε για animation ή stop-motion, 2D ή 3D animation; Μερικοί άνθρωποι επικεντρώνονται σε μια μόνο πειθαρχία, ενώ άλλοι πηγαίνουν στη διαδρομή "jack of all trades". Γνωρίζοντας τι θέλετε να ειδικεύεστε θα σας βοηθήσει να πάρετε την επόμενη διαδρομή, η οποία είναι ...

Επιλέξτε τα εργαλεία σας

Μπορεί να εργάζεστε με μπλε μολύβια , χαρτί και τραπέζια φωτισμού - ή να βασίζεστε εξ ολοκλήρου σε λογισμικό με επιτραπέζιο υπολογιστή και Flash, Maya ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Απλά επιλέγοντας το λογισμικό με το οποίο θέλετε να εργαστείτε μπορεί να είναι εξαντλητικό και μόνο του. Διαφορετικές διαδρομές κινούμενων εικόνων απαιτούν διαφορετικά εργαλεία. μπορεί να έχετε ένα ολόκληρο στούντιο διασκορπισμένο με φρεσκοβαμμένο cels ή ολόκληρο το χώρο εργασίας σας μπορεί να περιορίζεται στον φορητό υπολογιστή σας (ή σε πολλούς υπολογιστές, ειδικά αν εργάζεστε με τεράστιες λύσεις 3D). Μπορείτε ακόμη και να εργαστείτε με υβριδικές τεχνικές, συνδυάζοντας παραδοσιακές τεχνικές με ψηφιακά εφέ. Η προσωπική μου ροή εργασίας περιλαμβάνει γενικά χέρι-σχεδίαση γραμμής τέχνης σε χαρτί - στη συνέχεια, αντί να αντιγράψετε σε cels, αντί να τα σαρώσετε στο φορητό υπολογιστή μου, να τα καθαρίσετε στο Photoshop, να επεξεργαστείτε το άδειο φόντο, πριν χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα αρχείου για να συμπληρώσετε το χρώμα και σκίαση. Μετά από αυτό, πρόκειται για εισαγωγή στο Flash για αλληλουχία και στρώση πάνω στο παρασκήνιο. Άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως τα δισκία γραφικών για να σχεδιάσουν την οθόνη, χωρίς ποτέ να αγγίζουν το μολύβι και το χαρτί.

Πρακτική

Οχι σοβαρά. Πρακτική. Πρακτική πολύ. Πρακτική μέχρι να πάρετε το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα από το να σφίξετε τα δάχτυλά σας γύρω από ένα μολύβι ή να πιάσετε ένα ποντίκι και στη συνέχεια συνεχίστε να ασκείστε. Και όταν δεν ασκείστε, παρατηρήστε. Μελετήστε τη ζωή γύρω σας, μελετήστε τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν τα αντικείμενα μεταξύ τους, μελετήστε τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα πράγματα και μάθετε πώς να τα μεταφράσετε στο μέσο κινούμενων σχεδίων σας. Πείραμα. Βρείτε τις μεθόδους, τα εργαλεία και το μέσο που λειτουργούν καλύτερα για εσάς και στη συνέχεια εξασκηθείτε ακόμη περισσότερο.

Οι ζωγράφοι δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν ποτέ. Υπάρχει πάντα ένας νέος τρόπος να κάνουμε τα πράγματα, ή απλά κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει πριν - και η κινούμενη εικόνα δεν είναι εύκολη. Αλλά με την πρακτική θα συνεχίσεις να γίνεις καλύτερος και καλύτερος και θα συνεχίζεις να επεκτείνεις μέχρι να φτιάξεις τα οράματα που σε έκαναν να θέλεις να γίνεις εμψυχωτής στην πρώτη θέση.