Πώς χρησιμοποιούνται τα επίπεδα στο λογισμικό κινούμενων σχεδίων και γραφικού σχεδιασμού;

Τι Gimp, Maya, Photoshop και Paint Shop Pro έχουν στο κοινό

Στο λογισμικό κινούμενων σχεδίων και γραφικών, το επίπεδο αναφέρεται στα διαφορετικά επίπεδα στα οποία τοποθετείτε τα σχέδια, τα κινούμενα σχέδια και τα αντικείμενα σας. Τα στρώματα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Κάθε στρώμα περιέχει τα δικά του γραφικά ή εφέ, τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν και να αλλάξουν ανεξάρτητα από τα άλλα στρώματα. Μαζί όλα τα στρώματα συνδυάζονται για ένα πλήρες γραφικό ή κινούμενο σχέδιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ανοίγετε ένα νέο αρχείο σε ένα πρόγραμμα λογισμικού, βλέπετε μόνο το βασικό στρώμα του αρχείου. Θα μπορούσατε να κάνετε όλη τη δουλειά σας εκεί, αλλά θα καταλήγατε σε ένα πεπλατυσμένο αρχείο το οποίο είναι δύσκολο να επεξεργαστείτε και να εργαστείτε. Όταν προσθέτετε στρώματα πάνω από το βασικό στρώμα κατά την εργασία σας, επεκτείνετε τις δυνατότητες του τι μπορείτε να κάνετε με το λογισμικό. Ένα μόνο στρώμα στο Photoshop, για παράδειγμα, μπορεί να έχει έως και εκατό πιθανές ρυθμίσεις, οι περισσότερες από τις οποίες μπορούν να προβληθούν σε συνδυασμό με άλλα επίπεδα χωρίς να τους αλλάξουν.

Τι λογισμικό χρησιμοποιεί τα επίπεδα;

Τα επίπεδα κυριαρχούν σε όλα τα προγράμματα γραφικών υψηλής τεχνολογίας και animation και σε δωρεάν λογισμικό ανοικτής πηγής όπως το Gimp . Θα βρείτε στρώματα σε Photoshop , Illustrator και σε πολλά άλλα προγράμματα γραφικών της Adobe. Είναι εκεί στη Maya, Animate, Poser και Blender ανοικτού κώδικα. Θα ήταν δύσκολο να βρεθεί ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα ζωγραφικής ή γραφικού σχεδιασμού που δεν προσφέρει δυνατότητα στρωματοποίησης.

Οφέλη από τη χρήση επιπέδων με κινούμενα σχέδια και γραφικά

Τα οφέλη της διαστρωμάτωσης είναι ατελείωτα και εξαρτώνται από αυτό ακριβώς που προσπαθείτε να επιτύχετε, αλλά γενικά: