Συμβόλαιο Εργασίας Ελεύθερου Λογαριασμού, Πνευματικά Δικαιώματα & Οφέλη

Μια ρεαλιστική ματιά στο Ελεύθερο Animation Work

Η ιδέα να είσαι freelance animator ή σχεδιαστής μπορεί να φανεί σαν ένα όνειρο? εσείς είστε ο δικός σας προϊστάμενος, ρυθμίζετε τις δικές σας ώρες, δημιουργείτε το δικό σας εργασιακό περιβάλλον, ποτέ δεν πρέπει να φύγετε από το σπίτι σας και το καλύτερο από όλα, μπορείτε να κάνετε την εργασία σας με την πιτζάματά σας και κανείς δεν αναπνέει κάτω από το λαιμό σας σχετικά με τα εταιρικά πρότυπα ενδυμάτων. Αλλά πολλοί άνθρωποι που εισέρχονται σε ελεύθερη εργασία δεν γνωρίζουν τις παγίδες που έρχονται με το δικό τους αφεντικό και μόνο τις ανακαλύπτουν όταν οργώνονται με κεφαλαία σε κάποιες μάλλον μαζικές και αποθαρρυντικές οδοφράξεις.

Ενώ εργάζεστε για τον εαυτό σας μπορεί να είναι εξαιρετικά ανταμείβοντας και αρκετά βολικό, θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε την πρόσθετη ευθύνη και την υποχρέωση που συνεπάγεται, καθώς και τυχόν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε και θα χρειαστεί να σχεδιάσετε. Τα σημεία που θα καλύψω εδώ είναι πράγματα που έχω μάθει από τις δικές μου εμπειρίες ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης, εμψυχωτής, σχεδιαστής και συγγραφέας. Ελπίζω ότι θα σας βοηθήσουν επίσης.

Διαχείριση χρόνου

Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να βρεθείτε να περάσετε από το χρόνο όταν εργάζεστε από το σπίτι. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να αποστασιοποιηθείς. στη μέση της εργασίας, θα θυμάστε ότι πρέπει να καθαρίσετε το σαλόνι, ή είστε σχεδόν έξω από τις καθαρές κάλτσες. Ξέρω ότι έχω μέρες όπου είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθώ το τραγούδι της PS3 ή έχω τον πειρασμό να κοιμηθώ όλη την ημέρα, αν θέλω - γιατί το μόνο που ανησυχεί για τον χρόνο μου είναι εγώ, σωστά;

Όχι αν θέλω να πληρώσω. Όταν ένας πελάτης σας προσλαμβάνει να εργαστείτε για αυτούς, θα ήθελε να το δει εγκαίρως. ενώ γενικά θα καταλάβουν αν έχετε πολλούς πελάτες και είστε juggling φόρτου εργασίας, θα είναι λιγότερο συγχώρεση εάν ένα διήμερο έργο διαρκεί δύο μήνες για να παραδώσει, επειδή συνεχίζετε να αποσπούνται από όλα τα λαμπερά, διασκεδαστικά πράγματα που βρίσκονται γύρω από σας Σπίτι. Ακόμη και με τις ανέσεις, εξακολουθείτε να εργάζεστε . αυτό συνεπάγεται αίσθημα ευθύνης και πειθαρχίας. Πρέπει να είστε αρκετά υπεύθυνοι για να ορίσετε τον εαυτό σας ένα πρόγραμμα εργασίας, και πειθαρχημένη αρκετά για να τηρήσει αυτό? διαφορετικά οι "εύκολες διακοπές" της αυτοαπασχόλησης σύντομα θα εξαντληθούν.

Δημιουργία βάσης πελατών

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά ελεύθερος επαγγελματίας, περισσότερο από πιθανό δεν θα κάνετε ακόμη και αρκετό για να υποστηρίξετε τον εαυτό σας. Μπορεί να έχετε έναν πελάτη ή δύο, αλλά οι πελάτες δεν θα πλημμυρίσουν απλά στην πόρτα σας. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια βάση πελατών? πάρτε το όνομά σας έξω, διαφημίστε τον εαυτό σας και κάνετε ερωτήσεις. Μην ξεχάσετε να διατηρείτε επαφή με τους υπάρχοντες πελάτες. τα ευγενικά, περιοδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα τους βοηθήσουν να σας υπενθυμίσω ότι είστε εκεί για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες τους χωρίς να σας ενοχλούν.

Καθώς προχωράτε, η βάση πελατών σας θα σας βοηθήσει να οικοδομήσετε τον εαυτό σας. αν αφήσατε μια καλή εντύπωση στους πρώτους πελάτες σας, όχι μόνο θα επιστρέψουν σε εσάς με βάση τις ανάγκες σας, θα αναφερθούν και σε άλλους που θα έρθουν σε σας με μεγάλες προσδοκίες. Αλλά αυτό μπορεί να λειτουργήσει και με τους δύο τρόπους? αν αφήσετε πάρα πολλούς πελάτες δυσαρεστημένους, μπορούν εύκολα να καταστρέψουν τη φήμη σας και να συρρικνώσουν την πελατειακή βάση σας σχεδόν σε τίποτα. Είναι αλήθεια, υπάρχουν μερικοί πελάτες που είναι αδύνατο να ευχαριστηθούν και που θα δουν ακόμα και τους πιο Herculean των επιτευγμάτων σας αρνητικά? Αυτά είναι σπάνια και οι περισσότεροι πελάτες θα είναι ευχαριστημένοι από εσάς εάν ολοκληρώσετε τις συμφωνημένες απαιτήσεις, δώστε τους την κατάλληλη προσοχή (δίνουν στους μικρότερους πελάτες σας την μεγαλύτερη προσοχή από τις μεγαλύτερες), κάνουν την καλύτερη δουλειά που μπορείτε, και είναι ευχάριστη και επαγγελματική συνεργασία. (Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ότι κάθεστε στον καναπέ σας στους μπόξερ σας, και η στάση σας δεν χρειάζεται να το αντικατοπτρίζει αυτό.Η ενδυμασία σας λέει ότι "το νοικοκυριό" Ο τόνος των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και των τηλεφωνικών σας κλήσεων θα πρέπει να πείτε "casual αλλά επαγγελματικό γραφείο στο σπίτι".)

Αργές περιόδους

Ω, θα τα έχετε. Θα έχετε πολλά από αυτά. Όταν η επιχείρηση είναι καλή, είναι άνοδος, αλλά όταν στεγνώνει, θα είναι τόσο εξωραϊσμένος όσο ένας διάβολος σκόνης που σέρνει μέσα από μια ακρωτήριο της Αριζόνα. Η εργασία ανεξάρτητων είναι σπάνια σταθερή. επειδή οι πελάτες σας θα επικοινωνήσουν μαζί σας με βάση τις ανάγκες σας, είναι δύσκολο να προβλέψετε πότε θα εργαστείτε και πότε δεν θα το κάνετε. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει πάντα να υπολογίζετε το εισόδημά σας. όταν προσγειώσετε το ανθεκτικό συμβόλαιο των 5000 δολαρίων, μην πυροβολείτε το σύνολο των πλεονασμάτων στις φτέρνες. Εξοικονομήστε ένα καθορισμένο ποσό από το μη ουσιώδες πλεόνασμα από κάθε κατ 'αποκοπή ποσό ή ακαθάριστη ωριαία πληρωμή για να δημιουργήσετε ένα σημαντικό αυγό φωλιά που μπορεί, εάν είναι απαραίτητο, να σας μεταφέρει μέσα σε αρκετούς μήνες χωρίς πρόσθετο εισόδημα. Θα είστε ευγνώμονες για αυτό όταν τα πράγματα είναι αργά.

Να είστε πρόθυμοι να διαπραγματευτείτε χωρίς τη σπηλαιολογία

Ξέρετε τι αξίζετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας δυνητικός πελάτης κάνει. Είτε εργάζεστε με ωριαία χρέωση είτε για καθορισμένο συνολικό ποσό, συχνά η τελική πληρωμή θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων. Στην αρχή, μπορεί να καταλήξετε να παίρνετε θέσεις εργασίας που πληρώνουν λιγότερα από όσα θέλετε. Μπορείτε να πείτε ότι θέλετε $ 25 την ώρα, ενώ μπορούν να σας πληρώσουν μόνο $ 20? εξαρτάται από εσάς εάν είστε πρόθυμοι να διαπραγματευτείτε, αν και είναι άκαμπτος όταν η βάση πελατών σας είναι μικρή, μπορεί να σας αφήσει χωρίς πελάτη καθόλου. Ο συμβιβασμός μπορεί να είναι καλός και εκείνοι οι πελάτες για τους οποίους έχετε συμβιβαστεί μπορεί αργότερα να είναι εκείνοι των οποίων η σταθερή δουλειά σας κρατά πιο σταθερά από τους πελάτες των 50 $ / ώρα που μπορεί να πυροδοτήσουν δύο ώρες εργασίας σας κάθε τρεις μήνες.

Αλλά μην αφήσετε τους πιθανούς πελάτες να επωφεληθούν από εσάς. Εάν έχετε μιλήσει για να πάρει $ 50 για ένα έργο που γνωρίζετε ότι αξίζει τουλάχιστον $ 500, και είστε σκλάβοι ώρες πάνω του όταν ο χρόνος σας θα μπορούσε να δαπανηθεί καλύτερα για τους πελάτες που σας πληρώνουν δίκαια, μπορεί να θέλετε να επανεξετάσετε η θέση σου. Είναι δύσκολο να πούμε σε έναν πελάτη ότι είναι άδικοι ή παράλογοι, και όλοι φοβόμαστε να αποξενώσουμε πελάτες. η θέση μας εξακολουθεί να είναι μια υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών πάνω από τις άλλες ευθύνες και επιδιώκουμε να ευχαριστήσουμε για να επαναφέρουμε τους πελάτες μας. Αλλά πρέπει επίσης να ξέρετε πότε πρέπει να φύγετε. Είναι μια λεπτή γραμμή στο πέλμα, και αυτή που είναι κατά την κρίση σας.

Συμβάσεις

Ναι, αυτά τα πράγματα μπορούν να πάρουν περίπλοκα και μπερδεμένα. Πρώτον, θα πρέπει πάντα να έχετε γραπτώς τις συμφωνίες εργασίας . Δεν χρειάζεται να το ονομάζετε σύμβαση, αλλά θα πρέπει να υπάρχει γραπτό έγγραφο που να περιγράφει σαφώς μια συμφωνία μεταξύ σας και του συμβαλλόμενου μέρους μίσθωσης (του πελάτη). Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καλύπτει αυτό που απαιτούν και περιμένουν από εσάς, τα τέλη σας και τι ακριβώς καλύπτουν τα τέλη αυτά, καθώς και τυχόν ρήτρες που ενδέχεται να επιφέρουν πρόσθετα τέλη και τις περιπτώσεις στις οποίες θα εφαρμοστούν. Είναι καλύτερο αν εσείς, ο πελάτης και τρίτος έχετε αντίγραφα αυτού του εγγράφου σε περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε διαφορά σχετικά με το συμβεβλημένο έργο. είναι ακόμα καλύτερο αν υπογράψατε τα δύο αντίγραφα μπροστά από έναν μάρτυρα.

Αυτό μπορεί να φανεί σαν μια γελοία γραφειοκρατία για να περάσετε απλά έτσι ώστε να μπορείτε να εργαστείτε για κάποιον. οι πιθανότητες είναι ότι δεν είναι καν απαραίτητες, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα. Ένα, δείχνει τον επαγγελματισμό σας στον πελάτη σας. δύο είναι ένα μέτρο ασφαλείας που ωφελεί τόσο εσάς όσο και τον πελάτη σε περίπτωση που κάποιος από εσάς δεν εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις σας και γίνεται νομικό ζήτημα. Τρεις, αν υπάρχει σύγχυση αργότερα ως προς το τι είναι ή δεν καλύπτεται από το αρχικά συμβεβλημένο τέλος, το έγγραφο μπορεί να αποτελεί απόδειξη του τι συμφωνήθηκε.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εργασίες μισθώσεων

Όταν δημιουργείτε κάτι για έναν πελάτη, το ζήτημα της ιδιοκτησίας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Από τη στιγμή που το καταφέρατε, στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας τις ικανότητές σας, είναι δικό σας, έτσι;

Οχι ακριβώς. Η σύμβαση εργασίας είναι λίγο πολύ αυτό που θεωρείται "εργασία για μίσθωση"? αυτό σημαίνει ότι όταν ο πελάτης σας αγοράζει τις υπηρεσίες σας, αγοράζει την ιδιοκτησία της εργασίας που δημιουργήσατε επίσης. Είναι, ως επί το πλείστον, δικό τους. δεν μπορείτε να μεταπωλούν ακριβώς την ίδια εργασία σε άλλον πελάτη, ειδικά αν περιέχει λογότυπα ή άλλες εικόνες που ανήκαν αποκλειστικά στον πελάτη.

Ωστόσο, διατηρείτε το δικαίωμα να εμφανίσετε το έργο ως μέρος του χαρτοφυλακίου σας, καθώς είναι η δημιουργία σας και ως αποτέλεσμα την πνευματική σας ιδιοκτησία. Όλα αυτά ισχύουν και για τα λεγόμενα "εσωτερικά", όταν είστε πραγματικός υπάλληλος μιας επιχείρησης αντί να εργάζεστε ως ανάδοχος για έναν πελάτη. όταν εργάζεστε για αυτούς, στην εγκατάστασή τους, στον εξοπλισμό που παρέχουν με τη χρήση λογισμικού για τον οποίο αγόρασαν άδειες, διατηρείτε μόνο τα πνευματικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο έργο, ενώ η πραγματική ιδιοκτησία του περιεχομένου ανήκει στην εταιρεία.

Η ενασχόληση με την κυβέρνηση

Αυτό είναι το μέρος που μας φοβίζει πολλούς. Με τρομάζει ακόμη και ειλικρινά. Αυτό που ξεχνούν πολλοί ξεχωριστοί ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ότι παρόλο που λαμβάνουν την πλήρη πληρωμή μετά την ολοκλήρωση των έργων, δεν υπάρχουν αφαιρούμενοι ομοσπονδιακοί φόροι. Ωστόσο, πολλοί πελάτες θα σας ζητήσουν να συμπληρώσετε ένα έντυπο W-9 και θα αναφέρετε τα χρήματα που σας καταβάλλονται στο IRS. ακόμη και αν δεν το κάνουν, είναι δική σας ευθύνη να παρακολουθείτε όλα τα τιμολόγια και να αναφέρετε τα χρήματα στον εαυτό σας στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις σας. Φόροι εξακολουθούν να οφείλονται στο εισόδημα αυτό και θα πρέπει να τους πληρώσετε.

Ενώ τα άλλα σημεία έχουν μόνο προειδοποιητικό σχόλιο, αυτό είναι όπου γίνεται άσχημο: ο φόρος αυτοαπασχόλησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι σχεδόν 15%, επιπλέον των επιβαλλόμενων φόρων Medicare και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αυτό είναι ένα τεράστιο κομμάτι του εισοδήματός σας και πρέπει να το γνωρίζετε καθώς εξοικονομείτε όλο το χρόνο. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε τριμηνιαίες προκαταβολές εν αναμονή των φόρων που οφείλονται στο ετήσιο εισόδημά σας και αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά το οφειλόμενο ποσό σας, καθιστώντας αυτόν τον υπολογιζόμενο αριθμό σε φορολογικό χρόνο λίγο λιγότερο εκνευριστικό. εάν έχετε πραγματοποιήσει δαπάνες όπως αγορά αδειών χρήσης λογισμικού, εξοπλισμό και συντήρηση σύνδεσης στο διαδίκτυο για επιχειρηματικούς σκοπούς, μπορείτε επίσης να τις αφαιρέσετε. Αλλά αν δεν έχετε ένα σημαντικό ποσό φορολογημένο εισόδημα από την πλευρά, ίσως να θέλετε να φιλήσει τα επιδόματα επιστροφής φόρων αντίο.

Ασφάλειες και παροχές

Εκτός από τους βαρύς φόρους που επιβάλλονται, υπάρχει και το βάρος της πληρωμής για τη δική σας ιδιωτική ασφάλιση, αντί να καλύπτεται από ελάχιστες κρατήσεις για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ενός εργοδότη. Ανάλογα με τις ανάγκες σας στην υγεία, αυτό μπορεί να γίνει εξαιρετικά ακριβά. Ξαφνικά πρέπει να πληρώσετε για όλες τις επισκέψεις του γιατρού σας, τα γυαλιά, οι φακοί επαφής, τα φάρμακα και οι ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εκτός τσέπης μπορεί να χτυπήσει όπου πονάει και χτυπάει σκληρά. Είναι καλύτερο να ψάξετε σε τοπικούς φορείς παροχής ασφάλισης και να βρείτε ένα σχέδιο που ταιριάζει στις ανάγκες σας με ένα μηνιαίο ασφάλιστρο που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Όσον αφορά τα οφέλη; Δεν υπάρχουν οφέλη, όχι πραγματικά. Αποκομίζετε τα οφέλη σας στην ευκολία εργασίας από ένα γραφείο στο σπίτι, αντί σε επιλογές που ελέγχονται από την εταιρεία, όπως οι διακοπές ή οι επιλογές 401K. Πληρωμενες διακοπες? Πάρτε το laptop σας στη Bora Bora και πάρτε κάποιο χρόνο εργασίας στην παραλία.

Αξίζει?

Κατά τη γνώμη μου, ναι, η εργασία ανεξαρτησίας αξίζει τις παγίδες. Εάν έχετε κατά νου τις προειδοποιήσεις που περιγράψαμε λεπτομερώς εδώ, τα εμπόδια μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν ή να αποφευχθούν εξ ολοκλήρου και μπορείτε να βρείτε εργασία ελεύθερου χρόνου που θα σας απονέμει μια ελευθερία που πολλοί 9-5 εργάτες δεν απολαμβάνουν. Δεν υπάρχει πλέον η είσοδος στο γραφείο άρρωστος. Αν αισθάνεστε την αίσθηση, μπορείτε ακόμη και να εργάζεστε όταν είστε άρρωστοι, έτσι ώστε να μην μείνετε πίσω. Δεν υπάρχουν πλέον ποδοσφαιρικές πρακτικές και αιτιολογικές σκέψεις για παιδιά. Δεν κυκλοφορούν πλέον ώρες αιχμής. χωρίς να ξοδεύετε 300 δολάρια ανά στολή μόνο για να συμβαδίσετε με τις τελευταίες μορφές γραφείου.

Η ελεύθερη εργασία δεν είναι για όλους, θα είμαι ειλικρινής. η έλλειψη σταθερότητας μπορεί να είναι τρομακτική και μπορεί να αντισταθμίσει την προκύπτουσα ελευθερία. Αλλά αν έχετε τις ικανότητες για αυτό, την πειθαρχία και τους διαθέσιμους πόρους, ίσως να θέλετε να το εξετάσετε. Και αν σχεδιάζετε ήδη, μην ξεχάσετε να κρατήσετε αυτό το άρθρο στο μυαλό σας. Θα σας το ευχαριστήσω αργότερα.