Ασύρματος δρομολογητής Belkin N1 (F5D8231-4)

Για να μην συγχέεται με τον ξάδελφό του το N1 Vision, ο ασύρματος δρομολογητής Belkin N1 υποστηρίζει τη δικτύωση 802.11n (" Wireless N "). Εκτός από την παροχή μιας ενίσχυσης επιδόσεων σε παλαιότερους δρομολογητές 802.11g, το Belkin N1 προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά για την απλούστευση της εγκατάστασης του οικιακού δικτύου καθώς και ορισμένες δυνατότητες ανώτερης ποιότητας που απαιτούνται συχνά σε δίκτυα επιχειρήσεων. Ο κομψός σχεδιασμός αυτής της μονάδας απευθύνεται σε πολλούς ιδιοκτήτες της.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Ανασκόπηση του ασύρματου δρομολογητή Belkin N1 (F5D8231-4)

Οι ασύρματες δρομολογητές N, όπως το Belkin N1, επιτρέπουν ταχύτερη ασύρματη δικτύωση από τους δρομολογητές 802.11g ή 802.11b. Οι ακριβείς ταχύτητες που μπορείτε να περιμένετε από ένα N1 θα διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμισή σας. Ορισμένοι άλλοι διαδικτυακοί αναθεωρητές ισχυρίστηκαν ότι δεν εκτελούνται όπως και άλλοι ασύρματοι δρομολογητές N σε ορισμένες δοκιμές. Βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο Belkin N1 χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό για βέλτιστα αποτελέσματα.

Υποστήριξη λειτουργίας

Όλοι οι δρομολογητές 802.11n υποστηρίζουν συμβατότητα προς τα πίσω (λεγόμενη ανάμικτη λειτουργία ) με εξοπλισμό 802.11g και 802.11b. Ορισμένοι υποστηρίζουν επίσης λειτουργία μόνο 802.11n που εμποδίζει τους πελάτες 802.11b / g να ενταχθούν στο δίκτυο αλλά αυξάνει την απόδοση 802.11n του δρομολογητή σε μικτή λειτουργία. Το Belkin N1 δεν υποστηρίζει μόνο τη λειτουργία 802.11n. Ωστόσο, ως εναλλακτική λύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση του Διακόπτη εύρους ζώνης για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία 40MHz σηματοδότησης 802.11n για να βελτιώσετε την απόδοση.

Υποστήριξη σημείου πρόσβασης

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα προϊόντα αυτής της κατηγορίας, το Belkin N1 μπορεί να ρυθμιστεί ξανά για χρήση ως ασύρματο σημείο πρόσβασης αντί για δρομολογητή. Αυτή η πρόσθετη ευελιξία θα ωφελήσει όσους έχουν ήδη ένα δρομολογητή και επιδιώκουν να επεκτείνουν την εμβέλεια του δικτύου τους.

Ασφάλεια

Το Belkin N1 περιλαμβάνει υποστήριξη Wi-Fi Protected Setup (WPS) για την ασφάλεια WPA είτε μέσω μεθόδων ρύθμισης PIN είτε με push button. Σε αντίθεση με ορισμένα ανταγωνιστικά προϊόντα, προσφέρει επίσης ασύρματες λειτουργίες ασφάλειας WPA-2 Enterprise (RADIUS) που απαιτούνται από ορισμένες επιχειρήσεις.

Το N1 σας επιτρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε τη σηματοδότηση Wi-Fi του δρομολογητή όταν δεν τον χρησιμοποιείτε. Αυτή η επιλογή, η οποία δεν είναι διαθέσιμη σε πολλούς παλιούς δρομολογητές ευρείας ζώνης, εξοικονομεί ενέργεια, αλλά προστατεύει το δίκτυό σας από ασύρματο hacking.