Ποια είναι η καλύτερη απόσταση προβολής για να παρακολουθήσετε μια τηλεόραση από;

Παρά το τι μας είπε η μητέρα μας ως παιδιά, η συνεδρίαση πολύ κοντά στην τηλεόραση δεν σας κάνει να χάσετε το όραμά σας ή να το κάνετε κακό.

Σύμφωνα με την Καναδική Ένωση Οπτομετρών (CAO), η συνεδρίαση πολύ κοντά στην τηλεόραση δεν προκαλεί μόνιμη βλάβη στα μάτια σας. Αντ 'αυτού, προκαλεί παραμόρφωση του ματιού και κόπωση.

Η καταπόνηση των ματιών και η κόπωση μπορεί να είναι ένα πρόβλημα επειδή αυτό σημαίνει ότι τα μάτια σας είναι κουρασμένα, γεγονός που μεταφράζεται σε θολή όραση. Η θεραπεία είναι να ξεκουραστούν τα μάτια σας και η όραση επιστρέφει στο φυσιολογικό.

Ο σωστός φωτισμός για την παρακολούθηση της τηλεόρασης

Καθώς κάθεστε πολύ κοντά στην τηλεόραση, μπορεί να προκαλέσετε σφίξιμο των ματιών και κόπωση, η παρακολούθηση της τηλεόρασης με λάθος φωτισμό μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη περιττή πίεση στα μάτια. Το CAO συνιστά να παρακολουθείτε τηλεόραση σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η περιττή κόπωση στα μάτια σας.

Ο φωτισμός στην αίθουσα τηλεόρασης είναι πολύ σημαντικός. Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν το δωμάτιο φωτεινό, άλλοι το αρέσει σκοτεινό. Το CAO προτείνει να παρακολουθείτε τηλεόραση σε δωμάτιο που έχει συνθήκες φυσικού φωτός. Η σκέψη είναι ότι ένα δωμάτιο πολύ σκοτεινό ή πολύ φωτεινό θα αναγκάσει τα μάτια να στραγγίξουν για να δουν την εικόνα.

Το CAO συνιστά επίσης να μην παρακολουθεί κανείς τηλεόραση με γυαλιά ηλίου.

Εκτός από την αφαίρεση των αποχρώσεων σας, μια λύση για τη μείωση της πίεσης των ματιών κατά την παρακολούθηση της τηλεόρασης είναι να φωτίσετε την τηλεόραση. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι όταν φωτίζετε ένα φως πίσω από την τηλεόραση. Η τηλεόραση Philips Ambilight είναι ίσως η πιο γνωστή από τις τηλεοράσεις με οπίσθιο φωτισμό.

Η σωστή απόσταση για να καθίσετε από την τηλεόραση

Μια γραμμή σκέψης είναι ότι ένα άτομο μπορεί να κάθεται πιο κοντά σε μια HDTV επειδή τα μάτια μας βλέπουν την ευρεία οθόνη διαφορετικά από ό, τι κατά την προβολή της παλιάς αναλογικής τηλεόρασης. Ένα άλλο είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν πρέπει να καθίσετε με τη μύτη σας να αγγίζει την οθόνη.

Λοιπόν, πόσο μακριά πρέπει να καθίσετε από την τηλεόραση; Το CAO συνιστά ένα άτομο να παρακολουθεί τηλεόραση από απόσταση πέντε φορές μεγαλύτερο από το πλάτος της οθόνης της τηλεόρασης.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε μια μικρή κοινή λογική και να απομακρυνθείτε από την τηλεόραση εάν τα μάτια σας αρχίσουν να βλάπτουν. Παρακολουθήστε τηλεόραση από απόσταση, όπου μπορείτε άνετα να διαβάσετε το κείμενο στην οθόνη χωρίς να κοιτάξετε.

Αν παρακολουθείτε τηλεόραση και τα μάτια σας αρχίζουν να αισθάνονται κουρασμένα, μετακινήστε τα μάτια σας μακριά από την τηλεόραση. Προσπαθήστε να εστιάσετε σε κάτι πολύ μακριά για μικρό χρονικό διάστημα. Το αγαπημένο μου παράδειγμα σε αυτή τη δράση είναι ο κανόνας 20-20-20 του CAO.

Ο κανόνας 20-20-20 προορίζεται στην πραγματικότητα για προβολή σε υπολογιστή, αλλά μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση όπου η παραμόρφωση του ματιού είναι πρόβλημα, όπως η παρακολούθηση της τηλεόρασης. Σύμφωνα με το CAO, "κάθε 20 λεπτά πάρτε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων και εστιάστε τα μάτια σας σε κάτι τουλάχιστον 20 πόδια μακριά."

Σημείωση: Εάν έχετε κουρασμένα μάτια μετά από κάθετη χρήση μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια εφαρμογή φίλτρου με μπλε φως .