Αυτός είναι ο αριθμός των iPod που πωλούνται όλες τις ώρες

Τελευταία ενημέρωση: 13 Οκτωβρίου 2015

Το iPod ήταν μια αδιαμφισβήτητη και σπάνια ισοδύναμη επιτυχία. Μεταμόρφωσε την Apple, τον τρόπο που οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τη μουσική και όταν συνδυάζονται με το iTunes Store, την ίδια τη μουσική βιομηχανία . Η ταχύτητα με την οποία οι πωλήσεις της αυξήθηκαν είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψουμε για μια συσκευή που κοστίζει εκατοντάδες δολάρια και διαρκεί για χρόνια.

Κοιτάζοντας την ιστορία των πωλήσεων του iPod είναι εντυπωσιακή, ειδικά τα μεγάλα κέρδη σε πόσες συσκευές iPod έχουν πωληθεί παγκοσμίως μέσα σε λίγα μόνο τέταρτα και χρόνια (ελέγξτε τους 8 μήνες μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου 2005: 15 εκατομμύρια πωλήθηκαν!).

Αυτός ο κατάλογος του συνολικού αριθμού των iPod που πωλήθηκαν δείχνει την ανάπτυξη του iPod. Τα στοιχεία πωλήσεων βασίζονται σε ανακοινώσεις της Apple (συνήθως κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας χρηματοοικονομικής αναφοράς) και οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση. Οι αριθμοί που παρατίθενται εδώ είναι σωρευτικοί. για παράδειγμα, ο αριθμός του Δεκεμβρίου 2014 είναι ο συνολικός αριθμός iPod που πωλήθηκε από την εισαγωγή του σε εκείνη την εποχή.

Η μείωση της γραμμής iPod

Παρόλο που η σειρά προϊόντων iPod περιελάμβανε τα iPod Classic, το iPod touch, το iPod nano και το iPod Shuffle, το lineup συρρικνώνεται. Το Classic είχε διακοπεί το Σεπτέμβριο του 2014 και μόνο το touch έχει ανανεωθεί σημαντικά από το φθινόπωρο του 2012 (το nano και το Shuffle πήραν νέες επιλογές χρωμάτων τον Ιούλιο του 2015, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στα χαρακτηριστικά ή τις προδιαγραφές τους). Συνδυάστε ότι με την επιβράδυνση των πωλήσεων του iPod-μόνο περίπου 45 εκατομμύρια πωλούνται στους 18 μήνες μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Σεπτεμβρίου 2012-και η συνεχιζόμενη έκρηξη του iPhone και είναι σαφές ότι το iPod δεν είναι το αστέρι ήταν κάποτε.

Το τέλος των αριθμών πωλήσεων iPod

Όλα τα καλά πράγματα τελειώνουν, και αυτό ισχύει ασφαλώς για το iPod. Παρά το γεγονός ότι πωλεί περισσότερα από 400 εκατομμύρια μονάδες όλη την ώρα, το iPod μειώνεται, αντικαταστάθηκε από το iPhone, το οποίο πωλεί όσες μονάδες σε ένα τέταρτο, όπως το iPod έκανε συχνά σε ένα χρόνο.

Μετά από χρόνια σταθερής μείωσης των πωλήσεων ανά τρίμηνο, η Apple σταμάτησε να παρέχει ξεχωριστές πωλήσεις για το iPod τον Ιανουάριο του 2015. Είναι λογικό: γιατί να επιστήσω την προσοχή σε μια φορά υπερήφανη γραμμή που ξεθωριάζει; Αντ 'αυτού, η Apple περιλαμβάνει πλέον τις πωλήσεις iPod που συγκεντρώνονται στη γραμμή "Άλλα Προϊόντα" στις τριμηνιαίες οικονομικές της αναφορές. Αυτή είναι μια κατηγορία για όλα όσα δεν είναι iPhone, iPad, Mac ή υπηρεσία.

Δεν υπάρχει λόγος για πόσο ακόμα θα συνεχίσει η γραμμή iPod. Είναι μια ασφαλής υπόθεση ότι η αφή θα κρεμάσει για λίγο, αφού είναι τόσο παρόμοια με το iPhone και εξακολουθεί να είναι, όπως ισχυρίζεται, καλός πωλητής. Υπάρχει σαφώς και μια αγορά για το νανο και το Shuffle, ή η Apple δεν θα συνεχίσει να τις κατασκευάζει, αλλά υποψιάζομαι ότι το τελικό τέλος της πλειοψηφίας της γραμμής iPod δεν είναι τόσο μακριά.