Όλα σχετικά με τα Podcasts στο iPhone και το iTunes

Δεν μπορεί να υπάρξει καυτός όρος στον κόσμο του ψηφιακού ήχου αυτές τις μέρες από το "podcast". Μπορεί να έχετε ακούσει τους ανθρώπους να μιλούν για όλα τα podcast που ακούνε, αλλά ίσως να μην γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος ή πώς σχετίζεται με το iPod ή το iPhone σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για τα podcast και για να ανακαλύψετε έναν κόσμο (κυρίως) ελεύθερου συναρπαστικού, διασκεδαστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Τι είναι το podcast;

Ένα podcast είναι ένα πρόγραμμα ήχου, όπως μια εκπομπή ραδιοφώνου, που γίνεται από κάποιον και μετά δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο για να το κατεβάσετε και να το ακούσετε μέσω του iTunes ή του iPhone ή του iPod σας. Τα περισσότερα podcasts είναι δωρεάν για να κατεβάσετε και να ακούσετε (πολλοί podcasters έχουν εισαγάγει πληρωμένες σειρές premium για να υποστηρίξουν το έργο τους διατηρώντας παράλληλα το κύριο περιεχόμενο podcast τους δωρεάν).

Τα podcasts διαφέρουν στο επίπεδο επαγγελματικής τους παραγωγής. Ορισμένα podcasts είναι εκδόσεις που μπορούν να μεταφορτωθούν σε εθνικά ραδιοφωνικά προγράμματα όπως το Fresh Air της NPR ή ο Mike and Mike του ESPN, ενώ άλλοι είναι συντρόφιστες σε εκπομπές ή προσωπικότητες από άλλα μέσα όπως το The Jillian Michaels Show. Ένας άλλος τύπος podcast παράγεται από ένα άτομο ή δύο, όπως η Julie Klausner's How Was Your Week; Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε με κάποια βασικά εργαλεία εγγραφής ήχου μπορεί να κάνει το δικό του podcast και να το υποβάλει για να συμπεριληφθεί στο iTunes και σε άλλους podcast ιστότοπους.

Τα podcast είναι απλά αρχεία MP3, οπότε κάθε συσκευή που μπορεί να αναπαράγει ένα MP3 μπορεί να παίξει ένα podcast.

Τι είναι τα podcasts;

Σχεδόν οτιδήποτε, πραγματικά. Οι άνθρωποι κάνουν podcasts για οποιοδήποτε θέμα που είναι παθιασμένοι - από τον αθλητισμό μέχρι τα κόμικς, από τη λογοτεχνία μέχρι τα αυτοκίνητα μέχρι τις ταινίες. Ορισμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές δείχνουν ακόμη και podcasts των τελευταίων επεισοδίων τους ή ως συμπληρώματα σε αυτά.

Ορισμένες από τις πιο κοινές μορφές για podcasts περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, σειριακή αναφορά ή μυθοπλασία, κωμωδία και συζήτηση.

Πού βρίσκετε Podcasts;

Μπορείτε να βρείτε podcasts σε όλο το Internet ( εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας ) - φιλοξενούνται σε πολλές ιστοσελίδες και μια γρήγορη αναζήτηση σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης θα σας βρει πολλές συνδέσεις. Το πιο δημοφιλές μέρος για να βρείτε τη μεγαλύτερη επιλογή των podcasts, ωστόσο, είναι το iTunes Store. Μπορείτε να φτάσετε στην ενότητα podcast του iTunes:

Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε podcasts με βάση θέμα, τίτλο ή περιηγηθείτε στις επιλεγμένες επιλογές και συστάσεις της Apple.

Μερικά δημοφιλή podcast που μπορείτε να απολαύσετε:

Πώς να κατεβάσετε και να Εγγραφείτε σε Podcasts

Ενδιαφερόμενος? Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να ελέγχετε τα podcasts; Ξεκινήστε με την ανάγνωση Πώς να κάνετε λήψη και Εγγραφή σε Podcasts.

Εφαρμογές Podcast για iPhone

Μπορείτε να ακούσετε podcasts στους υπολογιστές, αλλά υπάρχουν επίσης και πολλές χρήσιμες εφαρμογές για το iPhone και άλλες συσκευές iOS για να σας βοηθήσουν να βρείτε, να εγγραφείτε και να απολαύσετε podcasts. Ακολουθούν μερικές καλές επιλογές για εφαρμογές podcast: