Χαρακτηριστικά υλικού του iPhone 5C Επεξήχθη

Δείτε πώς τα κομμάτια συνεργάζονται στο iPhone 5C

Με τα φωτεινά χρώματα, το iPhone 5C φαίνεται διαφορετικό από οποιοδήποτε προηγούμενο iPhone. Από το εξωτερικό, αυτό είναι σωστό, αλλά στο εσωτερικό το 5C δεν είναι πραγματικά τόσο διαφορετικό από το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, το iPhone 5 . Είτε έχετε αναβαθμίσει στο 5C από ένα προηγούμενο μοντέλο είτε απολαμβάνετε το πρώτο iPhone σας, χρησιμοποιήστε αυτό το διάγραμμα για να καταλάβετε τι κάνει τα πάντα στο τηλέφωνο.

  1. Κεραίες (δεν απεικονίζονται): Υπάρχουν δύο κεραίες που χρησιμοποιούνται στο 5C για σύνδεση με κυψελοειδή δίκτυα. Δύο κεραίες αντί για μία χρησιμοποιούνται για την αύξηση της αξιοπιστίας των συνδέσεων του 5C. Τούτου λεχθέντος, δεν θα είστε σε θέση να πείτε ότι πρόκειται για ξεχωριστές κεραίες - ή ακόμα και να τις δείτε: είναι κρυμμένες από την περίπτωση της 5C.
  2. Διακόπτης κουδουνισμού / σίγασης: Ακούστε τις τηλεφωνικές κλήσεις και τις ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας αυτό το μικρό κουμπί στο πλάι του 5C. Η εναλλαγή μπορεί να απενεργοποιήσει τον ήχο για ειδοποιήσεις και ήχους κλήσης.
  3. Κουμπιά έντασης ήχου : Αυξήστε ή μειώστε την ένταση των κλήσεων, της μουσικής, των ειδοποιήσεων και άλλου ήχου στο 5C χρησιμοποιώντας αυτά τα κουμπιά στο πλάι του τηλεφώνου.
  4. Πλήκτρο κράτησης: Αυτό το κουμπί στην επάνω άκρη του iPhone αποκαλείται πολλά πράγματα: ύπνος / αφύπνιση, ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, κρατήστε πατημένο. Πατήστε το για να θέσετε το iPhone σε ύπνο ή να το ξυπνήσετε. κρατήστε το πατημένο για λίγα δευτερόλεπτα για να πάρετε ένα slider στην οθόνη που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο. όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, κρατήστε πατημένο το κουμπί για να το ενεργοποιήσετε. Αν το 5C είναι παγωμένο ή θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης , το κουμπί Hold (και το κουμπί Home) μπορούν να σας βοηθήσουν.
  1. Κάμερα μπροστά: Όπως και σε άλλα πρόσφατα iPhones, το 5C διαθέτει δύο κάμερες, μία από τις μπροστινές της συσκευής που βλέπει στον χρήστη. Αυτή η κάμερα που στρέφεται προς τον χρήστη απευθύνεται κυρίως σε τηλεοπτικές κλήσεις FaceTime (και selfies !). Καταγράφει βίντεο σε 720p HD και λαμβάνει φωτογραφίες 1,2 megapixel.
  2. Ομιλητής: Όταν κρατάτε το 5C μέχρι το κεφάλι σας για μια τηλεφωνική κλήση, εκεί βγαίνει ο ήχος από την κλήση.
  3. Κουμπί "Αρχική": Κάντε κλικ σε μία φορά για να μεταφερθείτε στην αρχική οθόνη από οποιαδήποτε εφαρμογή. Με το πάτημα δύο φορές εμφανίζονται οι επιλογές πολλαπλών εντολών και μπορείτε να σκοτώσετε εφαρμογές. Παίζει επίσης ρόλο στη λήψη στιγμιότυπων οθόνης, χρησιμοποιώντας το Siri και επανεκκίνηση του iPhone.
  4. Σύνδεσμος αστραπής: Η μικρή θύρα στο κέντρο του κάτω μέρους του iPhone χρησιμοποιείται για συγχρονισμό σε υπολογιστή και σύνδεση με αξεσουάρ όπως ηχεία. Τα παλαιότερα εξαρτήματα χρησιμοποιούν διαφορετική θύρα, επομένως χρειάζονται προσαρμογείς.
  5. Υποδοχή ακουστικών: Τα ακουστικά για τηλεφωνικές κλήσεις ή για να ακούτε μουσική συνδέονται εδώ. Λίγα είδη εξαρτημάτων, ειδικά κασέτες προσαρμογείς για στερεοφωνικά αυτοκινήτων, είναι επίσης συνδεδεμένοι εδώ.
  1. Ομιλητής: Ένα από τα δύο ανοίγματα που καλύπτονται από το πλέγμα στο κάτω μέρος του iPhone είναι ένα ηχείο που αναπαράγει μουσική, κλήσεις ομιλητών και ειδοποιήσεις.
  2. Μικρόφωνο: Το δεύτερο άνοιγμα που καλύπτεται από πλέγμα στο 5C είναι ένα μικρόφωνο που χρησιμοποιείται για τηλεφωνικές κλήσεις.
  3. Κάρτα SIM: Θα βρείτε αυτή τη λεπτή υποδοχή στην πλευρά του iPhone. Διαθέτει την κάρτα SIM ή την ταυτότητα συνδρομητή. Μια κάρτα SIM αναγνωρίζει το τηλέφωνό σας σε κυψελοειδή δίκτυα και αποθηκεύει σημαντικές πληροφορίες όπως τον αριθμό τηλεφώνου σας. Χρειάζεστε κάρτα εργασίας SIM για να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να χρησιμοποιείτε δίκτυα 4G. Όπως το iPhone 5S, το 5C χρησιμοποιεί την μικρότερη κάρτα nanoSIM.
  4. Επιστροφή Κάμερα: Η πίσω κάμερα 5C είναι υψηλότερη ποιότητα από την κάμερα που βλέπει το χρήστη. Καταγράφει εικόνες 8 megapixel και βίντεο 1080p HD. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής του iPhone εδώ .
  5. Επιστροφή Μικρόφωνο: Καταγράψτε ήχο κατά την εγγραφή βίντεο χρησιμοποιώντας αυτό το μικρόφωνο κοντά στην πίσω κάμερα και το φλας.
  6. Λάμψη κάμερας: Βρείτε καλύτερες φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού χρησιμοποιώντας το φλας της φωτογραφικής μηχανής στο πίσω μέρος του iPhone 5C.
  7. 4G LTE Chip (δεν απεικονίζεται): Όπως το 5S και το 5, το iPhone 5C προσφέρει 4G LTE κυψελοειδή δικτύωση για γρήγορες ασύρματες συνδέσεις και κλήσεις υψηλής ποιότητας.