Πώς να αφαιρέσετε το πίσω κάλυμμα του φακού BlackBerry

01 από 07

Αφαίρεση του πίσω καλύμματος του φακού BlackBerry

Πιέστε τους αντίχειρες στο πίσω κάλυμμα του φακού BlackBerry Torch για μόχλευση. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Σε μια μέρα και ηλικία, όταν τα smartphones με οθόνη αφής, όπως το iPhone και το Samsung Galaxy S7 ή το Galaxy S7 Edge, κυβερνούν την κόρη, είναι ενδιαφέρον πώς μια συσκευή παλαιού σχολείου με ένα φυσικό πληκτρολόγιο όπως το BlackBerry Torch εξακολουθεί να ακολουθεί. Heck, ακόμη και το BlackBerry απελευθερώνει ένα πλήθος τηλεφώνων μόνο με οθόνη αφής, αν και υποστηρίζει επίσης ότι θα συνεχίσει να απελευθερώνει συσκευές με φυσικά πληκτρολόγια επίσης.

Για τους ανθρώπους που εξακολουθούν να λικνίζονται αυτό το 2010 κλασικό, το οποίο έρχεται με την προσέγγιση των καλύτερων από τα δύο κόσμους που χαρακτηρίζει και το φυσικό πληκτρολόγιο και την οθόνη αφής, γνωρίζοντας πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις διάφορες γωνιές του και τα κρησφύγετα θα πάει πολύ μακριά με το να πιέζετε τα μέγιστα από τη συσκευή . Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα ανταλλαγής διαφόρων υλικών μέσα και έξω όταν χρειάζεστε επιπλέον χυμό, μνήμη ή υπηρεσία σε περίπτωση που ταξιδεύετε σε διαφορετικά σύνορα. Ευτυχώς, η πρόσβαση σε μια μπαταρία, κάρτα SIM ή κάρτα MicroSD της συσκευής BlackBerry Torch είναι τόσο εύκολη όσο η λήψη του πίσω φύλλου ή του καλύμματος. Το τέχνασμα είναι να ξέρεις πώς να βγάλεις την πίσω πλάκα.

Με βάση την προηγούμενη εμπειρία μου με smartphones Blackberry, προσπάθησα να ολισθήσει το πάνελ κάτω κατακόρυφα από την αρχή, αλλά συνειδητοποίησε ότι η μόχλευση ήταν λίγο δύσκολη λόγω του συρόμενου πληκτρολογίου. Στη συνέχεια, είδα το διάγραμμα στο πίσω αυτοκόλλητο με μια εικόνα σχετικά με τον τρόπο κράτησης του φακού BlackBerry κατά την αφαίρεση του πίσω φύλλου. Το μάθημα όπως πάντα είναι: Είμαι ηλίθιος.

Οποιοσδήποτε, τώρα που έχω ξαναβρεί την κατανόηση της ανάγνωσης, όλα έχουν πάει πολύ πιο ομαλά. Βασικά, αυτό που πρέπει πρώτα να κάνετε είναι να κρατήσετε το φακό BlackBerry πλευρικά (δηλαδή οριζόντια). Εάν είστε δεξιόχειρες, τοποθετήστε το δεξί σας αντίχειρα στο λογότυπο BlackBerry στην πλάτη και ο αριστερός αντίχειρας παράλληλα προς αυτό στην αριστερή πλευρά.

02 του 07

Σύρετε το πίσω κάλυμμα του φακού BlackBerry

Με τους αντίχειρές σας πατημένους στο πίσω κάλυμμα, πιέστε προς τα πλάγια για να αφαιρέσετε το πίσω κάλυμμα. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Θυμηθείτε ότι το βασιλικό τραγούδι "Under Pressure"; Μια μικρή πίεση είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να βγάλετε το πίσω κάλυμμα. Αρχικά, προσπαθήστε να ασκήσετε πίεση με τους αντίχειρές σας και μετακινήστε το πίσω κάλυμμα προς τα πλάγια. Εάν το κρατάτε δεξιόστροφα, πιέστε προς τα αριστερά. Αν το κρατάτε αριστερόχειρα, πιέστε το προς τα δεξιά. Εύκολο, ο φίλος μου.

03 του 07

Ο εξωτερικός πίνακας του πυρσού του BlackBerry Torch

Το πίσω μέρος ενός φακού BlackBerry χωρίς το πίσω κάλυμμα. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Voila. Τώρα έχετε πρόσβαση στην μπαταρία, την κάρτα SIM και την κάρτα MicroSD. Νιώστε ελεύθεροι να σταματήσετε για μια στιγμή και να θαυμάσετε τα χειροποίητά σας.

04 του 07

Αφαίρεση της κάρτας μνήμης Micro SD της συσκευής BlackBerry Torch

Χρησιμοποιήστε τα νύχια σας για να αφαιρέσετε την κάρτα μνήμης MicroSD του BlackBerry Torch. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Για να αφαιρέσετε την κάρτα μνήμης Micro SD, απλά χρησιμοποιήστε τα καλυμμένα καρφιά σας στην επάνω αυλάκωση της ίδιας της κάρτας μνήμης. Μόλις έχετε λίγη μόχλευση τραβήξτε την κάρτα έξω και θα πρέπει να σύρετε δεξιά.

05 του 07

Αφαίρεση της μπαταρίας του φακού BlackBerry

Αφαιρέστε την μπαταρία τραβώντας την προς τα έξω μέσω του αυλακιού που απεικονίζεται παραπάνω. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Η λήψη της μπαταρίας είναι πολύ εύκολη. Για να το αφαιρέσετε, απλά βάλτε τα καρφιά σας στην επάνω δεξιά αύλακα της υποδοχής της μπαταρίας και τραβήξτε το προς τα έξω. Εάν είστε χρήστης τροφοδοσίας με τζετ, αυτό είναι πολύ χρήσιμο καθώς σας επιτρέπει να φέρετε μερικά ή και τόσο ανταλλακτικά για να κρατάτε το τηλέφωνό σας τροφοδοτούμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε σε πρίζα ή εξωτερική μπαταρία. Για να αντικαταστήσετε την μπαταρία, απλά κάντε την παραπάνω διαδικασία αντίστροφα και είστε χρυσός.

06 του 07

Αφαίρεση της κάρτας SIM του BlackBerry Torch

Πιέστε προς τα κάτω την κάρτα SIM του BlackBerry Torch και σύρετέ το έξω. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Με την μπαταρία έξω, πιέστε προς τα κάτω το εκτεθειμένο τμήμα της κάρτας SIM με τον αντίχειρα ή το άλλο δάχτυλό σας και σπρώξτε το προς τα έξω.

07 του 07

Βάζοντας πίσω το πίσω κάλυμμα του φακού BlackBerry

Σύρετε το κάλυμμα πίσω μέχρι να ασφαλίσει στη θέση του. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Για να τοποθετήσετε ξανά την κάρτα SIM, την μπαταρία ή την κάρτα SD, απλά κάντε τα βήματα προς τα πίσω. Για να τοποθετήσετε την θήκη πίσω, τοποθετήστε την στην κορυφή της εκτεθειμένης πλάτης μέχρι να εφαρμόσει στη θέση της και, στη συνέχεια, σύρετέ την προς τα δεξιά μέχρι να κάνει κλικ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα και τα smartphones, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κινητού τηλεφώνου About.com του κινητού τηλεφώνου.

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης.