Γιατί είναι δύσκολο να διορθώσετε τα σφάλματα εσωτερικού διακομιστή HTTP 500

Ένα εσωτερικό σφάλμα διακομιστή HTTP 500 εμφανίζεται όταν ένας διακομιστής Web δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα πρόγραμμα-πελάτη δικτύου. Ενώ ο πελάτης είναι συχνά ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως ο Internet Explorer, το Safari ή το Chrome, μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα σε άλλες εφαρμογές Internet που χρησιμοποιούν HTTP για επικοινωνία μέσω δικτύου.

Όταν παρουσιαστεί αυτό το σφάλμα, οι χρήστες-πελάτες θα εμφανίσουν ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη μέσα στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης ή σε άλλη εφαρμογή, συνήθως μετά την πίεση ενός κουμπιού ή κάνοντας κλικ σε μια υπερσύνδεση που ενεργοποιεί τα αιτήματα δικτύου στο Internet ή στο εταιρικό intranet . Το ακριβές μήνυμα ποικίλλει ανάλογα με το διακομιστή και την εφαρμογή, αλλά είναι σχεδόν πάντα ένα μείγμα των λέξεων "HTTP", "500", "Internal Server" και "Error".

Αιτίες εσωτερικών σφαλμάτων διακομιστή

Από τεχνική άποψη, το σφάλμα υποδεικνύει ότι ένας διακομιστής Web έλαβε ένα έγκυρο αίτημα από έναν πελάτη, αλλά δεν ήταν σε θέση να το επεξεργαστεί. Οι τρεις τυπικές αιτίες των σφαλμάτων HTTP 500 είναι:

  1. διακομιστές που έχουν υπερφορτωθεί με καθήκοντα επεξεργασίας και επικοινωνίας, έτσι ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στους πελάτες (τα λεγόμενα προβλήματα χρονικού ορίου δικτύου )
  2. οι διακομιστές που δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά από τους διαχειριστές τους (συνήθως προβλήματα προγραμματισμού ή αρχείων)
  3. απροσδόκητες τεχνικές δυσλειτουργίες στη σύνδεση στο Internet μεταξύ πελάτη και διακομιστή

Δείτε επίσης - Πώς επικοινωνούν τα προγράμματα περιήγησης Web και οι διακομιστές Web

Λύσεις για τελικούς χρήστες

Επειδή το HTTP 500 είναι σφάλμα διακομιστή, ο μέσος χρήστης μπορεί να κάνει ελάχιστα για να το διορθώσει μόνος του. Οι τελικοί χρήστες θα πρέπει να εξετάσουν αυτές τις συστάσεις:

  1. Επαναλάβετε την εργασία ή τη λειτουργία. Με τη μικρή πιθανότητα ότι το σφάλμα προκλήθηκε από προσωρινή σφάλμα στο Internet, μπορεί να επιτύχει σε μια επακόλουθη προσπάθεια.
  2. Ελέγξτε την τοποθεσία Web του διακομιστή για οδηγίες βοήθειας. Ο ιστότοπος μπορεί να υποστηρίζει εναλλακτικούς διακομιστές για να συνδεθεί όταν κάποιος δυσλειτουργεί, για παράδειγμα.
  3. Επικοινωνήστε με τους διαχειριστές της τοποθεσίας Web για να τους ενημερώσετε για το ζήτημα. Πολλοί διαχειριστές ιστότοπου εκτιμούν ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα σφάλματα HTTP 500, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να δουν στο τέλος τους. Ενδέχεται επίσης να λάβετε μια χρήσιμη ειδοποίηση πίσω αφού την επιλύσουν.

Λάβετε υπόψη ότι καμία από τις παραπάνω τρεις επιλογές δεν διορθώνει πραγματικά τη βασική αιτία του προβλήματος.

Οι επαγγελματίες υπολογιστών μερικές φορές γενικώς υποδεικνύουν ότι οι τελικοί χρήστες που ασχολούνται με θέματα πρόσβασης στο δικτυακό τόπο πρέπει (α) να καθαρίσουν την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης, (β) να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης και (γ) να διαγράψουν όλα τα cookies του προγράμματος περιήγησης από τον συγκεκριμένο εμπλεκόμενο ιστότοπο. Τέτοιες ενέργειες είναι εξαιρετικά απίθανο να επιλύσουν τυχόν σφάλματα HTTP 500, αν και μπορούν να βοηθήσουν με κάποιες άλλες συνθήκες σφάλματος. (Η πρόταση προφανώς επίσης δεν ισχύει για εφαρμογές που δεν αφορούν προγράμματα περιήγησης.)

Η συμβατική σοφία προτείνει να μη γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εκτός αν συναντήσετε το ίδιο λάθος όταν επισκέπτεστε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες Web και από περισσότερες από μία εφαρμογές. Στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να ελέγξετε τις ίδιες τοποθεσίες Web από διαφορετική συσκευή. Μη συγχέετε το HTTP 500 με άλλα είδη σφαλμάτων HTTP: Ενώ εκτελείται επανεκκίνηση βοήθειας με ζητήματα που αφορούν έναν πελάτη, 500 σφάλματα προέρχονται από διακομιστές.

Συμβουλές για διαχειριστές διακομιστών

Εάν διαχειρίζεστε τοποθεσίες Web, οι τυπικές τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων θα πρέπει να βοηθήσουν στην αναγνώριση της προέλευσης των σφαλμάτων HTTP 500:

Δείτε επίσης - Επεξήγηση κωδικών σφάλματος HTTP και κατάστασης