Πώς περιηγούνται τα προγράμματα περιήγησης Web και οι διακομιστές Web

Ένας περιηγητής Ιστού χρησιμοποιείται για την εμφάνιση περιεχομένου διακομιστή Web

Τα προγράμματα περιήγησης ιστού όπως ο Internet Explorer, το Firefox, το Chrome και το Safari κατατάσσονται στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές δικτύου στον κόσμο. Χρησιμοποιούνται για την περιήγηση σε βασικές πληροφορίες αλλά και για διάφορες άλλες ανάγκες, όπως online αγορές και casual gaming.

Οι διακομιστές Web παρέχουν αυτό το περιεχόμενο για προγράμματα περιήγησης ιστού. τι ζητάει το πρόγραμμα περιήγησης, ο διακομιστής παρέχει μέσω συνδέσεων δικτύου Internet.

Σχεδιασμός Δικτύου Πελάτη-Server και τον Ιστό

Τα προγράμματα περιήγησης και οι διακομιστές ιστού λειτουργούν από κοινού ως ένα σύστημα πελάτη-διακομιστή . Στη δικτύωση υπολογιστών, ο client-server είναι μια τυπική μέθοδος για το σχεδιασμό εφαρμογών όπου τα δεδομένα διατηρούνται σε κεντρικές θέσεις (υπολογιστές διακομιστών) και μοιράζονται αποτελεσματικά με οποιονδήποτε αριθμό άλλων υπολογιστών (οι πελάτες) κατόπιν αιτήματος. Όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού λειτουργούν ως πελάτες που ζητούν πληροφορίες από ιστότοπους (διακομιστές).

Πολλοί πελάτες προγράμματος περιήγησης στο Web μπορούν να ζητήσουν δεδομένα από τον ίδιο ιστότοπο. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές ή ταυτόχρονα. Τα συστήματα πελάτη-εξυπηρετητή απαιτούν από την αρχή να γίνεται επεξεργασία όλων των αιτήσεων στον ίδιο ιστότοπο από ένα διακομιστή. Στην πράξη, ωστόσο, επειδή ο όγκος των αιτημάτων για διακομιστές ιστού μπορεί μερικές φορές να αυξηθεί πολύ μεγάλος, οι διακομιστές ιστού συχνά χτίζονται ως μια κατανεμημένη ομάδα υπολογιστών πολλαπλών διακομιστών.

Για πολύ μεγάλους ιστότοπους δημοφιλείς σε διάφορες χώρες του κόσμου, αυτή η συλλογή web server διανέμεται γεωγραφικά για να βελτιωθεί ο χρόνος απόκρισης στα προγράμματα περιήγησης. Εάν ο διακομιστής είναι πιο κοντά στην αιτούσα συσκευή, θα ακολουθούσε ότι ο χρόνος που χρειάζεται για την παράδοση του περιεχομένου είναι ταχύτερος απ 'ό, τι αν ο διακομιστής ήταν πιο μακριά.

Πρωτόκολλα δικτύου για προγράμματα περιήγησης και διακομιστές Ιστού

Τα προγράμματα περιήγησης και διακομιστών Web επικοινωνούν μέσω TCP / IP . Το πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου (HTTP) είναι το τυπικό πρωτόκολλο εφαρμογής πάνω από τα αιτήματα του προγράμματος περιήγησης ιστού TCP / IP και τις απαντήσεις του διακομιστή.

Τα προγράμματα περιήγησης Web βασίζονται επίσης στο DNS για να λειτουργεί με διευθύνσεις URL . Αυτά τα πρότυπα πρωτοκόλλου επιτρέπουν σε διαφορετικές μάρκες φυλλομετρητών ιστού να επικοινωνούν με διαφορετικές μάρκες εξυπηρετητών ιστού χωρίς να απαιτείται ειδική λογική για κάθε συνδυασμό.

Όπως και οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες, οι συνδέσεις του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή διαδικτύου εκτελούνται συνήθως μέσω μιας σειράς ενδιάμεσων δρομολογητών δικτύου .

Μια βασική περίοδος περιήγησης στο web λειτουργεί έτσι: