Μάθετε τον ορισμό του "Pwned" και πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά

Συμβουλή: Να πάρει pwned δεν είναι καλό

Έχετε δει πιθανώς αυτόν τον ιδιότυπο όρο στο διαδίκτυο ή κατά την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών , που χρησιμοποιούνται σε φράσεις όπως "Πέστησα!" Οι χρήστες τη χρησιμοποιούν και σε offline συζητήσεις. Λοιπόν, τι σημαίνει "pwned" σημαίνει; Είναι το ίδιο με το "pwnage";

Σημασία και Προφορά

Το "Pwned" χρησιμοποιείται συνήθως ως μια γοητευτική έκφραση κυριαρχίας, ελέγχου ή νίκης. Αν έχετε πάρει pwned, έχετε εκτεθεί ως πιο αδύναμη από τον αντίπαλό σας. Χρησιμοποιείται ως ουσιαστικό, "pwnage" είναι η εμπειρία του να είναι (ή να προκαλεί κάποιος να είναι) pwned.

Παραδείγματα χρήσης

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "pwned" σε ένα περιβάλλον εκτός του διαδικτύου:

Με τα σημερινά MMO (μαζικά online παιχνίδια για πολλούς παίκτες), ο όρος "pwned" έχει γίνει ένας τρόπος να γκρεμίζει στη νίκη επί άλλου παίκτη. Αντίθετα, το "pwned" είναι ένας εκφραστικός τρόπος να πούμε ότι ήσαστε νικημένος από έναν άλλο παίκτη:

Άλλες προελεύσεις του & # 34; Pwned & # 34;

Το "Pwned" συνήθως αποδίδεται σε ένα λάθος στο online παιχνίδι Warcraft , στο οποίο η λέξη "ιδιοκτησία" έχει ορθογραφικά γράψει σε ένα χάρτη - επομένως, αυτό είναι συνήθως προφέρεται ως "poned". Μπορεί επίσης να ακούσετε να προφέρεται ως "πιόνι", "που ανήκει στο puh" ή "pwenned", αλλά αυτοί είναι λιγότερο συνηθισμένοι τρόποι να το πούμε.

Ο όρος μπορεί επίσης να είχε αρχίσει ήδη από τη δεκαετία του 1960, όταν οι προγραμματιστές σκακιού MIT αναφέρθηκαν ως κομμάτια σκακιού, όπως οι βασιλιάδες και τα πιόνια, που είναι κοντά στο "pwn".

Στη δεκαετία του '80, οι χάκερ χρησιμοποιούν τη λέξη "δική τους" για να περιγράψουν την πράξη λήψης τηλεχειρισμού ενός διακομιστή ή άλλου υπολογιστή. Δεδομένου ότι το "ιδιόκτητο" γράφεται πολύ σαν "pwned", και τα πρώτα γράμματα τους είναι δίπλα στο πληκτρολόγιο, μια απλή ορθογραφία μπορεί να έχει προκαλέσει τη γέννηση της λέξης.

Μια άλλη ιστορία προέλευσης "pwn" είναι ότι ακολουθεί την τάση "p" σε άλλες λέξεις που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως phishing και phreaking.

Είναι ακόμα ένα άλλο παράδειγμα ψηφιακής κουλτούρας που μεταφέρεται στην καθημερινή ζωή. Οι εκφραστικοί όροι techno είναι όλο και πιο συνηθισμένοι στην καθημερινή συζήτηση. Τώρα που ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, το pwn!