Τα Ghostbusters Επιστρέφουν για να μας θυμίζουν τη φρίκη των Video Tie-in

Θα πρέπει σίγουρα να φοβάστε αυτά τα φαντάσματα

Κατά τη δεκαετία-plus που κάλυψα την ψυχαγωγία (και τις δεκαετίες πριν από εκείνη την οποία απλά την απολάμβανα ως καταναλωτή), έχω παίξει ένα αξιοσημείωτο αριθμό πολύ κακών βιντεοπαιχνιδιών που βασίζονται σε ταινίες. Προτού η σειρά LEGO ουσιαστικά επανάσταση αναμένεται από τα προϊόντα που συνδέονται με τις ταινίες, τα βιντεοπαιχνίδια που συνδέονται με τις ταινίες δεν ήταν ουσιαστικά περισσότερο καλλιτεχνικά συναφή από τα παιχνίδια που βρίσκετε στο Happy Food του McDonald's. Το νεκροταφείο βιντεοπαιχνιδιών είναι γεμάτο με βαρετές ανοησίες όπως τα τέρατα εναντίον των αλλοδαπών , το βιντεοπαιχνίδι Up και το Megamind (όλα τα οποία έχω παίξει προσωπικά και έζησα να πω την ιστορία). Τις περισσότερες φορές, είναι απλώς διαθέσιμες, ενοχλητικές αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι γονείς καλούνται να πληρώσουν την πλήρη τιμή για ημι-ανεπτυγμένα παιχνίδια, αλλά σχετικά αβλαβείς. Ωστόσο, κάθε φορά, μια ταινία δέσευσης μπορεί να είναι τόσο άσχημη που δεν ανταποκρίνεται στις εξηγήσεις. Πώς οι άνθρωποι εργάζονται σε αυτό και όχι απλά να το εγκαταλείψουν; Πώς έκαναν τόσο πολλές κακές αποφάσεις; Είναι αυτό ακόμη και ένα τελικό παιχνίδι; Ο Mad Max , ένας από τους χειρότερους αγώνες του 2015, εμπνεύστηκε και χαλαρά έδεσε το Mad Max: Fury Road .

Αυτό το έτος, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες του καλοκαιριού, Ghostbusters , παίρνει ένα παλιομοδίτικο παιχνίδι ταινία tie-in από την Activision, και είναι μια καταστροφή. Όταν το ρυμουλκούμενο για τα Ghostbusters προσγειώθηκε, οι άνθρωποι συνέκριναν το τυρόβιο CGI σε αυτό στα αποθαρρυμένα Pixels . Εξετάστε αυτό το Pixels: Το παιχνίδι .

ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ BUSTIN;

Ένα από τα πιο απογοητευτικά στοιχεία των ταινιών σε παιχνίδι tie-ins είναι πόσο συχνά μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς ότι οι προγραμματιστές δεν είχαν απολύτως καμία επαφή με τους δημιουργικούς ανθρώπους πίσω από το αρχικό ακίνητο. Χρεωμένο ως κάτι που λαμβάνει χώρα μετά τη δράση της ταινίας του Paul Feig, η οποία φημίζεται για τέσσερις γυναίκες (Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Leslie Jones), είναι λίγο εντυπωσιακό να βλέπεις ότι ο πρώτος χαρακτήρας είναι ένας hunky, ξανθός, , ΜΑΛΟΣ ήρωας. Μπορείτε επίσης να παίξετε ένα busty λευκή γυναίκα, μια αφρικανική-αμερικανική γυναίκα, και ένας γενειοφόρος συναδέλφους με ένα πολυβόλο. Με άλλα λόγια, κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν μοιάζει με τον Kristen Wiig ή ακόμα και τον Bill Murray, για αυτό το θέμα. Ένας από τους γάντζους των ταινιών Ghostbusters ήταν πάντα ότι αυτοί είναι διανοούμενοι, οι μέσοι άνθρωποι σε μια εξαιρετική κατάσταση. Γιατί στη Γη θα μπορούσε κάποιος προγραμματιστής να εντάξει αυτή την ιδέα από την αρχή, λαμβάνοντας κάθε ευκαιρία για τους ανθρώπους να συνδεθούν με τους χαρακτήρες έξω από το μείγμα;

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ίσως άνθρωποι όπως η Kate McKinnon και ο Dan Aykroyd να μην πουλήσουν τα ομοιότητά τους με τους δημιουργούς των Ghostbusters . Αν ναι, αυτό ήταν μια καλή έκκληση από τους πράκτορές τους. Για μια φορά που επιλέγετε ένα χαρακτήρα (Δοκίμασα και τα τέσσερα μόνο για να πάρετε την αίσθηση των διαφορετικών όπλων τους), συνειδητοποιείτε ότι δεν τους δόθηκε σχεδόν τίποτα να κάνουν. Το Ghostbusters είναι ένα παιχνίδι δράσης από την κορυφή προς τα κάτω στο πνεύμα του Gauntlet και του Diablo , το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται συνεργατικά με τρεις φίλους στο ίδιο δωμάτιο την ίδια στιγμή. Θεωρητικά, έχετε αποσταλεί σε αποστολές για να αφαιρέσετε ένα φάντασμα από μια συγκεκριμένη τοποθεσία που σχεδιάστηκε με κινούμενα σχέδια (όπως ένα νεκροταφείο ή ένα άσυλο). Μπορείτε να προχωρήσετε μέσα από το εν λόγω περιβάλλον, σκοτώνοντας τα φαντάσματα minion σαν φλεγόμενα κρανία ή ιπτάμενα βιβλία (μην ρωτάτε, είναι μια βιβλιοθήκη), και περιστασιακά τρέχει σε έναν εχθρό που πρέπει να παγιδευτεί. Θα πάρετε slimed μερικές φορές, και θα χρησιμοποιήσετε έναν ανιχνευτή για να βρείτε τα μυστικά και το σωστό μονοπάτι (αν και αυτό σχεδόν ποτέ δεν αμφισβητείται σε ένα πολύ γραμμικό παιχνίδι). Αυτό είναι κυριολεκτικά αυτό. Είναι ένα παιχνίδι που γίνεται επαναλαμβανόμενο στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά.

ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Αν όχι για τα ρέματα που παγιδεύουν τα φαντάσματα, τους εχθρούς που μοιάζουν με τους Slimer και τα ανόητα ρούχα, δεν θα υπάρξει σύνδεση μεταξύ αυτού του παιχνιδιού και των Ghostbusters καθόλου. Είναι φανερό το χειρότερο είδος παιχνιδιού βίντεο σε σχέση με αυτό που δεν κάνει καμία προσπάθεια να συλλάβει πραγματικά τι αρέσουν οι άνθρωποι για το αρχικό υλικό. Για τους προγραμματιστές των Ghostbusters , ο τίτλος τους ήταν κυριολεκτικά απλά ένα εμπορικό σήμα, ένα όνομα που έπαιξε το παιχνίδι για να πάρει περισσότερους ανθρώπους να το αγοράσουν. Και αυτό είναι ακαθάριστο-εκμεταλλευόμενος έναν ανεμιστήρα που βασίζεται και κάνει όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά. Υποθέτω ότι θα έπρεπε μόνο να θεωρώ τυχερός ότι οι μέρες κατά τις οποίες συνέβαιναν πιο συχνά κάτι τέτοιο έχουν τελειώσει. Σκεφτείτε αυτό το λείψανο του 2016.

Αποποίηση ευθύνης: Η Activision παρείχε αντίγραφο αναθεώρησης αυτού του παιχνιδιού.

Αγοράστε εδώ