Ξεχάσατε τον κωδικό σας για το αναγνωριστικό της Apple; Πώς να το επαναφέρετε σε λίγα εύκολα βήματα

Επειδή το αναγνωριστικό της Apple σας χρησιμοποιείται για πολλές από τις σημαντικές υπηρεσίες της Apple, ξεχνώντας τον κωδικό σας Apple ID μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Χωρίς να μπορείτε να συνδεθείτε στο αναγνωριστικό σας Apple, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iMessage ή το FaceTime, την Apple Music ή το iTunes Store και δεν θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές στον λογαριασμό σας στο iTunes .

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το ίδιο αναγνωριστικό της Apple για όλες τις υπηρεσίες της Apple (τεχνικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Apple ID για πράγματα όπως το FaceTime και το iMessage και ένα άλλο για το iTunes Store, αλλά οι περισσότεροι δεν το κάνουν). Αυτό καθιστά ξεχασμένο τον κωδικό σας ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα.

Επαναφορά του κωδικού πρόσβασης αναγνωριστικού της Apple στον Ιστό

Εάν έχετε δοκιμάσει όλους τους κωδικούς πρόσβασης που νομίζετε ότι μπορεί να είναι σωστοί και δεν μπορείτε να συνδεθείτε, θα πρέπει να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο της Apple:

  1. Στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μεταβείτε στο iforgot.apple.com.
  2. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη Apple ID και το CAPTCHA και , στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια . Αν έχετε ρυθμίσει την αυθεντικοποίηση δύο παραγόντων στο Apple ID , μεταβείτε στην επόμενη ενότητα.
  3. Στη συνέχεια, επιλέξτε ποιες πληροφορίες θέλετε να επαναφέρετε, τον κωδικό πρόσβασης ή τις ερωτήσεις ασφαλείας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  4. Υπάρχουν δύο τρόποι επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σας: χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης που έχετε καταχωρίσει στο λογαριασμό σας ή απαντώντας στις ερωτήσεις ασφαλείας σας. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  5. Αν επιλέξετε να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , ελέγξτε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζεται στην οθόνη και στη συνέχεια πληκτρολογήστε τον κωδικό επαλήθευσης από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια . Τώρα μεταβείτε στο βήμα 7.
  6. Αν επιλέξετε να απαντήσετε σε ερωτήσεις ασφαλείας , ξεκινήστε εισάγοντας τα γενέθλιά σας, απαντήστε στη συνέχεια σε δύο από τις ερωτήσεις ασφαλείας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  7. Εισαγάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασης Apple ID. Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι 8 ή περισσότεροι χαρακτήρες, να περιλαμβάνει κεφαλαία και πεζά γράμματα και να έχει τουλάχιστον έναν αριθμό. Ο δείκτης δύναμης δείχνει πόσο ασφαλής είναι ο κωδικός που επιλέγετε.
  1. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τον νέο κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά κωδικού πρόσβασης για να πραγματοποιήσετε την αλλαγή.

Επαναφορά του κωδικού πρόσβασης ταυτότητας Apple σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης Apple ID είναι λίγο πιο περίπλοκη εάν χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να δώσετε ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας. Σε αυτή την περίπτωση:

  1. Ακολουθήστε τα πρώτα δύο βήματα στις παραπάνω οδηγίες.
  2. Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε τον αξιόπιστο αριθμό τηλεφώνου σας. Καταχωρίστε τον αριθμό και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  3. Τώρα έχετε μια επιλογή για τον τρόπο επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης Apple ID. Μπορείτε να κάνετε επαναφορά από άλλη συσκευή ή Χρήση αξιόπιστου αριθμού τηλεφώνου . Προτείνω να επιλέξετε Επαναφορά από άλλη συσκευή , καθώς η άλλη επιλογή είναι πολύ πιο περίπλοκη και σας στέλνει στη διαδικασία αποκατάστασης λογαριασμού, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει περίοδο αναμονής ωρών ή ημερών για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  4. Εάν επιλέξετε Επαναφορά από άλλη συσκευή , ένα μήνυμα θα σας πει ποιες οδηγίες συσκευής έχουν σταλεί. Σε αυτήν τη συσκευή εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο Επαναφορά κωδικού πρόσβασης . Κάντε κλικ ή πιέστε Αφήστε .
  5. Σε ένα iPhone, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής.
  6. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό πρόσβασης της Apple ID, καταχωρίστε τη δεύτερη φορά για επαλήθευση και πατήστε Επόμενο για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Επαναφορά του κωδικού πρόσβασης αναγνωριστικού της Apple στο iTunes σε Mac

Εάν χρησιμοποιείτε Mac και προτιμάτε αυτήν την προσέγγιση, μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τον κωδικό σας Apple ID μέσω του iTunes. Δείτε πώς:

  1. Αρχίστε με την εκκίνηση του iTunes στον υπολογιστή σας
  2. Κάντε κλικ στο μενού Λογαριασμός
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή του λογαριασμού μου
  4. Στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; (είναι ένας μικρός σύνδεσμος ακριβώς πάνω από το πεδίο κωδικού πρόσβασης)
  5. Στο επόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά κωδικού πρόσβασης
  6. Ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για το λογαριασμό χρήστη του υπολογιστή σας. Αυτός είναι ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον υπολογιστή.
  7. Εισαγάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασής σας, καταχωρίστε τον για δεύτερη φορά για επαλήθευση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία και στον πίνακα ελέγχου iCloud . Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο μενού της Apple > iCloud > Λεπτομέρειες λογαριασμού > Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;

Ωστόσο, επιλέξατε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας, με όλα τα βήματα που ολοκληρώθηκαν, θα πρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας. Δοκιμάστε να συνδεθείτε στο iTunes Store και σε μια άλλη υπηρεσία της Apple με τον νέο κωδικό πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί. Αν δεν συμβαίνει, προχωρήστε ξανά σε αυτή τη διαδικασία και βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει τον νέο κωδικό πρόσβασής σας.