Λύσεις στα κοινά μηνύματα σφάλματος δικτύου

Εάν η σύνδεση δικτύου δεν έχει ρυθμιστεί σωστά ή υποστεί τεχνική αποτυχία, θα δείτε συχνά κάποιο μήνυμα σφάλματος που εμφανίζεται στην οθόνη. Αυτά τα μηνύματα δίνουν χρήσιμες ενδείξεις για τη φύση του θέματος.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα με κοινά μηνύματα σφάλματος που σχετίζονται με το δίκτυο, για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση προβλημάτων και την επίλυση προβλημάτων δικτύωσης.

01 από 08

Το καλώδιο δικτύου αποσυνδέεται

Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται ως μπαλόνι επιφάνειας εργασίας των Windows. Πολλές διαφορετικές συνθήκες μπορούν να δημιουργήσουν αυτό το σφάλμα, το καθένα με τη δική του λύση, συμπεριλαμβανομένης κακής καλωδίωσης ή προβλήματα με τους οδηγούς συσκευών .

Εάν η σύνδεσή σας είναι ενσύρματη, ενδέχεται να χάσετε την πρόσβαση στο δίκτυο. Εάν είναι ασύρματο, το δίκτυό σας θα λειτουργήσει κατά πάσα πιθανότητα κανονικά, αλλά αυτό το μήνυμα σφάλματος θα γίνει ενοχλητικό, καθώς εμφανίζεται επανειλημμένα μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Περισσότερο "

02 από 08

Διένεξη διεύθυνσης IP (διεύθυνση που χρησιμοποιείται ήδη)

Εάν ένας υπολογιστής έχει ρυθμιστεί με μια στατική διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται από κάποια άλλη συσκευή στο δίκτυο, ο υπολογιστής (και ενδεχομένως και η άλλη συσκευή) δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο.

Ένα παράδειγμα είναι δύο ή περισσότερες συσκευές που χρησιμοποιούν τη διεύθυνση IP 192.168.1.115.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το πρόβλημα μπορεί να συμβεί και με τη διεύθυνση DHCP . Περισσότερο "

03 του 08

Δεν είναι δυνατή η εύρεση της διαδρομής δικτύου

Η ενημέρωση της διαμόρφωσης TCP / IP μπορεί να επιλύσει αυτό το ζήτημα κατά την προσπάθεια πρόσβασης σε άλλη συσκευή στο δίκτυο.

Ενδέχεται να το δείτε όταν χρησιμοποιείτε το λανθασμένο όνομα για τον πόρο δικτύου εάν το κοινόχρηστο στοιχείο δεν υπάρχει, εάν οι ώρες στις δύο συσκευές είναι διαφορετικές ή εάν δεν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα πρόσβασης για τον πόρο. Περισσότερο "

04 του 08

Διπλότυπο όνομα υπάρχει στο δίκτυο

Αφού εκκινήσετε έναν υπολογιστή με Windows που είναι συνδεδεμένος σε ένα τοπικό δίκτυο , ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα ως μήνυμα μπαλονιού. Όταν συμβεί, ο υπολογιστής σας δεν θα έχει πρόσβαση στο δίκτυο.

Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το όνομα του υπολογιστή σας για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα. Περισσότερο "

05 του 08

Περιορισμένη ή Δεν υπάρχει Συνδεσιμότητα

Όταν προσπαθείτε να ανοίξετε έναν ιστότοπο ή έναν πόρο δικτύου στα Windows, ενδέχεται να λάβετε ένα αναδυόμενο μήνυμα λάθους διαλόγου που ξεκινάει με τις λέξεις "περιορισμένη ή καθόλου συνδεσιμότητα".

Η επαναφορά της στοίβας TCP / IP είναι μια κοινή λύση για αυτό το πρόβλημα. Περισσότερο "

06 του 08

Συνδέεται με Περιορισμένη πρόσβαση

Μια τεχνική δυσλειτουργία στα Windows μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αυτού του μηνύματος σφάλματος κατά την πραγματοποίηση συγκεκριμένων τύπων ασύρματων συνδέσεων, για το λόγο αυτό η Microsoft παρείχε μια λύση για αυτήν σε μια ενημερωμένη έκδοση του service pack για τα Windows Vista.

Ενδέχεται, ωστόσο, να βρείτε αυτό το σφάλμα και σε άλλες εκδόσεις των Windows. Μπορεί επίσης να συμβεί σε οικιακό δίκτυο για άλλους λόγους που ίσως απαιτήσουν την επαναφορά του δρομολογητή σας ή τη σύνδεση και στη συνέχεια αποσύνδεση από την ασύρματη σύνδεση. Περισσότερο "

07 του 08

"Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με την αποτυχία δικτύου" (σφάλμα -3)

Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται στο Apple iPhone ή το iPod touch όταν δεν καταφέρει να συνδεθεί σε ένα ασύρματο δίκτυο.

Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε για έναν υπολογιστή που δεν μπορεί να συνδεθεί σε ένα hotspot . Περισσότερο "

08 από 08

"Δεν είναι δυνατή η δημιουργία της σύνδεσης VPN" (σφάλμα 800)

Όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα-πελάτη VPN στα Windows, ενδέχεται να λάβετε σφάλμα 800 όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε με το διακομιστή VPN . Αυτό το γενικό μήνυμα μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα είτε στην πλευρά του πελάτη είτε στο διακομιστή.

Ο πελάτης θα μπορούσε να έχει ένα τείχος προστασίας που να αποκλείει το VPN ή ίσως να έχει χάσει τη σύνδεση με το δικό του τοπικό δίκτυο, το οποίο το αποσυνδέθηκε από το VPN. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι ότι το όνομα ή η διεύθυνση VPN εισήχθησαν εσφαλμένα. Περισσότερο "