Πώς να διορθώσετε ένα 401 μη εξουσιοδοτημένο σφάλμα

Μέθοδοι για την επιδιόρθωση ενός μη εξουσιοδοτημένου σφάλματος 401

Το μη εξουσιοδοτημένο σφάλμα 401 είναι ένας κωδικός κατάστασης HTTP που σημαίνει ότι η σελίδα που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση δεν μπορεί να φορτωθεί μέχρι να συνδεθείτε πρώτα με έγκυρο αναγνωριστικό χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Εάν μόλις συνδεθήκατε και λάβατε το 401 μη εξουσιοδοτημένο σφάλμα, αυτό σημαίνει ότι τα διαπιστευτήρια που εισαγάγατε δεν ήταν έγκυρα για κάποιο λόγο.

401 Τα μη εξουσιοδοτημένα μηνύματα σφάλματος συχνά προσαρμόζονται από κάθε ιστότοπο, ιδιαίτερα πολύ μεγάλα, οπότε λάβετε υπόψη ότι αυτό το σφάλμα μπορεί να παρουσιαστεί με περισσότερους τρόπους από αυτούς τους συνήθεις:

401 Απαιτείται μη εξουσιοδοτημένη εξουσιοδότηση Σφάλμα HTTP 401 - Μη εξουσιοδοτημένη

Το 401 μη εξουσιοδοτημένο σφάλμα εμφανίζεται στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο Internet, ακριβώς όπως κάνουν οι ιστοσελίδες.

Πώς να διορθώσετε το 401 μη εξουσιοδοτημένο σφάλμα

  1. Ελέγξτε για σφάλματα στη διεύθυνση URL . Είναι πιθανό να εμφανιστεί το σφάλμα 401 μη εξουσιοδοτημένο επειδή η διεύθυνση URL πληκτρολογήθηκε λανθασμένα ή ο σύνδεσμος στον οποίο έγινε κλικ στα σημεία σε λάθος διεύθυνση URL - έναν προορισμό μόνο για εξουσιοδοτημένους χρήστες.
  2. Εάν είστε βέβαιοι ότι η διεύθυνση URL είναι έγκυρη, επισκεφθείτε την κεντρική σελίδα του ιστότοπου και αναζητήστε έναν σύνδεσμο που λέει Σύνδεση ή Ασφαλής πρόσβαση . Εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας εδώ και δοκιμάστε ξανά τη σελίδα. Αν δεν έχετε διαπιστευτήρια, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται στον ιστότοπο για τη δημιουργία ενός λογαριασμού.
  3. Εάν είστε βέβαιοι ότι η σελίδα που προσπαθείτε να προσεγγίσετε δεν χρειάζεται έγκριση, το μήνυμα σφάλματος 401 μη εξουσιοδοτημένο ενδέχεται να είναι λάθος. Σε αυτό το σημείο, ίσως είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο για webmaster ή άλλη ιστοσελίδα και να τους ενημερώσετε για το πρόβλημα.
    1. Συμβουλή: Ο webmaster ορισμένων ιστότοπων μπορεί να προσεγγιστεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο webmaster @ website.com , αντικαθιστώντας τον ιστότοπο με το πραγματικό όνομα ιστότοπου.
  4. Το 401 μη εξουσιοδοτημένο σφάλμα μπορεί επίσης να εμφανιστεί αμέσως μετά την είσοδο, πράγμα που αποτελεί ένδειξη ότι ο ιστότοπος έλαβε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά βρήκε ότι κάτι τέτοιο είναι άκυρο (π.χ. ο κωδικός σας είναι εσφαλμένος). Ακολουθήστε όποια διαδικασία υπάρχει στη σελίδα για να ανακτήσει την πρόσβαση στο σύστημά τους.

Σφάλματα όπως 401 μη εξουσιοδοτημένα

Τα ακόλουθα μηνύματα είναι επίσης σφάλματα από την πλευρά του πελάτη και έτσι σχετίζονται με το 401 μη εξουσιοδοτημένο σφάλμα: 400 Κακή Αίτηση , 403 Απαγορευμένο , 404 Δεν Βρέθηκε και 408 Αίτημα Timeout .

Υπάρχει επίσης ένας αριθμός κωδικών κατάστασης HTTP από την πλευρά του διακομιστή, όπως το σφάλμα εσωτερικού διακομιστή 500 που παρατηρείται συχνά. Μπορείτε να βρείτε πολλά άλλα στη λίστα λίστας των σφαλμάτων κώδικα κατάστασης HTTP .