Τι πρέπει να ξέρετε για το Mailer Daemon Spam

Εάν τα εισερχόμενά σας ξαφνικά γεμίζουν με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το "mailer daemon", εδώ μπορείτε να κάνετε κάτι. Για να είμαστε σαφείς, τι συμβαίνει είναι (θα πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω):

Εάν λαμβάνετε αποστολή μηνυμάτων Mailer Daemon

Όταν λάβετε πολλές αναφορές αποτυχίας παράδοσης από το δαίμονα mailer, κάντε τα εξής:

  1. Σάρωση του υπολογιστή και των συσκευών σας για κακόβουλα προγράμματα και ιούς.
    • Το spam spam του Mailer μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό (σε έναν από τους υπολογιστές σας) που στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τη διεύθυνσή σας πίσω από την πλάτη σας. καλύτερα να αποκλείσω αυτήν την υπόθεση.
    • Ιδανικά, σάρωση ενώ αποσυνδέεται από το Internet.
    • Εάν εντοπίσετε λοιμώξεις, καθαρίστε τα μηχανήματά σας και αλλάξτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης, ειδικά εκείνους στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικούς λογαριασμούς σας.
  2. Αναφέρετε το spam spam mailer ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία στο πρόγραμμα ή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
    • Αυτό έχει το φίλτρο spam ρίχνει παρόμοια άχρηστα και ενοχλητικά μηνύματα αποτυχίας παράδοσης στο μέλλον.
  3. Εάν αισθάνεστε άβολα να κάνετε κλικ στο "Ανεπιθύμητο" σχετικά με το τι θα μπορούσε να εκπαιδεύσει το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για να εξαλείψει ένα είδος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να λαμβάνετε στις αναφορές αποτυχίας παράδοσης στο μέλλον από mailer daemon-, απλά διαγράψτε όλα τα άχρηστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το δαίμονα mailer.
    • Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φίλτρο στο πρόγραμμα ή την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαγράφει αυτόματα όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ίδια διεύθυνση δαίμονα mailer με το ίδιο θέμα.

Τώρα που ξέρετε τι να κάνετε, ας μάθουμε πώς μπορεί να συμβεί καθόλου ότι λαμβάνετε αυτά τα αινιγματικά μηνύματα.

Γιατί υπάρχει αυτό στην πρώτη θέση;

Mailer-daemon emails είναι συνήθως αβλαβείς και χρήσιμες αναφορές παράδοσης, όχι spam καθόλου. Ας μάθουμε πώς και πότε δημιουργούνται αυτά τα μηνύματα daemon mailer.

Όταν στέλνετε σε κάποιον ένα μήνυμα και δεν αποδίδει, θα θέλατε να το ξέρετε, έτσι;

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένα σύστημα με πολλούς και πολλούς διαφορετικούς παίκτες που λειτουργούν σαν ένα ταχυδρομικό σύστημα: παραδίδετε το email σας σε έναν διακομιστή (ή "δαίμονα mailer"), αυτός ο διακομιστής μεταδίδει το μήνυμα σε έναν άλλο και ενδεχομένως περισσότερους δαίμονες mailer κάτω από τη γραμμή, , το μήνυμα παραδίδεται στο φάκελο εισερχομένων του παραλήπτη. Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο (αν και συνήθως ολοκληρώνεται σε δευτερόλεπτα, φυσικά) και μόνο ο τελευταίος αυτός εξυπηρετητής γνωρίζει αν μπορεί να παραδοθεί το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς παράγονται οι αναφορές παράδοσης Daemon Mailer

Δεδομένου ότι εσείς, ο αποστολέας, θα θέλατε να μάθετε για την αποτυχημένη παράδοση, ο δαίμονας mailer προσπαθεί να σας προειδοποιήσει. Αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας αυτό που ένας δαίμονας mailer γνωρίζει να κάνει καλύτερα: στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έτσι, δημιουργείται ένα μήνυμα σφάλματος daemon mailer: δηλώνει τι συνέβη - συνήθως, ότι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν ήταν δυνατό να παραδοθεί-, ενδεχομένως λόγος για το πρόβλημα και αν ο διακομιστής θα προσπαθήσει να αποστείλει ξανά το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναφοράς αποστολής απευθύνεται και αποστέλλεται στον αποστολέα του αρχικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φυσικά.

Ο τρόπος με τον οποίο καθορίζεται ο "αρχικός αποστολέας" είναι μια δική του ιστορία και η εικασία μας είναι ότι η εικασία σας είναι λάθος. Αν είστε καθόλου περίεργοι γιατί οι δαίμονες mailer δεν χρησιμοποιούν τη γραμμή "Από:" για να προσδιορίσουν τον αποστολέα ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μην παραλείψετε την επόμενη πλευρική γραμμή.

Πλευρική γραμμή: Πώς καθορίζεται ο παραλήπτης μιας αναφοράς παράδοσης

Όπως ίσως γνωρίζετε, κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει και έναν ή περισσότερους παραλήπτες και έναν αποστολέα. Οι παραλήπτες πηγαίνουν στα πεδία "To:", " Cc :" και " Bcc :" και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα εμφανίζεται στη γραμμή "Από:". Ούτε χρησιμοποιούνται από τους διακομιστές αλληλογραφίας για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, ειδικότερα, το πεδίο "Από:" δεν καθορίζει τον αποστολέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - όπως χρησιμοποιείται για τις αναφορές παράδοσης, για παράδειγμα.

Αντίθετα, όταν αποστέλλεται αρχικά ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αποστολέας και ο παραλήπτης επικοινωνούνται ξεχωριστά από και πριν το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (το οποίο περιλαμβάνει για το σκοπό αυτό τα πεδία Από: και Σε:).

Φανταστείτε ότι κάποιος έλαβε μια επιστολή στο ταχυδρομείο για εσάς. Φυσικά, έχετε γράψει το όνομα και τη διεύθυνση του παραλήπτη στο φάκελο και έχετε σημειώσει και τη διεύθυνσή σας. Στο ταχυδρομείο, δεν παραδίδεται απλά η επιστολή παράδοσης και αφήνεται να πάρει το φάκελο, ωστόσο. Θα μπορούσατε να πείτε "Αυτό είναι από τον Corey Davy στο 70 Bowman St.", και "Στείλτε το στο Lindsay Page στο 4 Goldfield Rd, ναι, αγνοήστε τι λέει στο φάκελο".

Έτσι λειτουργεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο .

Πριν από την απομάκρυνση του γράμματος στην παραγγελία, ο υπάλληλος του ταχυδρομείου κάνει μια σημείωση στο πίσω μέρος του φακέλου: "Επιστροφή στο: Corey Davy, 70 Bowman St.".

Και αυτό είναι περίπου το πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα περιέχει μια γραμμή κεφαλίδας (ανάλογη με "Από:" και "Προς:") που ονομάζεται "Επιστροφή-Διαδρομή:" που περιέχει τη διεύθυνση του αποστολέα. Αυτή η διεύθυνση χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αναφορών αποτυχίας παράδοσης και μηνύματος spam dailer.

Πώς ξεκινάει το Spam Daemon Mailer;

Για τα κανονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλα είναι καλά. Εάν κάποιος δεν μπορεί να παραδοθεί - για παράδειγμα, επειδή λάβατε λάθος τη διεύθυνση ή ο παραλήπτης δεν έχει ελέγξει έναν δωρεάν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για χρόνια και ο λογαριασμός έχει λήξει - ο δαίμονας mailer δημιουργεί ένα μήνυμα αποτυχίας παράδοσης σε εσάς, τον αρχικό αποστολέα.

Για μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, προσπάθειες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" ( phishing ) και μηνύματα που παράγονται από σκουλήκια και άλλα κακόβουλα προγράμματα, η διαδικασία πάει στραβά ... ή, ακριβέστερα, η αποτυχία παράδοσης αποστέλλεται με λάθος τρόπο. Για να μάθετε γιατί πρέπει να στραφούμε στον αποστολέα για ένα δευτερόλεπτο.

Κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να έχει αποστολέα και Από: διεύθυνση. Αυτό περιλαμβάνει τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαδίδουν κακόβουλα προγράμματα Είναι κατανοητό ότι αυτοί οι αποστολείς δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη δική τους διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου -ή θα λάμβαναν παράπονα, θα ήταν εύκολο να τις αναφέρουν και θα πλημμύριζαν σε μηνύματα mailer daemon ... spam.

Για να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καλό είναι να έχετε ως πραγματικό αποστολέα μια πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, αντί να δημιουργούν μόνο διευθύνσεις, οι spammers και οι ιοί συχνά θα αναζητούν τυχαίες διευθύνσεις στα βιβλία διευθύνσεων των ανθρώπων.

Είναι τίποτα να γίνει για να σταματήσει το Mailer Daemon Spam;

Εάν οι διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επέστρεψαν τις αναφορές παράδοσης σε όλους αυτούς τους πλαστογραφημένους "αποστολείς" όταν δεν ήταν δυνατή η παράδοση μηνύματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κακόβουλης λειτουργίας, το πρόβλημα θα ήταν πολύ χειρότερο από αυτό: το spam αποστέλλεται στα δισεκατομμύρια τελικά σε σχεδόν ανύπαρκτες διευθύνσεις .

Ευτυχώς, οι διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν το ποσό των άχρηστων ειδοποιήσεων παράδοσης που στέλνουν: