Τι μπορεί να κάνει το email IMAP για εσάς

Τι είναι λάθος με τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου POP;

Το IMAP είναι σύντομο για το "Internet Protocol Access Protocol" και η πρόσβαση στο μήνυμα μέσω Internet είναι ακριβώς αυτό που επιτρέπει το πρωτόκολλο.

POP και IMAP, τα πρωτόκολλα πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Όταν λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνονται από τα εισερχόμενά σας από έναν διακομιστή αλληλογραφίας χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σε έναν υπολογιστή, για παράδειγμα, ή ένα κινητό τηλέφωνο), ο διακομιστής και το πρόγραμμά σας (ενεργώντας ως πελάτης) έχουν χρησιμοποιήσει, στις πρώτες μέρες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Το Post Office Protocol (POP) για επικοινωνία.

Η λήψη μηνυμάτων σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι αυτό που μοιράζονται τα IMAP και POP. Ενώ το POP σχεδιάστηκε για να κάνει μόνο αυτό, το IMAP παρέχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες περισσότερο.

POP και το πρόβλημά του με πολλούς υπολογιστές ή συσκευές

Σε μια τυπική περίοδο λειτουργίας POP , το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα μεταφορτώσει όλα τα νέα μηνύματα και, στη συνέχεια, θα διαγράψει αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το διακομιστή αμέσως. Αυτή η διαδικασία διατηρεί χώρο στο διακομιστή και λειτουργεί πολύ καλά, φυσικά-υπό την προϋπόθεση ότι έχετε πρόσβαση στο email σας από έναν μόνο υπολογιστή ή συσκευή και ακριβώς ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

Μόλις προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από περισσότερα από ένα μηχανήματα (μια επιφάνεια εργασίας στην εργασία, ένα φορητό υπολογιστή στο σπίτι και ένα τηλέφωνο, για παράδειγμα), το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο POP γίνεται και ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τη διαχείριση:

Αυτό είναι μόνο μια σύντομη λίστα με τα πράγματα που τείνουν να πάνε στραβά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο POP.

Η ρίζα της ταλαιπωρημένης πρόσβασης POP ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Στη ρίζα όλων αυτών των προβλημάτων βρίσκεται η έννοια του POP για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χωρίς σύνδεση.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραδίδονται στο διακομιστή. Ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις μεταφορτώνει στον υπολογιστή σας και διαγράφει αμέσως όλα τα μηνύματα από το διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι είναι όλα τοπικά στο πρόγραμμα μηχανών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εκεί μπορείτε να διαγράψετε, να απαντήσετε, να ταξινομήσετε και να αρχειοθετήσετε μηνύματα σε φακέλους.

Τώρα, πώς μπορεί να βελτιώσει το IMAP πάνω σε αυτό;

Ενώ το IMAP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός σύνδεσης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το POP, παρέχει επίσης ηλεκτρονική επεξεργασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συγχρονίζει αυτόματα τις ενέργειες μεταξύ προγραμμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

IMAP: Τα εισερχόμενα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Cloud

Τι σημαίνει αυτό? Βασικά, λειτουργείτε στο γραμματοκιβώτιο που βρίσκεται στον διακομιστή σαν να ήταν τοπικό στο μηχάνημά σας.

Τα μηνύματα δεν μεταφορτώνονται και διαγράφονται αμέσως αλλά παραμένουν στο διακομιστή. Το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διατηρεί ένα τοπικό αντίγραφο μόνο για εμφάνιση.

Στο διακομιστή IMAP, τα μηνύματα μπορούν να επισημανθούν με σημαίες όπως "δει", "διαγραμμένο", "απάντησε", "επισημανθεί". (Το IMAP υποστηρίζει επίσης σημαίες που ορίζονται από το χρήστη, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνται.)

Συγχρονισμένη πρόσβαση σε όλους τους φακέλους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τι άλλο κάνετε με μηνύματα στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας; Θα τους καταθέσετε σε διαφορετικούς φακέλους και θα πραγματοποιήσετε αναζήτηση στους φακέλους για συγκεκριμένα μηνύματα. Και οι δύο μπορούν να γίνουν μέσω του IMAP ακριβώς στο διακομιστή.

Μπορείτε να ρυθμίσετε φακέλους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αρχεία μηνυμάτων σε αυτά και μπορείτε να πείτε στο διακομιστή να ψάξει στο αποθετήριο και να σας δώσει τα αποτελέσματα.

Δεδομένου ότι χειρίζεστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας στο διακομιστή, η χρήση πολλών υπολογιστών για την πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια γρήγορη διαδικασία.

Είναι ακόμη δυνατό να έχετε ανοιχτό τον ίδιο λογαριασμό και φάκελο σε μια διεπαφή ιστού, για παράδειγμα, και στο τηλέφωνό σας ταυτόχρονα. Κάθε ενέργεια που παίρνετε σε ένα μέρος αντανακλάται αυτόματα στο διακομιστή και στη συνέχεια στην άλλη συσκευή.

Κοινόχρηστοι φάκελοι

Το IMAP επιτρέπει επίσης πρόσβαση σε κοινόχρηστα γραμματοκιβώτια. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να μοιραστείτε πληροφορίες ή για να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για σημαντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (για παράδειγμα, σε ένα γραμματοκιβώτιο υποστήριξης): όλο το προσωπικό υποστήριξης μπορεί να έχει πρόσβαση στο γραμματοκιβώτιο IMAP και θα δει αμέσως ποια μηνύματα έχουν απαντηθεί και ποια είναι εκκρεμεί ακόμα.

Αυτή είναι η θεωρία. Στην πράξη, οι κοινόχρηστοι φάκελοι δεν χρησιμοποιούνται συχνά και η υποστήριξη είναι περιορισμένη μεταξύ των εξυπηρετητών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των προγραμμάτων.

Παράδειγμα χρήσης IMAP

Φανταστείτε τη Jina, η οποία αγαπά να εργάζεται στην κουζίνα χρησιμοποιώντας το φορητό υπολογιστή της και στη λίμνη με ένα iPad, αλλά έχει επίσης έναν υπολογιστή στην εργασία.

Όταν κοίταξε τα εισερχόμενα IMAP της λίγο πριν φύγει από το γραφείο, υπήρχε ένα επείγον μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον John, τον φίλο της. Δεν ξέρουμε τι θέλει να γνωρίζει, αλλά ήταν αρκετά σημαντικό για τη Jina να επισημάνει το μήνυμα ως σημαντικό.

Ερχόμενος στο σπίτι, η Τζίνα είχε ήδη ξεχάσει το μήνυμα του Ιωάννη. Χάρη στη ρουτίνα, έσυρε το φορητό υπολογιστή της στο τραπέζι της κουζίνας, όμως, και έλεγξε τα εισερχόμενά της. Το μήνυμα του Ιωάννη ήταν εκεί, φυσικά, απαιτώντας την προσοχή με την κόκκινη, λαμπερή σημαία του. Η Jina απάντησε αμέσως.

Το μήνυμα Jina που στάλθηκε πίσω στον John αποθηκεύτηκε αυτόματα στο διακομιστή IMAP στο φάκελο "αποστολή αντικειμένων". Την επόμενη μέρα και στην παραλία, τα εισερχόμενα της Jina περιείχαν ένα μήνυμα από τον John που είχε επισημανθεί ως "απάντησε" και η απάντησή της ήταν εύκολα προσβάσιμη στο φάκελο "Αποστολή αντικειμένων".