Μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο δρομολογητές στο ίδιο δίκτυο;

Εσείς ή η οικογένειά σας ενδέχεται να εξετάζετε αν θα αγοράσετε ένα νέο δρομολογητή οικιακού δικτύου για την αναβάθμιση ενός παλαιότερου. Ή ίσως έχετε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο στο σπίτι και αναρωτιέστε αν ένα δεύτερο δρομολογητή μπορεί να βελτιώσει την απόδοση.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο δρομολογητές στο ίδιο δίκτυο;

Ναι, είναι δυνατή η χρήση δύο δρομολογητών (ή και περισσότερων από δύο) στο ίδιο οικιακό δίκτυο . Τα οφέλη ενός δικτύου δύο δρομολογητών περιλαμβάνουν:

Επιλέγοντας έναν δρομολογητή

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δρομολογητών που είναι διαθέσιμοι. Από τις πιο οικονομικές έως τις καλύτερες, εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες στην αγορά και είναι όλες διαθέσιμες στο Amazon.com:

Routers 802.11ac

802.11n δρομολογητές

802.11g δρομολογητές

Εγκατάσταση δικτύου δύο δρομολογητών στο σπίτι

Η εγκατάσταση ενός δρομολογητή για να λειτουργήσει ως ο δεύτερος σε οικιακό δίκτυο απαιτεί ειδικές ρυθμίσεις.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης περιλαμβάνει την επιλογή μιας σωστής τοποθεσίας, τη διασφάλιση των σωστών φυσικών συνδέσεων και τη ρύθμιση των ρυθμίσεων διεύθυνσης IP (συμπεριλαμβανομένου του DHCP).

Εναλλακτικές λύσεις σε έναν δεύτερο δρομολογητή Home

Αντί να προσθέσετε ένα δεύτερο ενσύρματο δρομολογητή σε ένα υπάρχον δίκτυο, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα διακόπτη Ethernet. Ένας διακόπτης επιτυγχάνει τον ίδιο στόχο την επέκταση του μεγέθους ενός δικτύου, αλλά δεν απαιτεί καμία διεύθυνση IP ή διαμόρφωση DHCP, διευκολύνοντας σημαντικά τη ρύθμιση.

Για δίκτυα Wi-Fi, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης και όχι ένα δεύτερο δρομολογητή.