Πότε είναι το τέλος της ζωής των Windows 7;

Το ρολόι χτυπά

Η Microsoft θα εφαρμόσει τα τέλη ζωής των Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020, πράγμα που σημαίνει ότι θα διακόψει κάθε υποστήριξη, και όλες τις ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων ασφαλείας.

Εντούτοις, μεταξύ του σημερινού λειτουργικού συστήματος (OS) βρίσκεται σε μια φάση γνωστή ως "εκτεταμένη υποστήριξη". Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η Microsoft εξακολουθεί να προσφέρει υποστήριξη με πληρωμή, αν και όχι η δωρεάν υποστήριξη που συνοδεύει την άδεια. και εξακολουθεί να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά όχι σχεδιαστικές και λειτουργικές.

Γιατί η υποστήριξη των Windows 7 τελειώνει;

Το τέλος του κύκλου ζωής των Windows 7 είναι παρόμοιο με αυτό του προηγούμενου λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Η Microsoft δηλώνει: "Κάθε προϊόν των Windows έχει έναν κύκλο ζωής. Ο κύκλος ζωής αρχίζει όταν απελευθερώνεται ένα προϊόν και τελειώνει όταν δεν υποστηρίζεται πλέον. Η γνώση των ημερομηνιών-κλειδιών σε αυτόν τον κύκλο ζωής σας βοηθά να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε πρέπει να ενημερώσετε, να αναβαθμίσετε ή να κάνετε άλλες αλλαγές στο λογισμικό σας. "

Τι σημαίνει το τέλος της ζωής;

Το τέλος της ζωής είναι η ημερομηνία μετά την οποία μια εφαρμογή δεν υποστηρίζεται πλέον από την εταιρεία που την κάνει. Μετά το τέλος της ζωής των Windows 7, θα μπορούσατε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα, αλλά θα το κάνετε με δική σας ευθύνη. Νέοι ιοί υπολογιστών και άλλο κακόβουλο λογισμικό αναπτύσσονται συνεχώς και, χωρίς τις ενημερώσεις ασφαλείας για την καταπολέμησή τους, τα δεδομένα και το σύστημά σας θα είναι ευάλωτα.

Αναβάθμιση από τα Windows 7

Αντ 'αυτού, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κάνετε αναβάθμιση στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν το 2015 και υποστηρίζουν εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συσκευές, όπως υπολογιστές, tablet και smartphones. Υποστηρίζει επίσης τις μεθόδους εισόδου στην οθόνη αφής και πληκτρολογίου / ποντικιού, είναι ταχύτερη από τα Windows 7 και παρέχει μια σειρά από άλλα χρήσιμα πλεονεκτήματα. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο διεπαφών, αλλά, ως χρήστης των Windows, θα πιάσετε αρκετά γρήγορα.

Η διαδικασία λήψης των Windows 10 είναι απλή για τους ενδιάμεσους και τους εξελιγμένους χρήστες υπολογιστών. Άλλοι μπορεί να θέλουν να προσελκύσουν τη βοήθεια ενός φίλαθλου φίλου.