Πώς να ρυθμίσετε έναν προσαρμογέα USB WiFi με το Raspberry Pi

Συνδεθείτε στο Διαδίκτυο με το Raspberry Pi

Για κάθε έκδοση του Raspberry Pi πριν από την τελευταία Pi 3, η σύνδεση με το διαδίκτυο επιτεύχθηκε με έναν από τους δύο τρόπους - τη σύνδεση μέσω της θύρας Ethernet ή μέσω ενός προσαρμογέα USB WiFi.

Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να ρυθμίσετε έναν προσαρμογέα USB WiFi με το Pi σας, χρησιμοποιώντας ένα Edimax EW-7811Un σε αυτό το παράδειγμα.

Σύνδεση υλικού

Απενεργοποιήστε το Raspberry Pi και προσαρμόστε τον προσαρμογέα WiFi σε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες θύρες USB της Pi. Δεν έχει σημασία ποια θύρα χρησιμοποιείτε.

Τώρα είναι και η ώρα να συνδέσετε το πληκτρολόγιο και την οθόνη σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Ενεργοποιήστε το Raspberry Pi και δώστε ένα λεπτό για να εκκινήσετε.

Ανοίξτε το τερματικό

Αν το Pi σας εκκινήσει από το τερματικό από προεπιλογή, παραλείψτε αυτό το βήμα.

Εάν το Pi σας εκκινήσει στην επιφάνεια εργασίας Raspbian (LXDE), κάντε κλικ στο εικονίδιο του τερματικού στη γραμμή εργασιών. Μοιάζει με οθόνη με μαύρη οθόνη.

Επεξεργαστείτε το αρχείο Διεπαφές δικτύου

Η πρώτη αλλαγή που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικές γραμμές στο αρχείο διεπαφών δικτύου. Αυτό ρυθμίζει τον προσαρμογέα USB που θα χρησιμοποιηθεί και αργότερα θα του πούμε σε τι να συνδεθεί.

Στο τερματικό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε enter:

sudo nano / etc / δίκτυο / διεπαφές

Το αρχείο σας θα περιέχει ήδη ορισμένες γραμμές κειμένου, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση Raspbian. Ανεξαρτήτως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις ακόλουθες τέσσερις γραμμές - μερικοί ίσως είναι ήδη εκεί:

auto wlan0 επιτρέψτε-hotplug wlan0 iface wlan0 inet χειροκίνητο wpa-roam /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

Πατήστε Ctrl + X για έξοδο και αποθήκευση του αρχείου. Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να "αποθηκεύσετε το τροποποιημένο buffer", αυτό σημαίνει μόνο "Θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο;". Πιέστε το πλήκτρο 'Y' και στη συνέχεια πατήστε Enter για αποθήκευση κάτω από το ίδιο όνομα.

Επεξεργαστείτε το αρχείο υποβολής αιτήσεων WPA

Αυτό το υποκείμενο αρχείο είναι όπου πείτε στο Pi σας στο ποιο δίκτυο θα συνδεθεί και στον κωδικό πρόσβασης για αυτό το δίκτυο.

Στο τερματικό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε enter:

sudo nano /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

Θα πρέπει να υπάρχουν ήδη μερικές γραμμές κειμένου σε αυτό το αρχείο. Μετά από αυτές τις γραμμές, πληκτρολογήστε το ακόλουθο μπλοκ κειμένου, προσθέτοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία του δικτύου σας, όπου απαιτείται:

network = {ssid = "YOUR_SSID" proto = RSN κλειδί_mgmt = WPA-PSK pairwise = CCMP ομάδα TKIP = CCMP TKIP psk = "YOUR_PASSWORD"

Το YOUR_SSID είναι το όνομα του δικτύου σας. Αυτό είναι το όνομα που εμφανίζεται κατά την αναζήτηση για WiFi, όπως " BT-HomeHub12345 " ή "Virgin-Media-6789 ".

Ο κωδικός YOUR_PASSWORD είναι ο κωδικός πρόσβασης για το δίκτυό σας.

Μπορείτε να προσθέσετε πολλά μπλοκ εάν χρειάζεστε το Pi για να συνδεθείτε σε διαφορετικά δίκτυα ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Προαιρετικό βήμα: Απενεργοποίηση της διαχείρισης ενέργειας

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον προσαρμογέα WiFi που αποβάλλει τις συνδέσεις ή δεν ανταποκρίνεται, ίσως η ρύθμιση διαχείρισης ενέργειας του οδηγού να σας προκαλεί προβλήματα.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη διαχείριση ενέργειας απλά δημιουργώντας ένα νέο αρχείο με μια γραμμή κειμένου μέσα σε αυτό.

Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή για να δημιουργήσετε αυτό το νέο αρχείο:

sudo nano /etc/modprobe.d/8192cu.conf

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την ακόλουθη γραμμή κειμένου:

επιλογές 8192cu rtw_power_mgnt = 0 rtw_enusbss = 0 rtw_ips_mode = 1

Αφήστε ξανά το αρχείο χρησιμοποιώντας το Ctrl + X και αποθηκεύστε με το ίδιο όνομα.

Επανεκκινήστε το Raspberry Pi

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ρυθμίσετε έναν προσαρμογέα WiFi, οπότε τώρα πρέπει να επανεκκινήσετε το Pi για να τεθούν σε εφαρμογή όλες αυτές οι αλλαγές.

Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο τερματικό για επανεκκίνηση και, στη συνέχεια, πατήστε enter:

sudo επανεκκίνηση

Το Pi θα πρέπει να επανεκκινήσει και να συνδεθεί στο δίκτυό σας μέσα σε ένα λεπτό περίπου.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Αν το Pi σας δεν συνδεθεί, υπάρχουν μερικά προφανή πράγματα που πρέπει να ελέγξετε: