Ποια σμάλτο φωτογραφικής μηχανής σμάλτου Pi πρέπει να αγοράσετε;

Σας βοηθάμε να επιλέξετε τη σωστή ενότητα κάμερας για τα έργα σας

Η μονάδα κάμερας είναι ένας φανταστικός τρόπος να κάνετε πραγματικά συναρπαστικά έργα με το Raspberry Pi.

Ενώ οι ακροδέκτες GPIO μπορούν να ελέγχουν τις λυχνίες LED, τους βομβητές, τους αισθητήρες και άλλα, προσθέτοντας ένα οπτικό στοιχείο μαζί με αυτά ανοίγει ένα εντελώς νέο σύνολο ευκαιριών έργου.

Οι λάτρεις χρησιμοποίησαν τη μονάδα για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά ρομπότ Pi με ζωντανές ροές βίντεο, οθόνες νυχτερινής διασκέδασης, σπιτικές κάμερες και πολλά άλλα - όλα φτιαγμένα με ένα Raspberry Pi στον πυρήνα.

Υπάρχουν τώρα 4 εκδόσεις της επίσημης μονάδας Raspberry Pi Camera, παράλληλα με μια σειρά επιλογών aftermarket. Αυτό μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο για τους νέους χρήστες του Raspberry Pi, οπότε ας δούμε τι είναι διαθέσιμο.

Επίσημη Μονάδα κάμερας Έκδοση 1 - Τυπική

Η αρχική κάμερα ενότητα κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013. RasPi.TV

Στις 14 Μαΐου 2013, ο Eben Upton (ιδρυτής της Raspberry Pi), λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από την αρχική κυκλοφορία του Pi, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του αρχικού board module module.

Ο αρχικός πίνακας ήρθε με έναν αισθητήρα OmniVision OV5647 των 5 megapixel με ανάλυση 2592 x 1944 pixel, σχεδιασμένη για καθημερινή χρήση.

Όσον αφορά το βίντεο, είναι δυνατή η λειτουργία 1080p, παράλληλα με τις λειτουργίες αργής κίνησης, αν και σε χαμηλότερη ανάλυση.

Εάν μπορείτε να βρείτε ένα ακόμα προς πώληση, και είναι φθηνότερο από τη νέα έκδοση, και δεν είστε τόσο ασήμαντοι για ψήφισμα ή νυχτερινή φωτογραφία, αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Θα είστε 3-megapixels πίσω από τη νέα έκδοση και δεν μπορείτε να πυροβολήσετε τη νύχτα, αλλά για πολλά έργα που δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Περισσότερο "

Επίσημη Μονάδα Κάμερας Έκδοση 1 - Υπέρυθρη συσκευή "Pi NoIR"

Η μονάδα κάμερας NoIR για τη νυχτερινή φωτογραφία. RasPi.TV

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, το Ίδρυμα Raspberry Pi δημοσίευσε μια νέα έκδοση υπέρυθρων της κάμερας Module Camera, που ονομάζεται «NoIR».

Η νέα μαύρη έκδοση ήταν κάτι περισσότερο από ένα νέο κομψό χρώμα, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει σχεδιαστεί για τη νυχτερινή φωτογραφία και άλλα πειράματα IR όπως η προβολή της φυτικής φωτοσύνθεσης.

Απλά πλημμυρίστε το θέμα σας με το φως IR και έχετε νυχτερινή όραση στα χέρια σας! Θα πάρετε μια πολύ πορφυρή εικόνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, έτσι ώστε αυτά να είναι καλύτερα επιφυλακτικά για νυχτερινά έργα.

Όπως και η αρχική ενότητα, αυτά μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν τώρα που έχουν αντικατασταθεί από τις νέες εκδόσεις.

Ωστόσο, εάν μπορείτε να βρείτε ένα νέο παράδειγμα που θα φτάσει σε φθηνή τιμή, και δεν θίγονται για το χαμηλότερο ψήφισμα, θα μπορούσε να είναι μια προσιτή είσοδος στη νυχτερινή φωτογραφία. Περισσότερο "

Επίσημη Μονάδα Κάμερας Έκδοση 2 - Τυπική έκδοση

Η δεύτερη έκδοση της τυπικής μονάδας κάμερας. RasPi.TV

Γρήγορη προώθηση τριών ετών και η επόμενη έκδοση της κάμερας απελευθερώνεται.

Τον Απρίλιο του 2016 το Ίδρυμα Raspberry Pi δημοσίευσε την έκδοση 2 της δημοφιλούς κάμερας Module Camera, ανεβάζοντας το board στα 8-megapixel.

Καθώς οι αισθητήρες OmniVision OV5647 δεν παρήχθησαν πλέον, το Ίδρυμα άλλαξε υλικό με βάση το μοντέλο IMX219 της Sony.

Όλα τα άλλα φαίνονταν να παραμένουν όπως είναι - το ίδιο μέγεθος, η ίδια διάταξη τρύπας και οι ίδιες εντολές κώδικα για τη χρήση τους.

Δεδομένου ότι το απόθεμα της αρχικής εκδοχής 1 πίνακες εξαντλείται σιγά-σιγά, αυτή σύντομα θα είναι η μόνη επίσημη ημερήσια κάμερα διαθέσιμη. Η αύξηση στα megapixel θα είναι αρκετή για να δελεάσει τους περισσότερους αγοραστές σε σχέση με τα υπόλοιπα εξαρτήματα αγοράς μετά την πώληση. Περισσότερο "

Επίσημη έκδοση της κάμερας 2 - έκδοση "NoIR"

Έκδοση 2. Module κάμερας NoIR RasPi.TV

Η δεύτερη έκδοση της μονάδας φωτογραφικών μηχανών NoIR κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα με τη νέα τυποποιημένη έκδοση.

Περιείχε τις ίδιες αλλαγές, το ίδιο ιστορικό, το ίδιο μέγεθος και την ίδια τιμή.

Καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν οι αρχικές πλακέτες, σύντομα θα πάμε σε επίσημη μονάδα νυκτερινής κάμερας. Περισσότερο "

Μονάδα κάμερας Waveshare

Η «κινεζική» αγορά εξαρτημάτων μηχανών μετά την αγορά. Waveshare

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν οι εκδόσεις δευτερογενών αγορών της μονάδας κάμερας άρχισαν να εμφανίζονται ηλεκτρονικά.

Αυτό το παράδειγμα είναι από το Waveshare και είναι σχεδόν ένα αντίγραφο της αρχικής πρότυπης πλακέτας των 5 megapixel και φαίνεται να έχει τον ίδιο αισθητήρα OV5647 που χρησιμοποιείται στις επίσημες ενότητες.

Η διευρυμένη ενότητα φακού φαίνεται ενδιαφέρουσα, αλλά μπορεί να διακόψει τη συμβατότητα με τις περιπτώσεις και άλλα προϊόντα που εστιάζονται γύρω από τη μονάδα κάμερας.

Αυτό δεν είναι μια καλή επιλογή, εκτός αν είστε περίεργοι τι προσφέρει αυτό το τμήμα φακών. Είναι μόνο 5-megapixel, σε σύγκριση με τα 8-megapixel των σημερινών επίσημων ενοτήτων και δεν φαίνεται να κοστίζει πολύ λιγότερο. Περισσότερο "

Ενσωματωμένη κάμερα ζουμ με μονάδα IR με LED

Ένα διαφορετικό, χρήσιμο σχέδιο IR από το Waveshare. Waveshare

Αυτή είναι μια πιο συναρπαστική μονάδα φωτογραφικής μηχανής μετά την αγορά, καθώς προσφέρει πραγματικά κάτι νέο και ενδιαφέρον!

Αυτό το μοντέλο είναι επίσης από το Waveshare και διαθέτει τόσο φακό ζουμ όσο και προσαρμόσιμα IR LED, που συνδυάζει για να δημιουργήσει μια ενιαία μονάδα νυκτερινής όρασης.

Οι πίνακες IR έρχονται επίσης με ένα φωτοαντιστάσεων που θα ανιχνεύσουν το φως περιβάλλοντος και θα ρυθμίσουν αναλόγως την ένταση IR, καθώς και μια ενσωματωμένη αντίσταση για περαιτέρω προσαρμογή.

Αν σχεδιάζετε κάποια νυχτερινή φωτογραφία και δεν θέλετε την ταλαιπωρία να οργανώσετε ή να φτιάξετε το δικό σας IR φωτισμό - αυτό είναι ιδανικό για εσάς.

Η ποιότητα αυτών των φωτογραφικών μηχανών aftermarket και των αισθητήρων μπορεί να είναι ασυνεπής, οπότε εξετάστε ακριβώς τις απαιτήσεις σας πριν κάνετε μια αγορά. Περισσότερο "

Συσκευή κάμερας ψαριού-ματιών φακών Waveshare

Η μονάδα κάμερας "ψαριού-ματιών" από το Waveshare. Waveshare

Μια άλλη προσφορά από το Waveshare, που φαίνεται να είναι ο μόνος άλλος μεγάλος παίκτης στην αγορά της Κάμερας Module εκτός από το ίδρυμα.

Αυτή τη φορά είναι μια παραλλαγή ψαριού-ματιών της φωτογραφικής μηχανής τους, η οποία δίνει μια ευρεία πανοραμική θέα - 222 μοίρες για να είμαστε ακριβείς.

Διατίθεται σε κανονικές εκδόσεις και σε εκδόσεις IR, επιτρέποντας νυχτερινή όραση.

Εάν θέλετε να τραβήξετε περισσότερα για τις λήψεις σας, για ένα έργο όπως το Pi CCTV ή κάτι παρόμοιο, αυτός ο φακός ψαριού-οφθαλμού θα μπορούσε να είναι μόνο η δουλειά.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι οι άκρες των φωτογραφιών σας θα χάσουν την εστίαση και μπορεί να έχετε ένα δαχτυλίδι γύρω από τις εικόνες εξόδου. Περισσότερο "