Εισαγωγή διασταυρωμένων αναφορών στο Word 2007

Χρησιμοποιήστε διασταυρούμενες αναφορές για να πλοηγηθείτε σε ένα μακροσκελή έγγραφο

Όταν εργάζεστε σε ένα μεγάλο έγγραφο στο Word 2007, όπως ένα ακαδημαϊκό χαρτί ή ένα μυθιστόρημα, ίσως θέλετε να παραπέμψετε τους αναγνώστες σε άλλα μέρη του εγγράφου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για υποσημειώσεις, διαγράμματα και αριθμούς. Μπορείτε να εισαγάγετε τις παραπομπές με μη αυτόματο τρόπο προσθέτοντας κάτι σαν το "Βλέπε σελίδα 9" στο κείμενο, αλλά αυτή η μέθοδος γίνεται γρήγορα απειλητική όσο αυξάνεται το έγγραφό σας και κάνετε αλλαγές, αναγκάζοντάς σας να επιστρέψετε και να διορθώσετε τις παραπομπές όταν το έγγραφο είναι πλήρης.

Το Word 2007 παρέχει μια δυνατότητα διασταύρωσης που ενημερώνει αυτόματα τις παραπομπές, καθώς εργάζεστε στο έγγραφό σας, ακόμα και αν προσθέτετε ή αφαιρείτε σελίδες. Όταν η διασταύρωση έχει ρυθμιστεί σωστά, ο αναγνώστης κάνει κλικ στο συγκεκριμένο κείμενο σε ένα έγγραφο που θα μεταφερθεί σε μια στοχευμένη τοποθεσία. Ανάλογα με το τι πηδάτε, η μέθοδος αντιστοίχισης ποικίλει.

Διασταυρούμενες εικόνες, γραφήματα και πίνακες με λεζάντες στο Word 2007

Αυτή η μέθοδος αντιστοίχισης μεταπηδά σε στοιχεία του Microsoft Word 2007 με λεζάντες, όπως εικόνες, αριθμοί και διαγράμματα.

  1. Εισαγάγετε το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να κατευθύνετε τον αναγνώστη σε στοιχείο που έχει παραπομπή. Για παράδειγμα: (Βλέπε σελίδα) "ή (Βλ. Διάγραμμα) ανάλογα με τον τύπο της διασταύρωσης.
  2. Τοποθετήστε το δρομέα στο κείμενο που μόλις πληκτρολογήσατε.
  3. Κάντε κλικ στο "Εισαγωγή" στη γραμμή μενού.
  4. Κάντε κλικ στο "Cross Reference".
  5. Επιλέξτε "Εικόνα" ή "Εικόνα" από το αναπτυσσόμενο μενού στο πλαίσιο με τον τίτλο "Τύπος αναφοράς" για να αποκαλύψετε όλα τα γραφήματα ή τις εικόνες στο έγγραφο που έχουν υπότιτλους.
  6. Επιλέξτε τον επιθυμητό χάρτη ή εικόνα από τη λίστα.
  7. Κάντε μια επιλογή στο πεδίο "Εισαγωγή αναφοράς σε" για να εμφανίσετε ολόκληρη τη λεζάντα στο κείμενο διασταυρούμενης αναφοράς ή μόνο τον αριθμό σελίδας ή επιλέξτε μία από τις άλλες επιλογές.
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή "Εισαγωγή" για να εφαρμόσετε τη διασταύρωση.
  9. Κλείστε το παράθυρο και επιστρέψτε στην περιοχή (Βλέπε σελίδα). Περιλαμβάνει τώρα τις πληροφορίες για τη διασταύρωση.
  10. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από τη νεοσυσταθείσα διασταύρωση για να δείτε την εντολή που διαβάζει "Ctrl_Click για να ακολουθήσετε το σύνδεσμο".
  11. Πιέστε Ctrl για να μεταβείτε στο σχήμα ή στο γράφημα στο οποίο αναφέρεστε.

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Cross-Reference με σελιδοδείκτες

Η χρήση της δυνατότητας παραπομπής είναι ιδιαίτερα εύκολη όταν έχετε ήδη δημιουργήσει σελιδοδείκτες για το έγγραφό σας. Για παράδειγμα, ίσως έχετε ήδη δημιουργήσει σελιδοδείκτες στην αρχή κάθε κεφαλαίου ενός μεγάλου εγγράφου.

  1. Τοποθετήστε το δρομέα όπου θέλετε να εισαγάγετε τη διασταύρωση και εισαγάγετε το επιθυμητό κείμενο, όπως (Βλέπε σελίδα) ή (Βλέπε κεφάλαιο) και κάντε κλικ στο κείμενο του συνδέσμου με το δρομέα.
  2. Ανοίξτε την καρτέλα "Αναφορές".
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή "Διασταύρωση" στον πίνακα "Υποδείξεις".
  4. Επιλέξτε το είδος του αντικειμένου που θέλετε να αναφερθείτε από το πεδίο Τύπος αναφοράς στο παράθυρο που ανοίγει. Σε αυτήν την περίπτωση, επιλέξτε "Σελιδοδείκτης". Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τίτλους, υποσημειώσεις ή αριθμημένα στοιχεία σε αυτή την ενότητα.
  5. Οι επιλογές στο παράθυρο διαλόγου αλλάζουν αυτόματα ανάλογα με την επιλογή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζεται μια λίστα με κάθε σελιδοδείκτη στο έγγραφο.
  6. Κάντε κλικ στο όνομα του σελιδοδείκτη που θέλετε. Αφού κάνετε την επιλογή σας, κάντε κλικ στην επιλογή "Εισαγωγή".
  7. Κλείστε το παράθυρο διαλόγου.

Η διασταύρωση έχει εφαρμοστεί και ενημερώνεται καθώς αλλάζετε το έγγραφο. Αν θέλετε να διαγράψετε μια διασταύρωση, επισημάνετε τη διασταύρωση και πατήστε το πλήκτρο Διαγραφή.