Ο δείκτης εμπειρίας των Windows

Πόσο καλά εκτελεί το PC σας;

Ο Δείκτης εμπειρίας των Windows θα πρέπει να είναι η πρώτη σας στάση στο δρόμο για την ταχύτερη δημιουργία του υπολογιστή σας. Ο δείκτης εμπειρίας των Windows είναι ένα σύστημα βαθμολόγησης που μετρά τα διάφορα μέρη του υπολογιστή σας που επηρεάζουν την απόδοση. περιλαμβάνουν τον επεξεργαστή, τη μνήμη RAM, τις δυνατότητες γραφικών και το σκληρό δίσκο. Η κατανόηση του Ευρετηρίου μπορεί να σας βοηθήσει να ορίσετε ποιες ενέργειες πρέπει να αναλάβετε για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας.

Πρόσβαση στον Δείκτη εμπειρίας των Windows

Για να μεταβείτε στον Δείκτη εμπειρίας των Windows, μεταβείτε στην ενότητα Έναρξη / Πίνακας Ελέγχου / Σύστημα και Ασφάλεια. Στην κατηγορία "Σύστημα" αυτής της σελίδας, κάντε κλικ στην επιλογή "Έλεγχος του δείκτη εμπειρίας των Windows". Σε αυτό το σημείο, ο υπολογιστής σας θα πάρει πιθανώς ένα λεπτό ή δύο για να εξετάσει το σύστημά σας και στη συνέχεια να παρουσιάσει τα αποτελέσματα. Εμφανίζεται δείγμα δείκτη εδώ.

Πώς υπολογίζεται η βαθμολογία εμπειρίας των Windows

Ο δείκτης εμπειρίας των Windows εμφανίζει δύο σύνολα αριθμών: ένα συνολικό αποτέλεσμα Βάσης και πέντε υποδιαιρέσεις. Το βασικό σκορ, σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να σκεφτείς, δεν είναι ο μέσος όρος των υποζώνων. Είναι απλώς μια επαναφορά του χαμηλότερου συνολικού σας υποκώγιμου. Είναι η ελάχιστη ικανότητα απόδοσης του υπολογιστή σας. Εάν το βασικό σας σκορ είναι 2.0 ή λιγότερο, έχετε μόλις αρκετή ισχύ για να εκτελέσετε τα Windows 7 . Ένα σκορ 3.0 είναι αρκετό για να σας επιτρέψει να ολοκληρώσετε τη βασική εργασία και να εκτελέσετε την επιφάνεια εργασίας του Aero , αλλά όχι αρκετά για να κάνετε παιχνίδια υψηλής ποιότητας, επεξεργασία βίντεο και άλλες εντατικές εργασίες. Οι βαθμολογίες της σειράς 4.0 - 5.0 είναι αρκετά ικανοποιητικές για ισχυρή εργασία πολλαπλών εργασιών και υψηλού επιπέδου. Οτιδήποτε είναι 6.0 ή παραπάνω είναι απόδοση ανώτερου επιπέδου, κάτι που σας επιτρέπει να κάνετε ό, τι χρειάζεστε με τον υπολογιστή σας.

Η Microsoft λέει ότι το βασικό σκορ είναι ένας καλός δείκτης για το πώς θα λειτουργήσει ο υπολογιστής σας γενικά, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι λίγο παραπλανητικό. Για παράδειγμα, η βαθμολογία Base του υπολογιστή μου είναι 4,8, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχω εγκαταστήσει μια κάρτα γραφικών τύπου high-end. Αυτό είναι ωραία για μένα από τότε που δεν είμαι gamer. Για τα πράγματα για τα οποία χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου, που αφορούν κυρίως τις άλλες κατηγορίες, είναι κάτι περισσότερο από ικανό.

Ακολουθεί μια γρήγορη περιγραφή των κατηγοριών και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την απόδοση του υπολογιστή σας σε κάθε περιοχή:

Εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί άσχημα σε τρεις ή τέσσερις περιοχές του δείκτη εμπειρίας των Windows, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε νέο υπολογιστή αντί να κάνετε πολλές αναβαθμίσεις. Στο τέλος, δεν μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο, και θα έχετε έναν υπολογιστή με όλη την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.