Οι 5 καλύτεροι τρόποι για να εκτελέσετε τα Windows στο Mac σας

Boot Camp, Virtualization, Wine, Crossover Mac, απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας

Ενώ το υλικό Mac είναι τέλεια προσαρμοσμένο στο MacOS, αλλά δεν είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που μπορεί να εκτελεστεί στο υλικό του Mac σας.

Ανεξάρτητα από τους λόγους που θα θέλατε, πολλά άλλα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων πολλών λειτουργικών συστημάτων παραθύρων και Linux , μπορούν να λειτουργούν στον Mac σας. Αυτό κάνει το Mac μεταξύ των πιο ευέλικτων υπολογιστών που μπορείτε να αγοράσετε. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα Windows για Mac.

01 από 05

Σκάφος εκκίνησης

Χρησιμοποιήστε τον Βοηθό Camp Boot Camp για να χωρίσετε τη μονάδα εκκίνησης του Mac σας. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc

Ίσως η πιο γνωστή επιλογή για την εκτέλεση των Windows είναι το Boot Camp. Το Boot Camp, που περιλαμβάνεται δωρεάν με το Mac σας, σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τα Windows και στη συνέχεια να αφήσετε διπλή εκκίνηση μεταξύ Mac ή Windows κατά την εκκίνηση.

Επειδή το Boot Camp εκτελεί Windows απευθείας στο υλικό του Mac σας (δεν υπάρχει εικονικοποίηση ή εξομοίωση) τα Windows μπορούν να τρέξουν με την καλύτερη δυνατή ταχύτητα που μπορεί να παραδώσει ο Mac σας.

Η εγκατάσταση των Windows στο Mac σας δεν είναι πιο δύσκολη από την εγκατάσταση των Windows σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Η Apple παρέχει ακόμα στον Βοηθό Camp Boot Assistant να χωρίσει τη μονάδα εκκίνησης για να κάνει χώρο για τα Windows καθώς και να εγκαταστήσει όλους τους οδηγούς που θα χρειαστούν τα Windows για όλο το ειδικό υλικό της Apple.

Pro:

Ενάντιος:

Περισσότερο "

02 του 05

Εικονικοποίηση

Parallels Wizard που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του OS guest. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η εικονικοποίηση επιτρέπει σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα να εκτελούνται ταυτόχρονα σε υλικό υπολογιστή ή, τουλάχιστον για πρακτικούς λόγους, φαίνεται ότι την ίδια στιγμή. Η εικονικοποίηση αφαιρεί το στρώμα υλικού, καθιστώντας το κάθε λειτουργικό σύστημα να έχει το δικό του επεξεργαστή, μνήμη RAM, γραφικά και αποθήκευση που χρειάζεται να τρέξει.

Η εικονικοποίηση στο Mac κάνει χρήση ενός στρώματος λογισμικού που ονομάζεται hypervisor για να μιμηθεί όλο το υποκείμενο hardware. Ως αποτέλεσμα, το λειτουργικό σύστημα guest που τρέχει στην εικονική μηχανή δεν τρέχει τόσο γρήγορα όσο στο Boot Camp. Αλλά σε αντίθεση με το Boot Camp, τόσο το λειτουργικό σύστημα Mac όσο και το λειτουργικό σύστημα guest μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα.

Υπάρχουν τρεις κύριες εφαρμογές εικονικοποίησης για το Mac:

Η εγκατάσταση των ίδιων των εφαρμογών εικονικοποίησης είναι παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Mac που εγκαθιστάτε μέσω της εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος επισκεπτών μπορεί να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με λίγο προσαρμογή που απαιτείται για την επίτευξη της καλύτερης απόδοσης . Και οι τρεις εφαρμογές έχουν ζωντανά φόρουμ και υπηρεσίες υποστήριξης για να βοηθήσουν με τον συντονισμό της απόδοσης.

Pro:

Ενάντιος:

03 του 05

Κρασί

Έχετε μια αγαπημένη εφαρμογή των Windows; Το κρασί μπορεί να σας επιτρέψει να εκτελέσετε αυτήν την παλιά εφαρμογή απευθείας στο Mac χωρίς να χρειάζεστε ένα αντίγραφο των Windows. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το κρασί υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση για την εκτέλεση εφαρμογών των Windows στον Mac σας. Συγχωρήστε μας, αυτό γίνεται λίγο nerdy: Αντί να virtualization του υλικού Mac και την εκτέλεση των Windows στο εικονικό περιβάλλον, Wine παραιτείται από το λειτουργικό σύστημα των Windows εντελώς? Αντίθετα, μετατρέπει τις κλήσεις API των Windows που εκτελούνται από την εφαρμογή των Windows σε λειτουργίες POSIX (φορητές διεπαφές λειτουργικού συστήματος) που χρησιμοποιούνται σε λειτουργικά συστήματα Linux και Mac.

Τα αποτελέσματα είναι ότι η εφαρμογή Window μπορεί να εκτελεστεί χρησιμοποιώντας το API λειτουργικών συστημάτων κεντρικών υπολογιστών αντί αυτών που χρησιμοποιούνται από τα Windows. Τουλάχιστον αυτή είναι η υπόσχεση, η πραγματικότητα τείνει να είναι λίγο λιγότερο από ό, τι υποσχέθηκε.

Το πρόβλημα είναι ότι η προσπάθεια μετατροπής όλων των κλήσεων API των Windows είναι μια τεράστια δέσμευση και δεν υπάρχει εγγύηση ότι μια εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε έχει μεταφραστεί με επιτυχία σε όλες τις κλήσεις API.

Παρόλο που η εργασία φαίνεται αποθαρρυντική, το Wine έχει αρκετές ιστορίες επιτυχίας εφαρμογής και αυτό είναι το κλειδί για τη χρήση του Wine, ελέγχοντας τη βάση δεδομένων Wine για να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή των Windows που χρησιμοποιείτε έχει δοκιμαστεί με επιτυχία χρησιμοποιώντας το Wine.

Η εγκατάσταση του Wine στο Mac μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για όσους δεν χρησιμοποιούν για την εγκατάσταση εφαρμογών Linux / UNIX ανοιχτού κώδικα. Το κρασί διανέμεται μέσω tarballs ή .pkg αν και θα συνιστούσα τη χρήση της μεθόδου .pkg η οποία περιλαμβάνει ένα ημι-πρότυπο πρόγραμμα εγκατάστασης Mac.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το Wine πρέπει να εκτελεστεί από το Terminal, αν και όταν εκτελείται μια εφαρμογή των Windows, θα χρησιμοποιείτε το πρότυπο Mac GUI.

Pro:

Ενάντιος:

Περισσότερο "

04 του 05

Crossover Mac

Το Crossover Mac μπορεί να εκτελέσει εφαρμογές παραθύρων, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιχνιδιών. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το Crossover Mac είναι μια εφαρμογή από το Codeweaver που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την καλύτερη δυνατή χρήση του Μεταφραστή Wine (βλ. Παραπάνω) σε περιβάλλον Mac. Περιλαμβάνει ένα εύχρηστο πρόγραμμα εγκατάστασης τόσο για την εφαρμογή Crossover Mac όσο και για την εγκατάσταση εφαρμογών των Windows στον Mac σας.

Δεν χρειάζεται να μπαίνετε στο Terminal όπως απαιτείται με το Wine, το Crossover Mac κρύβει όλα τα υποκείμενα bits του UNIX και τα bobs πίσω από μια τυπική διεπαφή χρήστη Mac.

Ενώ το Crossover Mac είναι μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, εξακολουθεί να βασίζεται στον κώδικα Wine για τη μετάφραση των API των Windows στα αντίστοιχα Mac. Αυτό σημαίνει ότι το Crossover Mac έχει τα ίδια προβλήματα με το Wine όταν πρόκειται για εφαρμογές που λειτουργούν σωστά. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε τη βάση δεδομένων των εφαρμογών εργασίας στην ιστοσελίδα του CrossOver για να διασφαλίσετε ότι η εφαρμογή που θέλετε να εκτελέσετε θα λειτουργήσει.

Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμαστική έκδοση του Crossover Mac για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως αναμένεται.

Pro:

Ενάντιος:

Περισσότερο "

05 του 05

Microsoft Remote Desktop

Η εφαρμογή Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας της Microsoft είναι συνδεδεμένη σε υπολογιστή Windows 10. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αυτή η επιλογή παρατίθεται τελευταία επειδή δεν εκτελείτε πραγματικά Windows στα Mac. Μόλις εγκατασταθεί η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας των Windows, τα Windows τρέχουν πραγματικά σε έναν υπολογιστή και συνδέεστε σε αυτό με το Mac.

Τα αποτελέσματα είναι η επιφάνεια εργασίας των Windows που εμφανίζεται σε ένα παράθυρο στο Mac σας. Μέσα στο παράθυρο μπορείτε να χειριστείτε την επιφάνεια εργασίας των Windows, να ξεκινήσετε εφαρμογές, να μετακινήσετε αρχεία και να παίξετε μερικά παιχνίδια, αν και τα γραφικά παιχνίδια ή η εφαρμογή δεν είναι καλή επιλογή λόγω των ορίων ταχύτητας αποστολής της απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας των Windows σύνδεση στο δίκτυο στο Mac σας.

Η εγκατάσταση και η εγκατάσταση είναι αρκετά εύκολη, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το Mac App Store. Μόλις εγκατασταθεί, πρέπει να ενεργοποιήσετε μόνο την απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα των Windows και, στη συνέχεια, να επιλέξετε το σύστημα των Windows μέσα στην εφαρμογή Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας για να αποκτήσετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές της.

Pro:

Ενάντιος: