Εκτελέστε μια αναβάθμιση εγκατάστασης του Lion στο Mac σας

01 από 03

Εκτελέστε μια αναβάθμιση εγκατάστασης του Lion στο Mac σας

Η Apple άλλαξε τη διαδικασία εγκατάστασης για Lion ελαφρώς από προηγούμενες εκδόσεις του OS X. Ενώ η διαδικασία είναι ουσιαστικά η ίδια, υπάρχουν διαφορές που προκαλούνται από τη νέα μέθοδο διανομής για το Lion, το οποίο πωλείται μόνο μέσω του Mac App Store.

Η Apple άλλαξε τη διαδικασία εγκατάστασης για Lion ελαφρώς από προηγούμενες εκδόσεις του OS X. Ενώ η διαδικασία είναι ουσιαστικά η ίδια, υπάρχουν διαφορές που προκαλούνται από τη νέα μέθοδο διανομής για το Lion, το οποίο πωλείται μόνο μέσω του Mac App Store.

Αντί να διαθέτετε φυσικά μέσα (DVD) από αυτά, χρησιμοποιείτε την εφαρμογή εγκατάστασης Lion που κατεβάζετε από το Mac App Store.

Σε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα, θα εξετάσουμε την εγκατάσταση του Lion ως αναβάθμιση στο Snow Leopard, το οποίο θα πρέπει να είναι η τρέχουσα εγκατάσταση του OS X στο Mac σας.

Τι χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε το λιοντάρι

Με όλα έτοιμα, ας αρχίσουμε τη διαδικασία εγκατάστασης.

02 του 03

Εγκατάσταση Lion - Η διαδικασία αναβάθμισης

Το πρόγραμμα εγκατάστασης Lion προεπιλογής εγκαθιστά την τρέχουσα δισκέτα εκκίνησης. αυτό θα πρέπει να είναι η σωστή κίνηση για τους περισσότερους χρήστες.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης Lion, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για την υπάρχουσα εγκατάσταση του OS X. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας πολλά βοηθητικά προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Time Machine, το Carbon Copy Cloner και το SuperDuper . Το βοηθητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για να εκτελέσετε το αντίγραφο ασφαλείας δεν είναι τόσο σημαντικό. αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του συστήματός σας και των δεδομένων χρήστη πριν ξεκινήσετε την αναβάθμιση σε Lion.

Η προσωπική μου επιλογή είναι να έχουμε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine και έναν κλώνο του τρέχοντος όγκου εκκίνησης. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για τη μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που χρησιμοποιώ στο ακόλουθο άρθρο:

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Mac σας: Time Machine και SuperDuper Make for Easy Backups

Με την αποφυγή του backup, ας συνεχίσουμε με τη διαδικασία εγκατάστασης της αναβάθμισης Lion.

Εγκατάσταση Lion

Πρόκειται για εγκατάσταση αναβάθμισης του Lion, που σημαίνει ότι θα αντικαταστήσετε την τρέχουσα εγκατάσταση του Snow Leopard με το OS X Lion. Η αναβάθμιση δεν θα πρέπει να επηρεάζει τα δεδομένα χρήστη, τις πληροφορίες λογαριασμού, τις ρυθμίσεις δικτύου ή άλλες προσωπικές ρυθμίσεις. Αλλά επειδή όλοι έχουν διαφορετικές εφαρμογές και χρήσεις για τους Mac, δεν είναι δυνατόν να διαπιστώσουμε ότι όλοι θα έχουν μηδενικά προβλήματα με οποιαδήποτε αναβάθμιση OS. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνατε ένα αντίγραφο ασφαλείας πρώτα, σωστά;

Ξεκινώντας τον εγκαταστάτη του λιονταριού

Όταν αγοράσατε το Lion, το πρόγραμμα εγκατάστασης Lion κατελήφθη από το Mac App Store και αποθηκεύτηκε στο φάκελο / Applications. το αρχείο ονομάζεται Mac OS X Lion. Εγκαταστάθηκε επίσης στο Dock για εύκολη πρόσβαση.

  1. Πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή εγκατάστασης Lion, κλείστε τυχόν άλλες εφαρμογές που ενδεχομένως εκτελείτε.
  2. Για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης Lion, κάντε κλικ στο εικονίδιο εγκατάστασης Lion στο Dock ή κάντε διπλό κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης Lion που βρίσκεται στο / Applications.
  3. Όταν ανοίγει το παράθυρο του εγκαταστάτη Lion, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  4. Θα εμφανιστούν οι όροι χρήσης. να τα διαβάσετε (ή όχι) και να πατήσετε το κουμπί Agree.
  5. Το πρόγραμμα εγκατάστασης Lion προεπιλογής εγκαθιστά την τρέχουσα δισκέτα εκκίνησης. αυτό θα πρέπει να είναι η σωστή κίνηση για τους περισσότερους χρήστες. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το Lion σε διαφορετική μονάδα δίσκου, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση όλων των δίσκων και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη δισκέτα προορισμού. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση για να συνεχίσετε.
  6. Θα σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή. εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  7. Το πρόγραμμα εγκατάστασης Lion θα αντιγράψει τη βασική εικόνα εκκίνησης στην επιλεγμένη μονάδα δίσκου και, στη συνέχεια, θα κάνει επανεκκίνηση του Mac.
  8. Μετά την επανεκκίνηση του Mac, ο εγκαταστάτης του Lion θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά (μπορεί να διαφέρουν τα χιλιόμετρα σας) για να εγκαταστήσετε το OS X Lion. Ο εγκαταστάτης θα εμφανίσει μια γραμμή προόδου για να σας ενημερώσει για τη διαδικασία εγκατάστασης.

Σημείωση για χρήστες πολλαπλών οθονών: Εάν έχετε συνδεδεμένες περισσότερες από μία οθόνες στο Mac σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες όλες οι οθόνες. Για κάποιο λόγο, όταν εγκατέστησα το Lion, το παράθυρο προόδου εμφανίστηκε στη δευτερεύουσα οθόνη μου, η οποία ήταν απενεργοποιημένη. Παρόλο που δεν υπάρχουν κακές συνέπειες από την απενεργοποίηση της δευτερεύουσας οθόνης σας, μπορεί να προκαλέσετε σύγχυση για να μην δείτε το παράθυρο προόδου.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα γίνει επανεκκίνηση του Mac.

03 του 03

Εγκατάσταση Lion - Ολοκλήρωση της εγκατάστασης αναβάθμισης Lion

Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος εγκατάστασης Lion, μόνο μερικά λεπτά μακριά από το νέο λειτουργικό σύστημα.

Η πρώτη εκκίνηση μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, καθώς ο Lion συμπληρώνει τα εσωτερικά αρχεία cache με νέα δεδομένα, οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας σας. Αυτή η καθυστέρηση είναι μια μοναδική εκδήλωση. οι επακόλουθες επανεκκινήσεις θα λάβουν το κανονικό χρονικό διάστημα.

Το παράθυρο του εγκαταστάτη Lion θα εμφανιστεί με μια σημείωση "Thank You" για την εγκατάσταση του Lion. Ενδέχεται επίσης να δείτε ένα κουμπί Περισσότερες πληροφορίες στο κάτω μέρος του παραθύρου. αν το κάνετε, κάντε κλικ στο κουμπί για να δείτε μια λίστα εφαρμογών που βρέθηκε στο πρόγραμμα εγκατάστασης του Lion που είναι ασύμβατες με το Lion. Οι ασύμβατες εφαρμογές μετακινούνται σε έναν ειδικό φάκελο που ονομάζεται ασύμβατο λογισμικό, ο οποίος βρίσκεται στον ριζικό κατάλογο της μονάδας εκκίνησης. Εάν δείτε οποιεσδήποτε εφαρμογές ή προγράμματα οδήγησης συσκευών σε αυτόν τον φάκελο, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή για να λάβετε ενημερώσεις Lion.

Για να απορρίψετε το παράθυρο του εγκαταστάτη Lion, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη χρήσης λιοντάρι.

Ενημέρωση Λογισμικού για το Λιοντάρι

Πριν ξεκινήσετε την εξερεύνηση, υπάρχει ένα ακόμα έργο που πρέπει να εκτελέσετε. Θα πρέπει να ελέγξετε για ενημερώσεις λογισμικού για προγράμματα οδήγησης συστήματος και συσκευών, καθώς και για εφαρμογές.

Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία Αναβάθμιση λογισμικού, που βρίσκεται κάτω από το μενού της Apple, για να ελέγξετε για ενημερώσεις. Μπορεί να βρείτε νέα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή, καθώς και άλλες ενημερώσεις, έτοιμες για Mac. Ελέγξτε επίσης το Mac App Store, για να δείτε αν οποιαδήποτε από τις εφαρμογές σας διαθέτει διαθέσιμες ενημερώσεις Lion.

Αυτό είναι; η ενημέρωση του Lion έχει ολοκληρωθεί. Διασκεδάστε να εξερευνήσετε το νέο σας λειτουργικό σύστημα.