Η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά μπορείτε εύκολα να την απενεργοποιήσετε

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας από τους χάκερ, απενεργοποιώντας την πρόσβαση στην Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας

Η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας των Windows επιτρέπει σε εσάς ή σε άλλους να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας εξ αποστάσεως μέσω μιας σύνδεσης δικτύου, προσφέροντας αποτελεσματικά τα πάντα στον υπολογιστή σας σαν να είστε άμεσα συνδεδεμένοι με αυτό.

Η απομακρυσμένη πρόσβαση είναι μια χρήσιμη λειτουργία όταν πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας από άλλη τοποθεσία, όπως όταν θέλετε να συνδεθείτε στον οικιακό σας υπολογιστή όταν εργάζεστε. Μια απομακρυσμένη σύνδεση είναι επίσης βολική στις καταστάσεις υποστήριξης στις οποίες βοηθάτε άλλους συνδεόμενοι με τους υπολογιστές τους ή όταν χρειάζεστε τεχνική βοήθεια και θέλετε να επιτρέψετε στο προσωπικό υποστήριξης να συνδεθεί στον υπολογιστή σας.

Απενεργοποιήστε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας στα Windows 10

Όταν δεν χρειάζεστε τη δυνατότητα απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας των Windows, απενεργοποιήστε την για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από τους χάκερ.

  1. Πληκτρολογήστε "remote" ρυθμίσεις "στο πλαίσιο αναζήτησης της Cortana και επιλέξτε Να επιτρέπεται η απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας . Αυτή η ενέργεια φαίνεται απρόσβλητη, αλλά ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Πίνακας Ελέγχου για τις ιδιότητες Απομακρυσμένου συστήματος.
  2. Ελέγξτε ότι δεν επιτρέπεται απομακρυσμένες συνδέσεις σε αυτόν τον υπολογιστή .

Απενεργοποιήστε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας στα Windows 8.1 και 8

Στα Windows 8.1, η ενότητα Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας εξαλείφθηκε από την καρτέλα Απομακρυσμένη. Για να επανακτήσει αυτή τη λειτουργικότητα, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας από το Windows Store και να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας Windows 8.1. Αφού εγκατασταθεί και ρυθμιστεί, απενεργοποιήστε την:

  1. Πατήστε τα Windows + X και επιλέξτε Σύστημα από τη λίστα.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνθετες ρυθμίσεις συστήματος στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Απομακρυσμένη και επιλέξτε Να μην επιτρέπονται απομακρυσμένες συνδέσεις σε αυτόν τον υπολογιστή .

Απενεργοποιήστε την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας στα Windows 8 και Windows 7

Για να απενεργοποιήσετε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας στα Windows 8 και Windows 7:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Ανοίξτε το σύστημα και την ασφάλεια .
  3. Επιλέξτε Σύστημα στο δεξιό πλαίσιο.
  4. Επιλέξτε Απομακρυσμένες ρυθμίσεις από το αριστερό παράθυρο για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες συστήματος για την καρτέλα Απομακρυσμένη .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Να μην επιτρέπονται συνδέσεις σε αυτόν τον υπολογιστή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Οι κίνδυνοι εκκίνησης της απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας

Παρόλο που η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας των Windows είναι χρήσιμη, οι χάκερ μπορούν να την εκμεταλλευτούν για να αποκτήσουν τον έλεγχο του συστήματός σας για την εγκατάσταση κακόβουλων προγραμμάτων ή την απόκρυψη προσωπικών πληροφοριών. Είναι καλή ιδέα να κρατήσετε τη λειτουργία απενεργοποιημένη εκτός αν το χρειάζεστε. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εύκολα - και θα έπρεπε να το κάνετε μόνο αν χρειαστείτε την υπηρεσία. Σε αυτή την περίπτωση, δημιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, ενημερώστε το λογισμικό όταν είναι δυνατό, περιορίστε τους χρήστες που μπορούν να συνδεθούν και χρησιμοποιήστε τείχη προστασίας.

Σημείωση : Ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα των Windows, το Remote Assistance των Windows, λειτουργεί παρόμοια με την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας, αλλά είναι ειδικά προσανατολισμένη προς την απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη και διαμορφώνεται διαφορετικά με διαφορετικές απαιτήσεις. Ίσως θελήσετε να το απενεργοποιήσετε επίσης, χρησιμοποιώντας το ίδιο παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες συστήματος ως Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας.

Εναλλακτικά με την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας των Windows

Η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας των Windows δεν είναι το μόνο λογισμικό για συνδέσεις απομακρυσμένων υπολογιστών. Άλλες επιλογές απομακρυσμένης πρόσβασης είναι διαθέσιμες. Οι εναλλακτικές λύσεις για συνδέσεις απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας περιλαμβάνουν τα εξής: