Εμφάνιση πληροφοριών συστήματος στο τερματικό σας με Screenfetch

Το Screenfetch παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας και το λειτουργικό σας σύστημα μέσα σε ένα παράθυρο τερματικού.

Το Screenfetch διατίθεται στα αποθετήρια των περισσότερων διανομών Linux.

Αν χρησιμοποιείτε διανομή βασισμένη στο Debian, όπως το ίδιο το Debian, το Ubuntu, το Linux Mint, το Zorin κ.λπ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή:

sudo apt-get να εγκαταστήσετε το screenfetch

Σημειώστε ότι για το Debian δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το sudo εκτός αν το έχετε ρυθμίσει ειδικά.

Εάν χρησιμοποιείτε Fedora ή CentOS μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή για να εγκαταστήσετε το Screenfetch

yum install screenfetch

Τέλος για το openSUSE μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το zypper ως εξής:

zypper εγκαταστήσετε το screenfetch

Μπορείτε να ξεκινήσετε το Screenfetch μέσα σε ένα παράθυρο τερματικού απλώς πληκτρολογώντας το screenfetch

Εάν χρησιμοποιείτε το Ubuntu τότε μπορεί να λάβετε ένα σφάλμα σχετικά με ένα GLIB που λείπει. Ο τρόπος για να διορθώσετε αυτό είναι να εγκαταστήσετε το python-gobject-2.

Πληκτρολογήστε sudo apt-get να εγκαταστήσετε το python-gobject-2 για να απαλλαγείτε από το σφάλμα.

Όταν εκτελείτε το screenfetch θα δείτε το λογότυπο για το λειτουργικό σύστημα που εκτελείτε και θα εμφανιστούν οι ακόλουθες πληροφορίες:

Μπορείτε να εμφανίσετε τις πληροφορίες screenfetch κάθε φορά που ανοίγετε ένα νέο παράθυρο τερματικού προσθέτοντάς το στο αρχείο bashrc.

Πληκτρολογήστε τα παρακάτω σε ένα παράθυρο τερματικού για να επεξεργαστείτε το αρχείο bashrc:

sudo nano ~ / .bashrc

Χρησιμοποιήστε το κάτω βέλος για να μετακινηθείτε στο τέλος του αρχείου και κάντε τα παρακάτω σε μια νέα κενή γραμμή:

αν [-f / usr / bin / screenfetch]; τότε screenfetch? fi

Αυτή η εντολή βασικά ελέγχει για την ύπαρξη screenfetch στον κατάλογο / usr / bin και αν είναι εκεί τρέχει.

Πατήστε ταυτόχρονα CTRL και O για να αποθηκεύσετε το αρχείο και, στη συνέχεια, CTRL και X για έξοδο από το αρχείο.

Τώρα, κάθε φορά που ανοίγετε ένα τερματικό ή χρησιμοποιείτε διαφορετικό TTY, θα εμφανιστούν οι πληροφορίες του screenfetch.

Σύμφωνα με τις σελίδες εγχειριδίου, το Screenfetch είναι διαθέσιμο για τις ακόλουθες διανομές Linux (μερικές από αυτές παύουν να υπάρχουν τώρα):

Ο αριθμός των διαχειριστών επιφάνειας εργασίας και των διαχειριστών παραθύρων που μπορούν να εντοπιστούν από το Screenfetch είναι επίσης περιορισμένος.

Για παράδειγμα, οι διαχειριστές επιφάνειας εργασίας είναι KDE, Gnome, Unity, Xfce, LXDE, Κανέλα, MATE, CDE και RazorQT.

Το Screenfetch διαθέτει έναν αριθμό διακοπτών, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εμφανίσετε και να παραλείψετε πληροφορίες.

Για παράδειγμα, εάν δεν θέλετε να εμφανίζεται ένα λογότυπο, χρησιμοποιήστε το screenfetch -n και το αντίστροφο θα ήταν να εμφανίσετε μόνο το λογότυπο χωρίς πληροφορίες. Μπορείτε να το επιτύχετε χρησιμοποιώντας το screenfetch -L.

Άλλοι διακόπτες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα απομάκρυνσης του χρώματος από την έξοδο (screenfetch -N) και τη δυνατότητα εμφάνισης πρώτα του λογότυπου και, στη συνέχεια, των πληροφοριών κάτω από το αρχείο (screenfetch -p).

Μπορείτε να πάρετε το screenfetch για να εμφανίσετε τις πληροφορίες σαν να χρησιμοποιούσατε διαφορετική διανομή. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε το Ubuntu αλλά θέλετε να δείτε το λογότυπο και τις πληροφορίες του Fedora.

Για να γίνει αυτό, πληκτρολογήστε τα εξής:

screenfetch -D fedora

Αν θέλετε να εμφανίσετε το λογότυπο CentOS αλλά έχετε τις πληροφορίες που δείχνουν ότι χρησιμοποιείτε το Ubuntu, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή:

screenfetch -A CentOS

Για τη ζωή μου δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί θα θέλατε να το κάνετε αυτό, αλλά η επιλογή είναι εκεί αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το screenpetch για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης χρησιμοποιώντας τον διακόπτη γραμμής εντολών -s. Σημειώστε ότι αυτό παίρνει ένα πλήρες στιγμιότυπο οθόνης και όχι μόνο το τερματικό που χρησιμοποιείτε.